magyarfutball.hu

Győri Vasas ETO - Újpesti Dózsa SC 1 : 1 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.03.13, 21:47
    1968. június 2.

    Az újpestiek összeállítása nem változik, Zámbó és Borbély lesz a két tartalék. Baróti Lajos edző nagy küzdelemre számít: „Őszintén szólva szurkoltam a győrieknek a Tatabánya ellen, mert akkor most vasárnap kevésbé lettek volna felpaprikázva. Remélem, hogy döntetlennél rosszabb eredményt nem érünk el.”
    Mi is nagy küzdelmet várunk. Biztos, hogy az ETO mindent megtesz majd a győzelemért, de kérdés: az akarat milyen mértékben párosul jó teljesítménnyel. Az újpestiek csapata kiegyensúlyozottabb, sokkal jobb formában van, s a csatársor feltétlenül képes egy-két gólra. A jelenlegi ETO győzelme nagy meglepetésnek számítana. Tipp: 2.

    Győri ETO- Újpesti Dózsa 1:1 (0:1)
    Győr, 17.30 ó., 3.000 néző, Jv.: Bircsák (Balla B.,Hévízi)

    Győr: Tóth-Keglovich,Orbán,Izsáki-Szániel,Kiss-Stolcz,Nell,Győrfi,Somogyi,Máthé. Edző: Szusza Ferenc
    Ú.Dózsa: Szentmihályi-Káposzta,Solymosi,Szini-Dunai III.,Noskó-Fazekas,Göröcs,Bene,Dunai II.,Nagy L. Edző: Baróti Lajos.

    Csere: Nell h. Pozsgai (64p.).

    Gólszerző: 0:1 Fazekas (37p.), 1:1 Győrfi (69p.).

    Szögletarány: 9:6 (2:2)

    A mérkőzés első eseménye, hogy a 3. percben eleredt az eső és jó félórán keresztül áztatta a győri pályát. Az 5. percben Noskó 25 méteres nagy erejű lövését a vetődő Tóth csak másodszorra tudta védeni. Negyedórán át eseménytelen mezőnyjáték folyt, jobbára a vendégek kezdeményeztek, de a szorosan embert fogó győri védők mellett csak a 16-osig tudtak eljutni. A 20. percben Bene elől Orbán mentett az utolsó pillanatban, míg a másik oldalon kecsegtető helyzetben Somogyi nem találta el a labdát. Két nagyszerű támadásnak tapsolt a közönség. Az egyiket a 26. percben Dunai II. vezette a jobb oldalon, beadását a középre húzódó Nagy L. rálőtte, a vetődő Tóth a labdát kapufára nyomta, onnan újra Nagy elé pattant, akinek második lövése a kivetődő Nagyról pattant ki. 2 perccel később Stolcz ment el a bal oldalon, remek cselekkel játszotta magát tisztára, majd 10 méterről a rövid sarok felé leadott nagy erejű lövése a kapufáról vágódott ki. A 33. percben Káposzta beadását ütötte szögletre Tóth Bene elől, majd a másik kapunál Noskó mentett fejjel Nell elől. A 37. percben pompás akcióból született meg a vendégek vezető gólja: a győri térfél közepéről Dunai III. meredek , pontos labdát tálalt a nagyszerű ütemben kiugró Fazekas elé, aki 2 lépés után a kifutó Tóth mellett 8 méterről a kapu közepébe gurított. 1:0 az Ú. Dózsa javára.

    Szünet után a 48. percben Bene pörgetett egy labdát a les gyanús helyzetben levő Dunai II. elé, aki középen kitört, de nagy helyzetben, 14 méterről a léc mellé lőtt. Eseménytelen mezőnyjáték következett. Ezúttal a Győr játszott fölényben, bár a vendégek ellentámadásai veszélyesebbek voltak. A 64. percben a Győr cserélt, Kiss vette át Nell szerepét, az ő helyét pedig Nell foglalta el. A 69. percben Stolcz jobb szélen vezetett támadást, lapos beadása Solymosi lábát érintve a tisztán álló Győrfihez került, aki 6 méterről, térdmagasságban küldte a jobb oldali léc mellett a hálóba. 1:1. Élénkebb lett az iram, hevesebb a küzdelem. A 72. percben a magát tisztára játszó Bene elől Pozsgai remek becsúszó szereléssel mentett, 8 perccel később a nagy kedvvel játszó Fazekas 4 győri védőt is átjátszott, lövése a kivetődő Tóthról kipattant és a győri kapus másodszorra önfeláldozó belevetődéssel mentett Bene elől. Az akciónál a győri kapus megsérült, és két perces ápolásra szorult. Izgalmasak voltak az utolsó percek, a vendégek 2, a hazaiak pedig 3 szögletet értek el egymás után.

    ×××

    Érdekes mérkőzést vívott a két csapat. Nagyszerű jelenetek után hosszan tartó sivárságok jellemezték a játékot. Szusza alaposan megszervezte a játékot erre a találkozóra. A védők szorosan fogtak embert, Orbán előtt Szániel Dunai II.-t, Kiss Benét fogta, míg a 11-es mezben játszó Máthé Göröcsöt igyekezett kikapcsolni a játékból. Elől a Stolcz, Nell, Győrfi támadósor tartózkodott. A játék első részében a folyamatosabb csapatjátékot bemutató Dózsa játszott fölényben, a szorosan és lelkesen védekező győriek nem tudtak kibontakozni. A hazaiak ellentámadásait a jobb- és balszélen váltakozva feltűnő Stolcz vezette. Az újpestiek vezető góljukat egy kevés húzásból felépített, gyors, remek akcióból érték el, szünet után a győriek kihasználva Solymosi nagy hibáját, egyenlítettek. Végeredményben a gyorsabb, nyugodtabb és folyamatosabban játszó Újpesti Dózsa ellen a határtalan lelkesedéssel és taktikai feladatát pontosan betartó győri játékosok megérdemelten harcolták ki a döntetlent.

    Az Újpesti Dózsa kapujában Szentmihályi hibátlanul látta el feladatát, a hátvédek egyenletes teljesítményt nyújtottak, bár Solymosi az egyenlítő gólnál elkövetett durva hibájával nagyon lerontotta teljesítményét. Dunai III. a mérkőzés nagy részében jól semlegesítette Győrfit, Noskó többször előretört és jól is lőtt. A támadósorból és a mezőnyből a sokat mozgó, ördöngösen cselező Fazekas emelkedett ki, minden megmozdulása veszélyt jelentett. Nagy L. is ügyesen küzdött, Dunai II. néhány nagy helyzetet elügyetlenkedett.

    Baróti Lajos: Sok gólhelyzetet hagytunk ki, ezért nem győztünk.