magyarfutball.hu

Szekszárdi Dózsa SE - Békéscsabai Előre Spartacus SC 4 : 3 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2019.11.09, 20:49
  Szekszárd-Békéscsaba 4-3 (3-0)
  Szeltszárd, 3000 néző. Vezette: Ádám (Vukman, Hamar).
  Szekszárdi Dózsa: Hujber — Szabó, Hahn, Weitner, Somodi — Varga F., Dienes, Adorján — Megyeri, Varga L., Magyar. Edző: Formaggini Károly.
  Békéscsabai Előre Spartacus: Újhelyi — Királyvári, Kerekes, Rácz, Fabulya — Pásztor, Plástyik, Sulija — Kanyári, Melis, Szekeres. Edző: Pataki Tamás.
  Csere: Rácz helyett Gyurmánczy a 26., Varga L. helyett Kniesz a 75., Kanyári helyett Steigerwald, Dienes helyett Lauer, mindkettő a 78. percben.
  Gólszerző: Magyar a 12., Megyeri a 18., Varga L. a 33., Adorján a 46., Melis az 57., Sulija (11-esből) a 72., Gyurmánczy a 87. percben.
  Sárga lap: Szabó a 24., Varga F. a 74. percben.
  Szögletarány: 9:4 (6:3) a Békéscsaba javára.

  Békéscsabai rohamok után a 12. percben vezetést szerzett a Szekszárd. Magyar cselsorozat után betört a 16-oson belülre, Kerekes buktatni sem tudta, és a csatár 14 m-ről a bal sarokba lőtte a labdát.
  1-0
  Igazából még fel sem ocsúdott a Békéscsaba, amikor a 18. percben a hazaiak tovább növelték előnyüket! Varga L. átemelte a labdát Ráczon, amelyre Megyeri rácsapott és az 5-ösről külsővel a bal alsó sarokba pofozta.
  2-0
  A 33. percben Adorján indította Magyart, ő elhúzott védője mellett, pontosan ívelt középre és Varga L. előrevetődve 6 lépésről a hálóba fejelte a labdát.
  3- 0
  SZÜNET UTÁN
  már az első percben újabb gólt szerzett a hazai csapat! Varga F. csatázott a csabai védőkkel, majd a 16-os oldalvonaláról középre emelt, és Adorján az 5-ös sarkáról fejjel a hálóba továbbított.
  4- 0
  Az 57. percben Pásztor szögletből legurított labdáját Melis futtából úgy bombázta a jobb sarokba, hogy a pettyes az egyik védő testén is irányt változtatott.
  4-1
  A 64. percben a csabai védők Megyerit a 16-oson belül buktatták, a játékvezető azonban továbbot intett. A másik oldalon Pásztor szögletét Gyurmánczy fejelte kapura, a léc alá tartó labdát Szabó fejjel szögletre mentette.
  A 72. percben Varga F. és Hahn a 16-oson belül közös erővel szerelte Szekerest. A vendégek balszélsője „rájátszott” az esetre, a játékvezető pedig ll-est ítélt. A közönség füttykoncertje közepette Sulija értékesítette a büntetőt.
  4-2
  A 87. percben Gyurmánczy kapott jó labdát, a hazai védők lest vitatva megtorpantak, és miután a bírói síp néma maradt, Gyurmánczy a 11-es pontról a léc alá bombázott.
  4-3

  ★ ★ ★ ★

  Kitűnő iramú, izgalmakban, akciókban és gólokban gazdag mérkőzést láthatott a közönség!
  Az első játékrészben a kieséstől fenyegetett Dózsa az idény legjobb játékával lepte meg az NB I felé kacsintgató viharsarki együttest. A hazaiak kontrára épülő támadásaikkal, remekbe szabott gólokkal teljesen megérdemelten jutottak a tetemes előny birtokába. A szünet utáni újabb gyors szekszárdi gólt követően pedig már-már úgy tűnt, „padlóra” kerültek Pásztorék. „Kiszámolni” azonban nem hagyták magukat a csabaiak, hanem amolyan minden mindegy alapon kitámadtak, és a vitatható 11-es után szorossá tették a Dózsa teljesen megérdemelt győzelmét.

  Jó: Magyar, Megyeri, Adorján, Hahn, Hujber, ill. Pásztor, Plástyik, Gyurmánczy.
  Fekete László

  2. Békéscsaba 27 15 6 6 64-33 36
  ...
  17. Szekszárd 27 7 8 12 29-42 22


  Népsport, 1983. április 24. (Arcanum DT)