magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Szombathelyi Haladás VSE 3 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.11.27, 16:09
    Ú. DÓZSA— HALADÁS 3-1 (0-1)
    Megyeri út, 3000 néző, v.:Győri

    Góllövő: Kiss (2), Kisznyér, ill. Szabó F.

    Egy félidőn keresztül jobbára védekezve, mégis tudatosabban játszott a vendégcsapat, s megérdemelten jutott vezetéshez. Szünet után lelkesebbé, erőteljesebbé vált a lila-fehérek játéka, s különösen akkor játszottak nyomasztó fölényben, amikor az ellenfél csapatlétszáma tíz főre csökkent.


    Dunántúli Napló, 1983. augusztus 25.
     
  2. avatar: heimo
    2016.11.27, 16:05
    Ú. DÓZSA—HALADÁS 3-1 (0-1)

    Ú. Dózsa: Szendrei — Herédi (Szebegyinszky, 21. p.), Kovács, Kozma, Tóth — Kisznyér, Ambrus (Steidl, 65. p.), Szabó A. — Kiss, Törőcsik, Fekete.
    Haladás: Hegedűs — Horváth , Vörös, Fitos, Preszeller — Nagy, Pásztor, Papp— Domján (Schröter, 70. p.), Dobány, Szabó F.

    Megyeri út, 2.000 néző. Jv.: Győri.

    Amikor a Haladás úgy kezdett, hogy az akciója hazaadással végződött, s eközben úgyszólván valamennyien védelembe vonultak, alig gondolta bárki, hogy ez a csapat előnyhöz jut. Ám hiába volt a fél pálya kiadó, az erőtlen újpesti akciók nem jártak veszéllyel, s az egyetlen szombathelyi támadásból az első kapura lövésből Szabó F. gólt szerzett. Utána folytatódott az „egykapuzás” s az újpesti mezőnyfölény, s végül fél órával a kapott gól után sikerült az egyenlítés. Ezután is a lila-fehérek kezdeményeztek, s mivel a vendégek már nem tudtak újítani, nem volt meglepő, hogy Törőcsik „forintos” labdájából Kiss megszerezte a verejtékes győzelemhez szükséges gólt, sőt ezt még Kisznyér megtoldotta. Közben még egy esemény, hogy Fitost kiállította a játékvezető (3-1).

    Gól: Szabó F. (19. p.), Kiss (49. p. és 61. p.), Kisznyér (80. p.).


    Népszabadság, 1983. augusztus 25.
     
  3. avatar: heimo
    2016.11.27, 15:58 (szerk.: 2016.11.27, 16:05)
    Ú. Dózsa—Haladás 3—1 (0—1)
    Megyeri út, 3000 néző, v.: Győri.

    Góllövők: Kiss (2), Kisznyér, illetve Szabó F.

    Ú. Dózsa: Szendrei — Herédi, Kovács, Kozma, Tóth — Kisznyér, Ambrus, Szabó — Kiss, Törőcsik, Fekete.
    Haladás VSE: Hegedűs — Horváth, Vörös, Fitos, Preszeller — Nagy, Pásztor, Papp — Domján, Dobány, Szabó F.

    Cserék: Herédi helyett Szebegyinszky (22. p.), Ambrus helyett Steidl (65. p.), Domján helyett Schrőter (68. p.).

    Nem úgy indult a mérkőzés, ahogy azt a mini létszámú hazai szurkolók (miből osztják a prémiumot?) szerették volna, mert kedvenceik az első félidőben még „szegedi” formában játszottak. Mindez, persze, nem zavarta a szombathelyieket: átengedték a kezdeményezést és gyors ellentámadásokra építettek. A 20. percben Szabó F. egyéni akció végén megszerezte a vendégek vezető gólját (1—0). Az egyenlítés számos kihagyott helyzet (Kiss, Fekete, Törőcsik) után a 49. percben Kissnek sikerült (1—1).

    Szünet után Törőcsik nagy percei következtek. A 62. percben látványos mozdulattal a kiugró Kisshez sarkalta a labdát, a csatár pedig 5 méterről könnyen talált a hálóba (2—1). Fitos felrúgta az újpesti 9-est (előzőleg már kapott sárga lapot), — kiállították. Végül, a 81. percben „Törő” egy testcsellel elvitte a védőket, Kisznyér pedig a kapust kicselezve a hálóig sétált a labdával (3—1). Az újpestiek szünet utáni gólerős játékukkal rászolgáltak a két pontra.


    Népszava, 1983. augusztus 25.