magyarfutball.hu

Szekszárdi Dózsa SE - Békéscsabai Előre Spartacus SC 4 : 3 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2019.11.09, 20:49
    Szekszárd-Békéscsaba 4-3 (3-0)
    Szeltszárd, 3000 néző. Vezette: Ádám (Vukman, Hamar).
    Szekszárdi Dózsa: Hujber — Szabó, Hahn, Weitner, Somodi — Varga F., Dienes, Adorján — Megyeri, Varga L., Magyar. Edző: Formaggini Károly.
    Békéscsabai Előre Spartacus: Újhelyi — Királyvári, Kerekes, Rácz, Fabulya — Pásztor, Plástyik, Sulija — Kanyári, Melis, Szekeres. Edző: Pataki Tamás.
    Csere: Rácz helyett Gyurmánczy a 26., Varga L. helyett Kniesz a 75., Kanyári helyett Steigerwald, Dienes helyett Lauer, mindkettő a 78. percben.
    Gólszerző: Magyar a 12., Megyeri a 18., Varga L. a 33., Adorján a 46., Melis az 57., Sulija (11-esből) a 72., Gyurmánczy a 87. percben.
    Sárga lap: Szabó a 24., Varga F. a 74. percben.
    Szögletarány: 9:4 (6:3) a Békéscsaba javára.

    Békéscsabai rohamok után a 12. percben vezetést szerzett a Szekszárd. Magyar cselsorozat után betört a 16-oson belülre, Kerekes buktatni sem tudta, és a csatár 14 m-ről a bal sarokba lőtte a labdát.
    1-0
    Igazából még fel sem ocsúdott a Békéscsaba, amikor a 18. percben a hazaiak tovább növelték előnyüket! Varga L. átemelte a labdát Ráczon, amelyre Megyeri rácsapott és az 5-ösről külsővel a bal alsó sarokba pofozta.
    2-0
    A 33. percben Adorján indította Magyart, ő elhúzott védője mellett, pontosan ívelt középre és Varga L. előrevetődve 6 lépésről a hálóba fejelte a labdát.
    3- 0
    SZÜNET UTÁN
    már az első percben újabb gólt szerzett a hazai csapat! Varga F. csatázott a csabai védőkkel, majd a 16-os oldalvonaláról középre emelt, és Adorján az 5-ös sarkáról fejjel a hálóba továbbított.
    4- 0
    Az 57. percben Pásztor szögletből legurított labdáját Melis futtából úgy bombázta a jobb sarokba, hogy a pettyes az egyik védő testén is irányt változtatott.
    4-1
    A 64. percben a csabai védők Megyerit a 16-oson belül buktatták, a játékvezető azonban továbbot intett. A másik oldalon Pásztor szögletét Gyurmánczy fejelte kapura, a léc alá tartó labdát Szabó fejjel szögletre mentette.
    A 72. percben Varga F. és Hahn a 16-oson belül közös erővel szerelte Szekerest. A vendégek balszélsője „rájátszott” az esetre, a játékvezető pedig ll-est ítélt. A közönség füttykoncertje közepette Sulija értékesítette a büntetőt.
    4-2
    A 87. percben Gyurmánczy kapott jó labdát, a hazai védők lest vitatva megtorpantak, és miután a bírói síp néma maradt, Gyurmánczy a 11-es pontról a léc alá bombázott.
    4-3

    ★ ★ ★ ★

    Kitűnő iramú, izgalmakban, akciókban és gólokban gazdag mérkőzést láthatott a közönség!
    Az első játékrészben a kieséstől fenyegetett Dózsa az idény legjobb játékával lepte meg az NB I felé kacsintgató viharsarki együttest. A hazaiak kontrára épülő támadásaikkal, remekbe szabott gólokkal teljesen megérdemelten jutottak a tetemes előny birtokába. A szünet utáni újabb gyors szekszárdi gólt követően pedig már-már úgy tűnt, „padlóra” kerültek Pásztorék. „Kiszámolni” azonban nem hagyták magukat a csabaiak, hanem amolyan minden mindegy alapon kitámadtak, és a vitatható 11-es után szorossá tették a Dózsa teljesen megérdemelt győzelmét.

    Jó: Magyar, Megyeri, Adorján, Hahn, Hujber, ill. Pásztor, Plástyik, Gyurmánczy.
    Fekete László

    2. Békéscsaba 27 15 6 6 64-33 36
    ...
    17. Szekszárd 27 7 8 12 29-42 22


    Népsport, 1983. április 24. (Arcanum DT)