magyarfutball.hu

Szekszárdi Dózsa SE - Békéscsabai Előre Spartacus SC 3 : 1 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2020.03.14, 23:58 (szerk.: 2020.03.15, 00:08)
    Szekszárd - Békéscsaba 3:1 (1:0)

    Szekszárd, 3000 néző. V: Sándor
    Szekszárd: Lipovszky — Szántó, Korner, Vágó, Simon, Csordás, Pusztai (Zielbauer, a 66. percben), Micskó, Kalász (Korom, a szünetben), Hadi, Török. Edző: Kiss János
    Békéscsaba: Tasnádi — Dobó, Kerekes A., Schneider, Lengyel (Veszelka, a szünetben), Láza, Kovács, Moós, (Tóth T., a szünetben), Dávid, Németh, Bánáti. Edző: Piller Sándor

    22. perc: Csordás ívelt kapu elé, Pusztai Micskó elé fejelte a labdát, és a szekszárdi játékos fordulásból védhetetlenül lőtt a bal sarokba, 1:0.
    52. perc: A kapuratörő Korom lábát elhúzták a védők az ötösnél. A megítélt 11-est Csordás a léc alá vágta, 2:0.
    57. perc: 40 méteres szabadrúgásból Schneider a kapu elé ívelte a labdát. A védők megtorpantak, és a berobbanó Kovács közelről nem hibázott, 2:1.
    70. perc: Korom közvetlen közelről kapu fölé emelte a labdát.
    79. perc: Simon hosszan indította Micskót, aki kiugrott a védők közül, és a tehetetlen Tasnádi mellett lőtt a hálóba, 3:1.

    A változatos, jó iramú találkozón a lestaktikát alkalmazó szekszárdi védők eredményesen harcoltak a gyors csabai csatárok ellen. A végig többet támadó Sz. Dózsa ügyes csatárjátékával szemben a vendégek védelme szünet után tehetetlen volt. Helyzeteik alapján a hazaiak nagyobb arányban is nyerhettek volna.
    Jó: Török (a mezőny legjobbja), Micskó, Korner, Csordás, Vágó, Hadi, ill., Kovács, Láza, Schneider.
    (Fekete László)

    7. Békéscsaba 28 11 7 10 31-33 29
    ...
    11. Szekszárd 28 8 11 9 33-40 27

    Népsport, 1973. május 14.
    Szekszárdi Dózsa - Bcs. Előre Spartacus 3-1 (1-0)

    Szekszárd, NB I B-s labdarúgó-mérkőzés, 3000 néző. V : Sándor J.
    Dózsa: Lipovszki (6) — Szántó (6) Korner (7), Vágó (6), Simon (7), Csordás (6), Pusztai (6), Micskó (6), Kalász (6), Hadi (6), Török (7). Edző: Kiss János
    Előre Sp.: Tasnády (6) — Dobó (4), Kerekes A. (3), Schneider (6), Lengyel (5), Láza (7), Kovács (7) Moós (5), Dávid (6), Németh (5), Bánáti (5). Edző: Piller Sándor
    Csere: Pusztai helyett Zielbauer (6) a 66. percben, Kalász helyett Korom (6) a 46. percben, ill. Lengyel helyett Tóth T. (5) a 46. percben, Moós helyett Veszelka (4) a 46. percben.

    Már a 2. percben szabadrúgáshoz jutott a vendégcsapat 20 méterre a szekszárdi kaputól, ezt azonban Dávid csúnyán mellérúgta.
    Az 5. percben a bizonytalankodó Kerekes A. „jóvoltából” csaknem gólt kapott az Előre Spartacus.
    A játék változatos volt az első 15 percben, enyhe csabai fölénnyel teltek a percek. Ezt két szöglet is jelezte. (Ekkor még nem úgy nézett ki a dolog, hogy a hazai csapat 3—1-re nyer).
    A 17. percben Németh nagyon szépen ment el a jobb oldalon, beadása tisztán találta Dávidot az ötösön, de ő — gyatrán Lipovszki kezébe emelte a labdát. (Százszázalékos gólhelyzet volt!)
    A kimaradt helyzet a Dózsát hozta fel és a 22. percben Micskó közelről védhetetlenül a bal felső sarokba rúgta a labdát, 1—0.
    Két perccel később az Előre Spartacus kapuja előtt óriási kavarodás támadt és csak a szerencse mentette meg Tasnády hálóját a góltól.
    A 34. percben viszont egyenlíthetett volna a Békéscsaba. Kovács bal oldalról belőtt labdájába rosszul nyúlt bele a szekszárdi kapus, de szerencséjére a „bőr” elkerülte a bal felső sarkot.

    Fordulás után a Szekszárd fokozta az iramot. Két alkalommal is veszélyes lövés szállt Tasnády kapujára.
    Az 52. percben Dávid cselezgetett a pálya közepén, elvesztette a labdát, a kitörő Koromra a védők nem léptek ki idejében és így Kerekes A. már csak visszarántással tudott közbeavatkozni. A megítélt 11-est Csordás a bal felső sarokba küldte, 2-0.
    Az Előre Spartacus nem adta fel. A 65. percben Schneider bal oldalról beívelt szabadrúgását a szemfüles Kovács Lipovszki mellett gólba fejelte, 2-1.
    A szépítés után nagy erővel támadott a vendégcsapat, de a szekszárdiak sorra lesre állították a csabai csatárokat. (A jól bíráskodó Sándor egyszer sem bírálta felül partjelzőjét, bár 1—2 esetben lehetett volna a beintésekről vitatkozni).
    A 76. percben Tóth T. remekül ugratta ki Némethet, aki nagyszerűen eltalált lövést zúdított a szekszárdi kapuba. A játékvezető akkor sípolt lest, amikor a labda már a hálóban volt (!?).
    Három perc múlva eldőlt a találkozó sorsa. Az igen jól játszó Simon hosszan indította Micskót, aki lefutotta a csabai védelmet és a tehetetlen Tasnády mellett megszerezte a Dózsa harmadik gólját, 3-1.

    Változatos, nagy iramú mérkőzést vívott a két csapat.
    Az első félidőben elszalasztott gólszerzési lehetőség, a szünet után összehozott 11-es, valamint az, hogy a csabai csatársor nem találta meg a szekszárdi lestaktika ellenszerét — vereséget eredményezett.
    (Zelenyánszki János)

    Békés Megyei Népújság, 1973. május 15.