magyarfutball.hu

Budapesti Honvéd SE - Újpesti Dózsa SC 1 : 3 16:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.11.13, 09:01 (szerk.: 2016.11.13, 09:02)
    BP. HONVÉD—Ú. DÓZSA 1-3 (0-1)

    Honvéd: Menyhárt — Paróczai, Kerepeczky (Détári, 46. p .), Varga — Kanász, Nagy — Gere (Kozma, 46. p .), Garaba, Esterházy, Dajka, Gyimesi.
    Ú. Dózsa : Szendrei — Szűcs (Polonyi, 77. p.), Kovács J., Tóth — Kisznyér, Kardos — Kiss, Árky, Törőcsik, Szabó (Szebegyinszky, 86. p.), Herédi.

    Népstadion, 25.000 néző. Jv.: Palotai.

    Csatármezben is védők - Szabó, Herédi - játszottak az újpesti együttesben, mégis csak a nagy helyzetet hibázó Gerén és Esterházyn múlt, hogy már az első tíz percben nem vezetett két góllal a Honvéd. Ám a kezdeti lendület nem tartott sokáig, hamar kocogóssá vált a tempó, unalmassá a játék. A küzdelem "hevességére" jellemző, hogy egy galamb hosszú percekig sétálgathatott az újpesti térfélen, nem kellett félnie a korzózó labdarúgóktól. A félidő közepén különleges gólt lőtt a lila-fehér együttes, Nagy szabálytalanságot látott Törőcsiknél, s miközben Palotai játékvezetővel vitatkozott, a középcsatár beívelését Kiss a hálóba fejelte (0-1).

    A szünet után mintha két másik csapat folytatta volna a játékot, olyan nagyot javult a színvonal. Az iramra már nem lehetett panasz, ráadásul gyors egymásutánban két látványos gólt láthattak a nézők. Előbb a fiatal Szabó ívelt a kint álló Menyhárt kapus fölött a hálóba, majd Esterházy átadására a visszatérő Kozma érkezett a belgáktól megszokott precizitással (1-2). A Honvéd mindinkább beszorította ellenfelét, de az Ú. Dózsa göteborgi formában, lelkesen és körültekintően védekezett, sőt egy lesgyanús ellenakcióból újabb gólt lőtt. A lila-fehérek főpróbája jól sikerült a szerdai kupavisszavágó előtt. Különösen örvendetes volt Törőcsik régen látott pontossága, pedig a Honvéd legjobbja, Garaba állt vele szemben. (1-3)

    Gól: Kiss (24. p.), Szabó (53. p.), Kozma (60. p.), Törőcsik (85. p.).


    Népszabadság, 1982. szeptember 26.