magyarfutball.hu

Diósgyőri Vasgyárak TK - Újpesti Dózsa SC 1 : 4 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.03.22, 21:07 (szerk.: 2016.03.22, 21:09)
    Sportbusszal vidékre

    Az IBUSZ Sportutazási Irodája a szeptember 28.-i DVTK- Újpesti Dózsa mérkőzésre külön autóbuszokat indít. Részvételi díj: 159 Ft. Jelentkezni az IBUSZ Sportutazási Irodájában (November 7 tér 2.) lehet.

    1969. szeptember 28.

    Diósgyőrben ugyancsak kapósak a vasárnapi meccs jegyei. Nem csupán a helybéliek, hanem a környék helységeiből is nagyon sokan kíváncsiak a listavezető Újpesti Dózsa vendégjátékára.

    Az Újpesti Dózsában Bánkuti felépült, de szerdán még elég tartózkodóan játszott. Így Baróti aligha szerepelteti a kezdő csapatban. Mint az edző elmondta: játékosai fáradtságról panaszkodtak, sokat kivett belőlük az utóbbi hetek igénybevétele. Reméli azonban, hogy vasárnapra már lényegesen frissebb lesz a társaság, s akkor az eredmény sem marad el.

    Játéktudásban nagy a különbség a két együttes között, ám ha a lila-fehérek vasárnapra sem pihenhetik ki magukat, a különbség elmosódhat. A hazai pálya előnyét, s a hazaiak várható lelkesedését figyelembe véve: szoros mérkőzésre van kilátás. Papíron azonban nem vitás: az Újpesti Dózsa mellett szól a nagyobb esély. Mi is a papírformát tippeljük, tehát: 2.

    NB I. Tartalékcsoport

    Diósgyőri VTK- Újpesti Dózsa 0:1 (0:0)
    Diósgyőr, 13.45 ó., 6.000 néző, V.: Hoffer

    DVTK: Veréb-Márton,Herr,Gergely-Homródi,Thékes (Szabó)-Kunfalvi,Abuczky,Várkonyi,Lázár,Takács (Kopa)
    Ú. Dózsa: Borbély-Komáromi,Horváth,Bánkuti-Hartyáni,Szini-Hegyi,Kellner,Simon,Nyírő,Tóth A.

    Gólszerző: Kellner.

    Egyenlő erők küzdelme, szerencsés góllal győzött az Újpesti Dózsa.


    Nagy küzdelem × Az utolsó öt perc alatt két gólt lőtt az Újpesti Dózsa × Fazekas és Tamás remekelt

    Diósgyőri VTK- Újpesti Dózsa 1:4 (1:2)
    Diósgyőr, 15.30 ó., 16.000 néző, V.:Bircsák (Bíróczky,Balla B.)

    DVTK: Tamás-Török,Salamon,Gál-Sáfrány,Hajas-Ruttkay,Vass,Horváth,Haffner,Sikora.
    Edző: Tátrai Sándor
    Ú. Dózsa: Szentmihályi-Káposzta,Solymosi,Zámbó,Noskó-Dunai III.,Göröcs-Fazekas,Bene,Dunai II.,Nagy L.
    Edző: Baróti Lajos

    Csere: Horváth h. Gass (46p.)

    Gólszerző: 1:0 Horváth (5p.), 1:1 Fazekas (13 p.), 1:2 Bene (35p.), 1:3 Fazekas (85p.), 1:4 Bene (89p.).

    Szögletarány: 4:5 (2:2)

