magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Vasas SC 2 : 3 16:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.11.13, 20:00
    Ú. DÓZSA—VASAS 2-3 (1-2)

    Ú. Dózsa: Szendrei — Szűcs, Kovács J. (Szebegyinszky, 53. p.), Tóth — Nagy, Kardos — Kisznyér, Árky, Törőcsik (Balogh, 13. p.), Szabó, Kovács B.
    Vasas: Leboniczky — Farkas, Hegedűs, Csima — Balogh, Komjáti — Birinyi, Rixer (Seres, 83. p.), Kiss, Izsó, Váradi.

    Népstadion, 15 000 néző, jv.: Pálvölgyi.

    Lelkes és ügyes volt ezúttal a Vasas, főként a vágtázó gyorsaságú Farkas és a tagadhatatlanul tehetséges Balogh játéka imponált. Igaz, Törőcsik korán megsérült, de az ő hiányával sem magyarázhatja az Újpest az első félidő teljes angyalföldi fölényét. Váradi szabadrúgásgóljára ugyan Kisznyér hasonló módon még válaszolt (1-1), de aztán csak a Vasas rohamozott; az „egyszemélyes védelem”, Tóth József, nem győzte korrigálni társainak gyakori hibáit. Különösen Kardos volt zavarban, mert a gondjaira bízott Izsó mintha átvette volna Törőcsik szerepét, remekül cselezett, s a második Vasas-gól előtt olyan labdát adott Kissnek, amelyet illett a kapuba rúgni (1-2).

    A szünet után feljavult az Újpest, elszántan futballozott, mindinkább beszorította ellenfelét. Leboniczky (az eredményjelző táblára Lebonszkyt írtak) egy ízben még „sárga lapos megoldással” — Árkyt a 16-oson lerántva — menteni tudott, ám a sértett játékos hamarosan nemes bosszút állt (2-2). Az újpestiek nem sokáig lelkendezhettek, mert szinte a kezdés után Váradi egy fejessel eldöntött mindent.

    Gól: Váradi (8. és 74. p.), Kisznyér (18. p.), Kiss (21. p.), Árky (72. p.).


    Népszabadság, 1982. október 10.