magyarfutball.hu

Nyíregyházi VSSC - Újpesti Dózsa SC 1 : 3 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.11.27, 17:41 (szerk.: 2016.11.27, 17:42)
    NYÍREGYHÁZA—Ú. DÓZSA 1-3 (0-2)

    Nyíregyháza: Rabcsák — Cséke, Szikszai, Tisza, Varga (Szécsi, 7. p.) — Halász, Moldván, Kiss — Polyák, Fecsku (Bücs, 70. p.), Vágó.
    Ú. Dózsa: Szendrei — Szűcs, Kovács, Kardos, Kozma — Kisznyér, Steidl, Ambrus — Kiss, Törőcsik (Herédi, 26. p.), Fekete (Szebegyinszky, 70. p.).

    Nyíregyháza, 8000 néző. Jv.: Lauber.

    A mindenféle elgondolást nélkülöző hazai „támadásfélék” közepette már a 4. percben gólt ért el az Újpest. A Nyíregyháza továbbra is játszadozott, miközben újból érkezett a lilák menetrendszerű kontragólja.

    Fordulás után a Dózsa azonnal találattal folytatta. A közönség abban a hiszemben, hogy eddig csupán tréfált vele a hazai gárda, csak ezután kezdett tüntetésbe. A kupameccse miatt fáradtnak hitt Dózsa minimum két osztállyal volt jobb gyorsaságban, erőnlétben és frissességben. A „most már minden mindegy” hangulatban pályán tartózkodó hazaiaknak ez alkalommal méltó társa volt Lauber bíró is, aki szereplését a nyíregyházi gól megítélésével tetézte be: két piros-kék csatár ügyetlenkedése után ugyanis a harmadik, a földön ülő Bücs kézzel kanalazta be a labdát Szendrei hálójába, a játékvezető pedig középre mutatott. (1-3)

    Gól: Kiss (4. p.), Fekete (37. p.), Kardos (52. p.), Bücs (87. p.).


    Népszabadság, 1983. szeptember 18.
     
  2. avatar: heimo
    2016.11.27, 17:31 (szerk.: 2016.11.27, 17:31)
    Mélyponton a hazaiak

    Ú. Dózsa—Nyíregyháza 3—1 (2—0)
    Nyíregyháza, 8000 néző, v.: Lauber.

    Góllövők: Kiss, Fekete, Kardos, ill. Bücs.

    NYÍREGYHÁZA: Rabcsák — Cséke, Szikszai, Tisza, Varga, (Szécsi, 7. p.) — Halász, Moldván, Kiss M. — Polyák, Fecsku (Bücs, 70. p.), Vágó.
    Ú. DÓZSA: Szendrei — Szűcs, Kovács, Kardos, Kozma — Kisznyér, Steidl, Ambrus — Kiss S., Törőcsik (Herédi, 26. p.), Fekete (Szebegyinszky, 70. p.).

    Kezdeti Dózsa-rohamok után a 4. percben meg is szerezte a vezetést a fővárosi gárda. Törőcsikkel szemben szabálytalankodtak a hazaiak, a sértett beívelését az elmélázó védők közé beugró Kiss S. félmagasan a kapu bal oldalába pörgette (1—0). Továbbra is a lila-fehérek maradtak támadásban. A 7. percben Varga megsérült, combizom-szakadást szenvedett s lesántikált a pályáról. Egy túl keményre sikerült Tisza-belépő után Törőcsik maradt a földön, majd néhány percnyi bicegés után cserét kért. A 37. percben egy ellentámadás során három nyíregyházi játékos is elrúghatta volna a labdát, végül Fekete csípte el és kényelmesen gurított a sarokba (2—0).

    A 48. percben Kiss buktatása miatt rúghatott szabadrúgást Moldván, bombáját Szendrei bravúrral tolta ki a léc alól. Az 51. percben Fecsku vesztett el egy labdát, az így indult ellenakciónál három újpesti támadó állt szemben egy nyírségi védővel. Kiss Sándor jól adott Kardos elé, akinek még Rabcsákot is volt ideje kicselezni, majd a hálóba helyezni (3—0). Az 55. percben Polyák beívelését Halász két lépésről fejelte Szendrei ölébe. Öt perc múlva Halász ugyanezt ismételte meg, öt méterről. A 85. percben bírói tévedést követően szépített a hazai együttes. Vágó kapott egy labdát, ám közelről Szendreibe lőtt, Kiss M. is hibázott, végül az elcsúszó Bücs kézzel kanalazta a kapuba, s az amúgy is indiszponáltan bíráskodó Lauber gólt ítélt (3—1).

    Jók: Szendrei (a mezőny legjobbja), Kardos, Kiss S., Fekete, ill. Polyák.


    Népszava, 1983. szeptember 18.