magyarfutball.hu

Egyetértés SC - Újpesti Dózsa SC 2 : 3 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.03.13, 21:46
    Szombaton Soroksárott: Egyetértés- Újpesti Dózsa

    Az NB I. 11. fordulója szombaton kezdődik Soroksárott. …
    Az Újpesti Dózsa csütörtök délután befejezte előkészületeit a szombati mérkőzésre.

    - Bene játszik, Sóvári viszont nem – mondta Baróti Lajos. – Győzelmet várunk, szeretnénk folytatni jó sorozatunkat.

    A lila-fehéreknél ismét Szini lesz a balhátvéd. A 11-es mezt pedig Nagy László kapja. A cserepadon Borbély és Kuharszki ül majd.
    A mérkőzésnek kétségtelenül az Újpesti Dózsa az esélyese. A lila-fehérek a vasárnap esti rangadón 10 emberrel is egyenlő ellenfelei voltak a Ferencvárosnak. A játékosok jó formában vannak, védelmük „együtt van”, csatársoruk gólerős, ezért véleményünk szerint győzelmük Soroksárott biztosnak látszik. Az Egyetértés mintha megtorpant volna. Igaz odahaza jó a mérlege az újoncnak, csak a Vasastól szenvedtek eddig vereséget, kétszer győztek és kétszer játszottak döntetlenre. Érdekes mérkőzésre van tehát kilátás. Olyan találkozó lesz, amelynek nagy részében az Újpesti Dózsa csatársora és a hazaiak megerősített védelme küzd majd egymással.
    A tippünk: 2.

    1968. május 25.

    NB I. Tartalékbajnokság

    Egyetértés- Újpesti Dózsa 1:2 (1:1)
    Soroksár, 15.45 ó., 5.000 néző, V.: Unger

    Egyetértés: Kiss-Pagella,Perecsi,Ficzere-Simon,Szántai-Németh,Horváth,Géber,Kecskés (Kunos),Gyarmati (Wald).
    Ú.Dózsa: Borbély (Magyar)-Komáromi,Nyírő,Sóvári-Hartyáni,Bánkuti-Juhász,Pataki (Mohácsik,Nagy F.),Horváth,Simon,Tóth A.

    Gólszerző: Gyarmati – Simon,Nyírő (11-es).

    Kiállítás: Ficzere (57p.).

    11. forduló

    Nem sok hiányzott a meglepetéshez Soroksárott

    Egyetértés- Újpesti Dózsa 2:3 (1:0)
    Soroksár, 17.30 ó., 12.000 néző, Jv.: Gere (Wottava, Kasza)

    Egyetértés: Landi-Sátori,Mátrai,Varga-Galambos,Józsa-Halápi,Laczkó,Vári,Pál,Harangi. Edző: Komorettó Béla.
    Ú.Dózsa: Szentmihályi-Káposzta,Solymosi,Szini-Dunai III.,Noskó-Fazekas,Göröcs,Bene,Dunai II.,Nagy L. Edző: Baróti Lajos.

    Csere: Bene h. Kuharszki (75p.), Halápi h. Gór (76p.).

    Gólszerző: 1:0 Halápi (26p.), 1:1 Dunai II. (51p.), 1:2 Nagy L. (53p.), 1:3 Fazekas (56p.), 2:3 Laczkó (78p.).

    Szögletarány: 4:7 (2:5)

    Az Egyetértés játékosok gyászszalaggal a karjukon jöttek ki, Halápi édesapja elhunyt, egy perces gyászszünet vezette be a játékot. Az első említésre méltó eseményt, Göröcs 16 méteres bombája jelentette, ezt Landi bravúrosan tolta a léc fölé. A másik oldalon Harangi lövését tisztázta Szentmihályi. A 7. percben Dunai II. jobb oldali beadása centiméterekkel csúszott el Nagy lába felett. A 13. percben Pál sarokkal Vári elé tette a labdát, a csatár elől azonban Solymosi tisztázott. Küzdelmes, kemény játék folyt. A 18. percben Fazekas labdájával Göröcs megiramodott a jobb oldalon, beadását Bene egy csel után 12 méterről, nagy erővel lőtte rá, de Landi ezúttal is hárított. Az újpestiek többet kezdeményeztek, a hazaiak viszont veszélyes ellentámadásokat vezettek. A 26. percben Vári a félpályáról indult, elment Noskó mellett, s a 16-osnál kicselezte Solymosit is, a kapu elé adott, s a tiszta helyzetben levő Halápi hat méterről a kapu közepébe helyezte a labdát. 1:0. A gól után nem sokkal Noskó rosszul adott haza, Vári elcsípte a labdát, de Solymosinak sikerült a szerelés. A hajrában rohamoztak a dózsások, de az Egyetértés szívósan védekezett.

