magyarfutball.hu

Rába ETO - Újpesti Dózsa SC 1 : 1 13:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.04.01, 20:58
    1969. november 8.

    NB I. Tartalékcsoport

    Rába ETO- Újpesti Dózsa 2:1 (0:0)
    Győr, 11.45 ó., 400 néző, V.: Schlick

    Rába ETO: Földes-Hegyi,Vági,Grábics-Pozsgai,Gunyhó-Varga II.,Póczik,Pánczél,Horváth L.,Fajkusz (Udvardi).
    Ú. Dózsa: Borbély-Komáromi,Nyírő,Szini-Hartyáni,Simon-Nagy J.,Hegyi,Kollár,Nagy L.,Kellner.

    Gólszerző: Pozsgai 2 – Nagy L.


    Az Újpesti Dózsa Győrött

    Az Újpesti Dózsa csütörtökön ismét „összejött” a Megyeri úton. Baróti mester örömére, senki sem sérült meg a válogatottak közül, s noha a többség szerdán játszott, csütörtökön mindenki részt vett az edzésen.

    - Nehéz mérkőzés előtt állunk – mondta a mesteredző. – Úgy érzem, ez lesz a legnehezebb őszi összecsapásunk. Egy pont megszerzésében azonban bízom.

    Egyébként az újpestiek legerősebb együttesükkel utaznak a Rába partjára. Ismét játszik Bánkuti is.

    Ezen a mérkőzésen sok függ attól, hogy mennyit vett ki a lila-fehérek válogatottaiból az írek elleni szerdai találkozó. A papírforma küzdelmes mérkőzést, s döntetlen körüli eredményt sejtet. Tipp: X.


    A Rába ETO közelebb állt a győzelemhez

    Jó iramú, színvonalas I. félidő után visszaestek a csapatok × Az első játékrészben a hatalmas akarással játszó győriek sok helyzetet kihagytak × 1:1-es állásnál Korsós 11-esét Szentmihályi kivédte

    Rába ETO- Újpesti Dózsa 1:1 (1:1)
    Győr, 13.30 ó., 6.000 néző, V:Bircsák (Hévízi,Tófalvi)

    Rába ETO: Tóth dr.-Keglovich,Horváth,Orbán,Izsáki-Kiss,Somogyi-Varga,Nagy,Győrfi,Korsós.
    Edző: Mészáros József
    Ú. Dózsa: Szentmihályi-Káposzta,Solymosi,Noskó,Bánkuti-Dunai III.,Göröcs-Fazekas,Bene,Dunai II.,Zámbó.
    Edző: Baróti Lajos

    Gólszerző: 0:1 Bene (16p.), 1:1 Győrfi (34p.)

    Szögletarány: 5:6 (2:5)

    Nyirkos, hűvös idő köszöntött szombaton Győrre. Eső azonban csak éjjel esett, akkor is kevés, és így jó talajú pálya fogadta a csapatokat.

    Az újpesti öltözőben Baróti Lajos derűs mosollyal jelentette ki:

    - Mindenki egészséges és végre legjobb csapatunkkal léphetünk pályára.

    Mészáros József korántsem volt ilyen kellemes hangulatban. Stolcz után Varsányit és Magyart is nélkülözni kénytelen.

    Jó iramban indult a mérkőzés. A nagy akarással küzdő és jól is játszó győri csapat fölényt harcolt ki. A 10. percben nagy gólszerzési lehetőséget mulasztottak el a hazaiak. Dunai III.-tól Győrfi „ellopta” a labdát, majd baloldalról laposan középre ívelt, a labda elsuhant a védők között, Nagy jó ütemben ugrott rá, de aztán pár lépés után a kivetődő Szentmihályi felett a felső lécre lőtte a labdát. Amit a győriek elmulasztottak, azt az újpestiek kihasználták. A 16. percben az újpesti térfél közepén Göröcs elcsípte Somogyi rövid átadását. Dunai II.-höz játszott, aki egyből, pontosan indította a jobboldalon Benét, aki három lépés után a kimozduló Tóth dr. mellett a kapuba bombázott. 0:1. A győrieket nem törte le a gól, továbbra is erőteljesen rohamoztak. A 20. percben Győrfi emelt nagy helyzetben a kapu mellé. Ezt az újpestiek öt perc múlva „viszonozták”, Horváth a győri kapu előtt lyukat rúgott, de a meglepett Bene nagy helyzetből az „égbe” lőtt. Élvezetes, sportszerű, színvonalas játék folyt. A győri csapat hatalmas iramot diktált. Nagy nyomás nehezedett az újpesti védelemre. A 34. percben Korsós vezetett támadást. Lapos beadását Győrfi 6 méterről a bal sarokba továbbította. 1:1. A 40. percben az újpesti térfél közepén Solymosi elvétett egy könnyű labdát. Győrfi elfutott, a kivetődő Szentmihályi mellett is elhúzta a labdát, mire a kapus lerántotta a csatárt. 11-es! A büntetőt Korsós gyengén küldte a jobb alsó sarok felé és Szentmihályi gyors vetődéssel megszerezte a labdát!

