magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Tatabányai Bányász SC 2 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.11.14, 19:46
    Ú. DÓZSA—TATABÁNYA 2-1 (1-1)

    Ú. Dózsa: Szendrei — Szűcs, Karácsonyi, Tóth — Szebegyinszky, Polonyi (Kardos, 55. p.) — Kiss, Árky, Balogh, Herédi, Szabó.
    Tatabánya: Dombai — Emmer, Lakatos, Fischer — Fükő, Udvardi — Kiprich, Barabás (Schmidt, 80. p.) — P. Nagy, (Weimper, 85. p.), Hermann, Kökény.

    Megyeri út, 3000 néző. Jv.: Tompa.

    Az FTC elleni diadal után azt hitték az újpestiek, hogy most is megy minden, mint a karikacsapás, de Hermann nagyszerű lövésével a Tatabánya szerzett vezetést. Meglepetésre, az Ú. Dózsa még ezután sem ébredt fel; a kocogó futballban csak Tóth üdítő középhátvédjátéka jelentett eseményt. A 36. percben végre történt valami: a lecövekelt tatabányai védők között Kiss mutatós fejessel egyenlített (1-1).

    A szünet után folytatódott a kínos eseménytelenség, csupán Kardos vehemens belépőjén — Tompa játékvezetőt vitte a földre — ámult a közönség. Végül a 17 esztendős, második NB I-es mérkőzését játszó Karácsonyi döntött az első újpesti találatnál
    is látványosabb fejesgóllal. A győzelem ellenére az Ú. Dózsa gyenge főpróbát tartott, sokat kell javulnia, hogy a Real Madrid ellen jó legyen az előadás (2-1).

    Gól: Hermann (10. p.), Kiss (36. p.), Karácsonyi (73. p.)


    Népszabadság, 1982. október 31.