magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - MTK 2 : 1 14:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2019.03.30, 21:49 (szerk.: 2019.03.30, 21:50)
    Két jelentés és más semmi

    Ha az NB I-es labdarúgó bajnokságról van szó, még mindig élénk beszédtéma az Ú.Dózsa egyenlítő gólja a végeredményben 2:1-es újpesti győzelemmel végződött Ú.Dózsa—MTK mérkőzéssel kapcsolatban. Mi is történt tulajdonképpen? Sajnos a legérdekeltebbeknek, a játékvezetőnek és a mérkőzés ellenőrének jelentése sem tisztázta az őszi labdarúgó évad egyik legérdekesebb ügyét. Mit is láttak ők, a kérdéses gólnál?

    Srankó Jenő játékvezető:

    A mérkőzés a II. félidő 41-ik percéig aránylag zökkenőmentesen folyt. Ekkor egy jobboldali támadás után, a jobboldali kapufáról az MTK kapuja elé pattant a labda. Nagy kavarodás támadt, 6—8 játékos tartózkodott a kapu közelében, amikor a befutó Nagy Károly Dózsa játékos előre ugorva, bedobta magát a csomóba és a következő pillanatban hálóban volt a labda. Azt, hogy Nagy Károlyról hogyan került hálóba a labda, nem láthattam, mert 2—3 játékos teljesen eltakarta előlem Nagy felső testét. Nem fütyültem, hanem kinéztem partbírámra. Mivel a gól előtti eseményt nem láttam, arra gondoltam ugyanis, hogy partbírám jobb látási szögben állhatott, ezért, valamint az MTK játékosok kérésére odamentem Bokor Istvánhoz, s a következőket kérdeztem: "Kézről, vagy fejről került a hálóba a labda?" Bokor sporttárs azt felelte: "Úgy láttam testről" "Szóval nem kézről?" kérdeztem újra. Mire ő: "Inkább testről!" Ezen válaszok után középre mutatva, a gólt megadtam.

    Vas Antal ellenőr:

    A 42. percben egy MTK védőről Dózsa játékoshoz került a labda, aki azt az MTK kapuja elé rúgta. Az elrúgás pillanatában két Dózsa játékos kb. 1 méter lesen volt, de amikor a labda odaért, már nem volt az. A határbíró nem intett, a játékvezető sem látta a lest. Ezután az MTK kapu előtt nagy kavarodás keletkezett és a kapufáról lepattanó labda az egyik Dózsa játékosról a kapuba került.

    kép
    A sokat vitatott Dózsa egyenlítő gól az Ú.Dózsa - MTK mérkőzésen. A kép, csakúgy, mint az erről szóló jelentések, nem sokat mondanak.

    Honti György az MLSZ főtitkára az alábbi széljegyzettel látta el az aktát, s küldte vissza a JT-nek:

    Az ellenőri jelentés pontosan olyan semmitmondó, mint a játékvezető jelentése. Egyáltalán nem tűnik ki ugyanis a vitatott esetről, hogy mi is az ellenőr véleménye, hogyan látta ő az esetet. Ezért nem nagyon érdemes ellenőrizni, mert ebből a jelentésből a JT sem tudja megállapítani a tényállást.

    Így igaz.

    Labdarúgás, 1958. december