magyarfutball.hu

Zalaegerszegi TE - Újpesti Dózsa SC 4 : 2 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.11.27, 09:31
    ZTE—Ú. DÓZSA 4-2 (2-2)

    ZTE: Balázs — Kereki, Pecsics, Péter — Czigány, (Házi, 58. p.), Török (Mihalecz, 73. p.), Konrád, Fehér — Simon, Soós, Takács.
    Ú. Dózsa: Szendrei — Herédi (Szűcs, 61. p.), Tóth, Sarlós, Árky — Szebegyinszky (Szabó, 61. p.), Steidl, Kisznyér — Horváth, Törőcsik, Kiss S.

    Zalaegerszeg, 10 000 néző. Jv.: Bay.

    Kánikulai hőségben a kieséstől még veszélyeztetett zalaiak kezdtek jobban. Konrád könnyen vezetést is szerezhetett volna, de a kapust találta telibe. A ZTE támadott, a ZTE bánta: Kisznyér csavart szabadrúgása a sorfalban álló fiatal Czigány fejéről saját kapujába hullott. A balszerencsés öngól sem vetette vissza az egerszegieket, ám ekkor még Szendrei remekelt. A félidő hajrájában aztán három perc alatt három gól esett. Ebből kettőt a hazaiak, egyet az újpestiek lőttek, s így 2-2-vel tértek pihenőre a csapatok.

    Fordulás után a már középpályást játszó Péter és Soós vezérletével gyorsan újabb két parádés találatot értek el a helyenként látványosan futballozó házigazdák. A Dózsa ugyan Herédi, majd Sarlós révén is szépíthetett volna, de az elszánt ZTE igen értékes, teljesen megérdemelt győzelme igazán nem forgott veszélyben. (4-2)

    Gól: Czigány (öngól, 25. p.), Soós (40. p, és 58. p.), Kiss S. (41. p .), Kereki, (11-esből, 13. p.), Péter (46. p.).


    Népszabadság, 1983. június 05.
     
  2. avatar: heimo
    2016.11.27, 09:24
    Kétszer is a fővárosiak vezettek

    ZTE—Ú. Dózsa 4-2 (2—2)
    Zalaegerszeg, 10 ezer néző, v.: Bay.

    Gólok: Soós (2), Kereki (11-esből), Péter, illetve Czigány (öngól), Kiss Sándor.

    ZTE: Balázs — Kereki, Pecsics, Péter — Czigány (Házi, 58. p .), Török (Mihalecz, 73. p.), Konrád, Fehér — Simon, Soós, Takács.
    Ú. Dózsa: Szendrei — Herédi (Szűcs, 61. p.), Tóth, Sarlós, Árky — Szebegyinszky (Szabó, 61. p.). Steidl, Kisznyér — Horváth, Törőcsik, Kiss Sándor.

    A nagy hőségben kocogós volt az iram, mindkét együttes játékosai elég sok átadási hibát követtek el. A 25. percben váratlanul gólt ért el a Dózsa; egy 22 méteres szabadrúgást Kisznyér csavart kapura, lövése a sorfalban álló Czigány fején irányt változtatva — a már elmozdult Balázst alaposan becsapva — a kapu bal oldalába hullott. Öngól. (0—1). A 40. percben Soós lefutotta Sarlóst, kicselezte Szendreit, majd 7 méterről az üres kapura gurított (1—1). Az újrakezdés után viszont ismét előnyhöz jutottak a lilák: Kiss S. szólózott, aztán 18 méterről a jobb sarokba zúdította a labdát (1—2). A 43. percben Takács Tóth belépőjét követően a földre esett, Bay határozottan 11-est ítélt, amelyet Kereki magabiztosan értékesített (2—2).

    A második félidő első támadásából gólt ért el a ZTE; Péter 4 lépésről a kapuba helyezte a labdát (3—2). Az 58. percben Soós közelről a kapuba „bólintott” (4—2). Az utolsó negyedórában mindkét csapat sokat támadott, igazán nagy helyzet azonban már egyik kapu előtt sem alakult ki.

    A balszerencsés öngóllal hátrányba került ZTE a szünetig is jobban játszott, fordulás után pedig egyértelműen mindinkább visszaeső ellenfele fölé kerekedett.

    Jók: Péter, Soós, Fehér, Simon, illetve Szendrei, Kisznyér.


    Népszava, 1983. június 05.