    Szünet után nagy lendülettel kezdett az Újpesti Dózsa. A 49. percben mégis csaknem a hazaiak értek el gólt, a kitörő Várit Solymosi csak szabálytalanság árán tudta szerelni a 16-osnál. A szabadrúgást azonban tisztázta Szentmihályi. Az 51. percben egyenlített a vendégcsapat. Dunai III. próbálkozott kapura lövéssel, ez gyengére sikerült, Dunai II. lekezelte a labdát a 11-es ponton, s laposan a bal alsó sarokba lőtt. 1:1. Nem sokáig váratott magára az újabb újpesti gól. Az 53. percben Varga szabálytalankodott Fazekassal szemben. A jobb oldali szögletzászlónál Káposzta ívelte kapu elé a labdát, Landi alászaladt, átszállt felette, s a befutó Nagy 4 méterről az üres kapu közepébe bombázott. 1:2. Ezután a hazaiak is vezettek egy gyors támadást, Harangi jobb felső sarokra irányított labdáját Szentmihályi azonban ujjheggyel kinyomta. Az 56. percben újabb gólt kapott az Egyetértés. Fazekas, Dunai II., Fazekas volt a labda útja, a jobbszélső nagy lendülettel kanyarodott a kapu elé, Mátrai nem érte be, s a csatár 14 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 1:3. A hazaiak a gyors gólok ellenére sem vesztették kedvüket. A 64. percben Sátori szabadrúgásból kapu elé ívelt labdáját Vári fejelte rá, Szentmihályi azonban ezúttal is óriási bravúrral a felső lécre tolta a labdát. A 78. percben góllá érett a hazai nyomás. Galambos labdáját Laczkó 8 méterről a jobb felső sarokba lőtte. 2:3. Ennek a félidőnek a hajrája az Egyetértésé volt, a Dózsa beszorult kapuja elé. A 90. percben Vári lőtte be a labdát a 16-oson belülre, az a tőle 3 méterre álló Solymosi kezéhez ért. A játékvezető 11-est ítélt. A büntetőnek Sátori futott neki, jobb oldalra irányított labdáját Szentmihályi kapufára ütötte, onnan ismét kipattant Sátori elé, ő azonban erőtlenül lőtt, s Szentmihályi ezúttal elcsípte a lövést.

    ××××

    Egy órán keresztül megismétlődött a Vasas elleni játék Soroksárott. Egy félidőn keresztül ugyanis akárcsak a piros-kékek ellen, vezetett az Egyetértés. Ebben az időszakban a hazaiak ugyanis ügyesen játszottak, szilárdan védekeztek, s gyors, kevés húzásból szőtt támadásokkal közelítették meg az újpesti kaput. A jó iramú, küzdelmes játékban a lila-fehérek ekkor nemigen tudtak kibontakozni. Szünet után hasonlóan, mint a Vasas ellen, az első negyedórában vesztette el az Egyetértés a mérkőzést. Három rövidzárlat három gólt eredményezett. A lila-fehérek negyedóráig gyors, sokmozgásos csatárjátékkal sakk-matt helyzetbe hozták a hazaiakat. Ellentétben azonban a Vasas elleni mérkőzéssel, a három gyors gól után sem adta fel a vendéglátóipari csapat. Igen lelkesen játszottak, ezután sokat támadtak, sok helyeztük is akadt. Azonban ezeket egymás után kihagyták. A Dózsa végeredményben a szünet utáni negyedórának köszönheti csak a győzelmét, az igen lelkes hazai csapat rászolgált volna az egyik pontra.

    A Dózsa kapujában Szentmihályi kifogástalanul védett, sorozatban produkált bravúros közbelépéseket. A hátvédhármas kezdeti megingásoktól eltekintve fokozatosan lendült bele. A két fedezet váltakozó teljesítményt nyújtott, Dunai III. elsősorban a védekezésben jeleskedett, Noskó pedig sok támadást indított. Elől a gyors, mozgékony Fazekas volt a legveszélyesebb, különösen szünet után. Göröcs ezúttal a mezőnyben is kapott őrzőt Harangi személyében, a fiatal csatár sokszor megakadályozta a támadás indításban. Benén még látszik korábbi sérülése: tartózkodóbb volt a szokottnál, Dunai II.-nek és Nagynak volt néhány szép megoldása.

    Baróti Lajos: Helyzeteink alapján megérdemeltük a győzelmet. Az utóbbi időben többször sújtanak téves játékvezetői ítéletek bennünket.

    Szabadrúgás 18 méterről

    Egyetértés vezetés, hétperces tűzijáték során három Dózsa gól, kihagyott büntető, Szentmihályi bravúr, volt hát itt robbanóanyag, szenzációképes momentum bőven. Az igazi fordulópont azonban – érzésünk szerint – az volt, hogy egy lehetséges fordulópont kimaradt, egy nagy lélektani pillanatban nem fordult meg semmi.
    A 48. percben Vári vezette fel a labdát. A nagydarab középcsatár már előzőleg is véghez vitt varázslatos dolgokat, Halápi gólja előtt Hamrin módra „fűzte ki” a teljes Dózsa védelmet, s a szórványosan előre érkező labdákkal mindig tudta, mit csináljon. Most átment Solymosin, 22 méteres zöld út állt előtte a Dózsa kapujáig. A söprögetőn átmenni nagy dolog, százszorta gólveszélyesebb, mint például a WM középhátvédjét lerázni. A söprögető vonala mögött már senki sem áll, ő az utolsó front, nincs szélsőhátvéd, aki keresztezzen. Solymosi Vári után futott és a tizenhatos előtt könnyedén megperdítette a középcsatárt. „Okos” dancs volt, könnyed, elegáns. Semmi sem reccsent, semmi sem puffant, éppen csak az egyensúly veszett el. Vári futott még két lépést, aztán behemperedett a büntetőterületre. Gere szabadrúgást ítélt 18 méterről. Halápi – kicsit talán elhamarkodva – gyengén a bal felső sarok fölé nyeste. Vári minden bizonnyal belőtte volna a szóló végén. A 48. percben 2:0 lett volna az Egyetértés javára s a soroksáriak hatalmas pszichológiai hullámhegy tetején vitorlázhattak volna – talán a győzelem felé. Csakhogy ezután – és bizonyára emiatt – minden áramlat megfordult. Tíz perc sem telt bele – csupa lila villogás volt minden – és 3:1-re már a Dózsa vezetett. Ilyenkor lehet elgondolkozni, vajon megfelelő büntetés-e a gólhelyzetben lévő csatár ellen elkövetett – bármilyen elegáns – dancs miatt az egyszerű szabadrúgás?