magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Szekszárdi Dózsa SE 4 : 0 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2019.10.21, 15:55 (szerk.: 2019.10.21, 15:56)
    Békéscsaba—Szekszárdi Dózsa 4-0 (3-0)
    Békéscsaba, 2000 néző. Vezette: Hazafi (Bubori, Szabó J.).
    Békéscsabai Előre Spartacus: Újhelyi — Királyvári, Kerekes, Takács, Fabulya — Steigerwald, Pásztor, Sulija — Kanyári, Gyurmánczy, Melis. Edző: Pataki Tamás.
    Szekszárdi Dózsa: Hujber — Szabó, Varga F., Weitner, Somodi — Laki, Megyeri, Adorján — Magyar, Varga L„ Tóth. Edző: Farmaggini Károly.
    Csere: Adorján helyett Kresz a 39., Szabó helyett Dienes a szünetben, Gyurmánczy helyett Szekeres a 69. percben.
    Gólszerző: Kanyári a 13., Melis a 17., Melis a 21. percben, Melis a 85. percben.
    Sárga lap: Somodi a 81. percben.
    Szögletarány: 6:3 (2:1) a Békéscsaba javára.

    Meglehetősen álmos kezdés után a 13. percben Pásztor középre kanyarított Gyurmánczynak, akinek még a labda megszelídítésére is volt ideje, aztán a jobb alsó kapufa élére lőtte a labdát, az kipattant és Kanyári öt lépésről a bal alsó sarokba talált.
    1-0
    Négy perccel később Somodi hibájából növelték előnyüket a békéscsabaiak; a hazaadni készülő középpályástól Melis elvette a labdát és — még a 16-oson kívülről indulva — kapura húzott, majd a kifutó Hujber mellett a jobb alsó sarokba pofozta a labdát.
    2-0
    A 21. percben Királyvári futtatta Steigerwaldot, a középpályás egyből laposan középre tálalt és Melis pontosan a 16-os vonaltól bombaerős lövést küldött a bal kapufa tövére, onnan pedig a hálóba vágódott a labda.
    3-0
    A 42. percben veszélyeztettek először a szekszárdiak, Tóth 35 m-os félmagas szabadrúgását fogta Újhelyi.
    SZÜNET UTÁN
    az 50. percben Laki hibájából csaknem újabb gólt szereztek a hazaiak Kirúgás után Laki nagyon ügyetlenül, röviden gurította tovább a labdát, társa helyett Gyurmánczynak, aki óriási helyzetből 14 m-ről éppen hogy a bal kapufa mellé lőtt.
    Nem sokkal később Varga F. kínált hasonló magas labdát Steigerwaldnak, de ő is mellé lőtt... A 62. perc hozta az első akcióhelyzetet, ekkor Tóth beadását Kresz kapásból a jobb felső sarok mellé küldte.
    Ellaposodott a játék, s csak az utolsó percek hoztak megint némi fellángolást.
    Előbb Somodi kemény szerelése miatt (Kanyárival szemben szabálytalankodott) sárga lapos figyelmeztetésben részesült, majd a 85. percben a felfutó Királyvári Melist hozta helyzetbe, aki a harmadik gólját is belőtte.
    4-0

    ★ ★

    Még ebben az osztályban is ritkán végződik úgy egy találkozó, hogy a szurkolók
    4-0-as győzelem ellenére is jól hallható kritikával illetik csapatukat. Békéscsabán most ez történt!
    A nagyszerű őszi melengető napsütéshez nem járult méltó futball. Mert ugyan miként is lehetne azt a találkozót dicsérni, amelyen az egyik csapat erejéből — történetesen a szekszárdiakról van szó — 90 perc alatt összeszámolhatóan háromszor jut el gólígérően a másik kapuhoz, s ugyanennek a gárdának a védői kifejezetten egyéni hibákból egyre-másra kínálják fel ellenfelüknek a gólszerzés lehetőségeit. Nem kényszerült tehát túlzottan ereje fitogtatására a Békéscsaba, melyhez az is hozzájárult, hogy viszonylag gyorsan döntésre tudta vinni a két pont sorsát.

    Jó: Fabulya, Pásztor, Melis, ill. Hujber.

    („MÁRVÁNY” MESTERHÁRMASA.
    Valaki maradéktalanul boldog lehetett — joggal — a találkozó után. Meg a zuhanyozó alatt faggattuk Melis Bélát, a hazaiak balszélsőjét. A mesterhármas „gazdája” így ecsetelte a történteket, s emlékezett közben egy kissé a múltra.
    — Hogy mikor rúgtam utoljára ennyi gólt egy meccsen? Még ifistaként, hat évvel ezelőtt. Elég sok kritikát kaptam tavaly és tavalyelőtt, szó ami szó adós maradtam gyakorta a megfelelő teljesítménnyel még akkor is, ha az egyik szezonban kilenc, a másikban hét gólt rúgtam. Amikor a rajt előtt hazajöttünk Finnországból, még mindig majdhogy a nullán állt az önbizalmam, még a csapatba való kerülésembe sem lehettem biztos. Sokszor még az is eszembe jutott, ahogy a srácok régebben élcelődtek, amikor márványnak becéztek, mondván: olyan messzire pattan tőlem a labda, mintha ebből a nemes anyagból lenne a lábam ...
    A kanizsaiak, aztán a Bakony Vegyész, de leginkább a Ganz-Mávag elleni meccs ráébresztett, hogy azért talán nem felejtettem el egészen futballozni. A Ganz ellen négy gólt rúgtam, s ehhez tettem hozzá a mai mesterhármast. Talán az első volt a legfontosabb, mert akkor még semmi sem dőlt el, de hát az ember minden gólnak egyformán örül. Sajnos a második félidőben gyatrán játszottunk, de ha az NB II-ben ezután is mindig 4-0-ra tudnánk győzni, biztos megbocsátanák, ha egy- egy félidőre leengedünk. Csak egyszer idegenben is nyerni tudnánk már...)

    6. Békéscsaba 11 4 4 3 28-17 12
    ...
    16. Szekszárd 11 3 3 5 8-16 9


    Népsport, 1983. október 3.