    Szünet után esett a játék irama és színvonala is. Kiegyenlítettebb lett a játék. Bene nagy lövését Tóth dr. szögletre hárította. Negyedóra elteltével az újpestiek enyhe fölénybe kerültek. Dunai II. nagy bombája zúgott el a léc mellett. A másik kapunál Kiss 25 méteres, nagy erejű lövése a kapufán csattant. A győriek visszaestek és az Újpest sem tudott újítani. Nem volt tűz, lendület a játékban. Az utolsó negyedórában már mindkét együttes az eredmény tartására összpontosított.

    ×××

    Az Újpesti Dózsa kapujában Szentmihályi javuló formában védett. Több nagyszerű védést láttunk tőle és 11-est is hárított. A megerősödött védelemre az I. félidőben nagy munka hárult. Ekkor Solymosi néha megingott, bár sok nehéz helyzetben is tisztázott. Káposzta és Bánkuti változó harcot vívott a szélsőkkel. A középpályán Göröcs igyekezett leginkább, jól szűrte meg a támadásokat, indításai azonban nem mindig sikerültek. A támadósorban csak Bene néhány megmozdulása jelentett veszélyt. A többiek, különösen Fazekas és Dunai II. mérsékelt teljesítményt nyújtottak.

    Baróti Lajos: Az ETO a helyzetek alapján győzelmet érdemelt volna. A mi csapatunkban a válogatottak nagyon mérsékelt teljesítményt nyújtottak.


    75 perc – magas színvonal

    Győri szurkolók böngészik szombaton délelőtt a bajnoki sorsolást. És latolgatnak:

    - Lehetünk a vidék legjobb csapata? Csak a Pécsi Dózsával kell versenyeznünk a megtisztelő címért. Egy ponttal vezetünk előttük.

    Gyors számolgatás következik, a hátralevő ellenfeleket mérlegre teszik, s hamar megszületik a döntés:

    - Ha jól megy, előnyünket két-három pontra növelhetjük a pécsiekkel szemben. Induljunk kifelé!

    Ellesett, illetve kihallgatott beszélgetés volt ez a sok közül. És az Újpesti Dózsa ellen már az első percekben ezrek meg ezrek biztatják az ETO legénységét. Amely, bár tartalékosan - Stocz, Varsányi és Magyar nélkül -, de óriási elszántsággal rohamozza a vendégek kapuját. Győrfi remekül irányít s ő maga is veszélyesen tör előre, Somogyi labdáinak szeme van, Nagy hátul segít és elöl lő egy kapufát, Korsós elfutásai és beadásai mutatósak és bizony az újpestiek védelme ugyancsak izzad a novemberi hűvös időben. A Dózsa látja, hogy ennek fele sem tréfa, ellenakciókat indít és Bene – nyilván a hazai aranycipőre pályázik – bombája nyomán zörög Tóth dr. hálója. Ide-oda viharzanak a támadások, óriási az iram s Győrfi gólja az ETO megérdemelt egyenlítését hozza.

    Akad még izgalom az első 45 percben: Solymosi megdöbbentő hibája miatt Győrfi elfut, Szentmihályi szabálytalankodik a csatárral szemben, s Bircsák 11-est ítél. Korsós gyengén helyezi a jobb alsó sarokra, Szentmihályi időben vetődik és magához húzza a labdát.

    A második félidőben sem hagy alább az iram – egyelőre. Az egyenetlen talajon gyakran kiszámíthatatlanul pattan a labda, s ez még a klasszisokat is megzavarja. Hetvenöt perce játszanak már, s a játékvezetőnek eddig ritkán kellett fütyülnie szabálytalanság miatt. Hiába, sportszerűen játszó fiúk a győriek és az újpestiek, vigyáznak egymás testi épségére. No meg a legfontosabb ez idei válogatott mérkőzés is hátra van még, s ebben a lila-fehérek erősen érdekeltek. Nem is lenne jó, ha valaki megsérülne közülük. Kiss távoli bombalövése megremegteti a kapufát, meg az újpesti szurkolók szívét, aztán már nem történik említésre méltó esemény.

    A zsebrádiók jóvoltából pillanatok alatt tudja hatezer ember, hogy az FTC is leadott egy pontot, a Honvéd viszont győzött Pécsett. Ez az utóbbi eredmény boldoggá teszi a győrieket (majdnem biztos már a vidék legjobbja cím), viszont rosszul esik az Ú. Dózsásoknak. Azért az Újpestről iderándult szurkolók sem keseregnek túlságosan: három pont előny, meg a mindenkinél jobb gólarány talán elég lesz a bajnoki címhez.


    Népsport, Képes Sport

    hmgy