    Diósgyőrött első ízben fordult elő, hogy a mérkőzés előtt sajtótájékoztatót tartottak az újságírók részére a két csapat edzői. Baróti Lajos elismeréssel nyilatkozott a vendéglátó diósgyőriek figyelmességéről, valóban a pihenést szolgálta a Miskolc-Tapolcán biztosított szálláshelyük. A diósgyőrieknél Tátrai Sándor úgy döntött, hogy Sikora játszik a kezdő csapatban, a támadósor bal oldalán. A diósgyőriek az Újpesti Dózsa három legveszélyesebb emberének kikapcsolására törekedtek. Ruttkay Göröcsöt őrizte, Hajas Benére, Gál pedig Dunai II.-re vigyázott. Népes szurkológárda kísérte el Diósgyőrbe az Újpesti Dózsát. A 3. percben Bene szabadrúgását előbb kiejtette Tamás, de utána ismét megszerezte. Igen élénk volt a játék, az Újpesti Dózsa volt a kezdeményező. Mégis az első gólt a diósgyőriek szerezték meg. Az 5. percben Ruttkay, Sikora lábán szállt a labda. Horváth jó ütemben érkezett a beadásra és Szentmihályi mellett 7 méterről félmagasan a hálóba lőtt. 1:0. A 13. percben Bene cselezte át magát a diósgyőri védőkön. Az alapvonal közeléből visszajátszott Fazekashoz, aki a tehetetlen Tamás felett a hálóba emelte a labdát. 1:1. A 15. percben Fazekas a kapu közvetlen közeléből mellé gurított. A 20. percben Göröcs 16 méterről kapásból lőtt kapu fölé. Feltűnt, hogy Zámbót senki nem őrizte, mindig zavartalanul vehette át a labdát. A 27. percben Bene kapásból elvetődve lőtt kapura, Tamás bravúros vetődéssel tisztázta a gólveszélyes helyzetet. A 35. percben Bene elcsípte Hajas hazaadását, nagy lendülettel tört kapura, Tamás kifutott eléje, de a középcsatár félmagasan az üres kapu közepébe továbbította a labdát. 1:2. Változatos játékkal telt el az I. félidő hátralevő része. Az okozott izgalmat, hogy Sikora és Szentmihályi összecsapott, az Újpesti Dózsa kapusa egy perces ápolás után tovább védett.

    A II. félidőben a diósgyőrieknél csere történt, Horváth helyén Gass játszott. Szép Dózsa támadás vezette be a szünet utáni játékot. Fazekas, Bene, Dunai II. volt a labda útja, Dunai II. perdített lövését Tamás nagy bravúrral az alapvonalon túlra nyomta ki. A 48. percben Göröcs, Haffner összecsapás után a diósgyőri játékos a földön maradt, ápolásra szorult, de ő is tovább játszott. Az 57. percben Solymosi bomba szabadrúgását Tamás a léc alól a kapu fölé öklözte. Nagyot esett az iram, láthatóan elfáradtak mindkét csapat játékosai. Valamivel többet támadott a diósgyőri együttes. Támadgatott a Diósgyőr, de az Újpesti Dózsa védői nagy biztonsággal verték vissza az erőtlen rohamokat. A 80. percben Zámbó tört előre, húsz méterről küldött bomba lövését Tamás biztosan védte. A 85. percben Bene elhúzott Hajas mellett, a labdát a fedezetlenül álló Fazekashoz továbbította, aki 14 méterről a kapu bal oldalába bombázott. 1:3. A 89. percben Bene az elmélázó diósgyőri védők között kiugrott és a tehetetlen Tamás mellett a kapu közepébe lőtte a labdát. 1:4.

    ×××

    Az Újpesti Dózsában Szentmihályi megbízhatóan védett. A diósgyőri nyomás idején a védők nagyszerűen romboltak, különösen Solymosi. Káposzta magabiztos játékával és jól időzített közbelépéseivel sok támadást hiúsított meg. Zámbó volt az újpesti támadások előkészítője. Fazekast nem bírták tartani a diósgyőri védők. Bene remek elfutásai után két alkalommal a hálóba talált. Göröcs volt az Újpesti Dózsa támadásainak a szervezője.

    Baróti Lajos: Nehéz mérkőzésen megérdemelten győztünk.


    Középpálya

    A középpálya afféle felvonulási terület. Az erők csoportosításának, a stratégia kibontakoztatásának a zónája, hátország. Innen indulnak gyors és döntő csapásra a mozgékony támadók. Bene és Fazekas vállalkozásai négy ízben is sikerrel jártak. A diósgyőriek erejéből – csak a felvonulásra futotta.

    Népsport, Képes Sport

    hmgy