magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Pécsi Dózsa SC 4 : 1 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.04.26, 19:15 (szerk.: 2016.04.26, 19:16)
    Öngól és kihagyott tizenegyes

    Újpesti Dózsa—Pécsi Dózsa 4:1 (4:1)
    Újpest, 8000 néző, vezette: Soós.

    Góllövők: Kamondi (9. perc), Göröcs (15. perc), Göröcs (31. perc), Göröcs (39. perc). Hegyi (öngól, 43. perc).

    Újpesti Dózsa: Török — Petrovics, Várhidi, Győrvári — Szini, Borsányi — Nagy K., Göröcs, Kuharszki, Szusza, Tóth. Edző: Szücs György.
    Pécsi Dózsa: Zengői — Farkas, Hegyi, Bendes — Pleck, Győri Kiss — Kamondi, Rádi, Serédi, Dunai, Kovács. Edző: dr. Czibulka Mihály.

    Az NB. I. vasárnapi csonka- és egyben utolsó fordulója, melyen hazai csapatunk testvéregyesületének csapatával, az Újpesti Dózsával került szembe, nem hozta meg a titokban remélt döntetlen eredményt. Annak ellenére, hogy a Pécsi Dózsa a mérkőzés jó részében egyenrangú ellenfele volt a bajnokságra esélyes hazai csapatnak, nem tudta megakadályozni a kitűnő formában lévő újpestiek győzelmét. Hiába szerezte meg Kamondi révén a csapat a 9. percben a vezetést, az igen jó formában játszó Göröcs mester- hármasával, majd Hegyi öngóljával már az első félidőben megpecsételődött a Dózsa sorsa. Ráadásul a 68. percben Hegyi tizenegyest hagyott ki. A játékidőnek ebben a részében a hazai csapat sem tudott újabb gólt elérni. Ha a Pécsi Dózsa védelme nem jön annyiszor zavarba, ezen a mérkőzésen is szorosabb lehetett volna az eredmény.

    Az Újpesti Dózsa vasárnapi győzelmével három pontra növelte előnyét az MTK előtt, s ezzel megerősítette pozícióját a bajnokság tavaszi fordulójára is.

    Jók: Török, Göröcs, Szusza, Tóth, illetve Bendes, Dunai, Kamondi, Kovács.

    Dunántúli Napló, 1959. december 08.