magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - MTK-VM SK 1 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.11.28, 21:19 (szerk.: 2016.11.28, 21:20)
    Tartalékolt az Ú. Dózsa

    Ú. DÓZSA—MTK-VM 1-1 (0-0)

    Ú. Dózsa: Szendrei — Szűcs, Bogdán, Tóth J. — Steidl (Kovács B. 76. p.), Herédi, Kardos, Kisznyér — Kiss, Törőcsik, Dékány.
    MTK-VM: Gáspár — Nagy, Turner, Katzenbach, Kovács — Kürtösi (Balogh, 60. p.), Fülöp, Borsó, Tóth A. — Fodor (Hegyi, 46. p.), Boda.

    Megyeri út, 3800 néző, Jv.: Győri.

    A színtévesztés nem betegség, inkább csak kellemetlen jelenség. Különösen labdarúgó mérkőzésen. A Megyeri úti pálya nézőserege elsősorban azon csodálkozott, hogyan lehet összetéveszteni a lilát a kékkel — fényes nappal. Ugyanis olyan rosszul adogattak a játékosok, hogy a találkozó egy ideig egyérintőhöz volt hasonlatos. Még egy észrevétel: az Ú. Dózsának nem volt tíz egyforma meze, volt aki rövidujjú trikóban játszott, volt aki hosszú ujjúban. Ezzel, nagyjából véget is ért az első félidő eseménysorozata, ezenkívül még az történt, hogy támadott az Újpest, Gáspár ügyesen, határozottan védett.

    A második félidőben az MTK-VM Fülöp, Borsó és Tóth A. jóvoltából időnként már támadásokat is vezetett, sőt egy igazán jól sikerült akció végén Boda szép fejes góllal vezetést is szerzett. Ezt egy Dékány-kapufa követte, majd Steidl jóvoltából Kiss ügyesen egyenlített. A hajrában Katzenbachnak el kellett hagynia a pályát, mert nem ismerte az alapigazságot: fiatal játékosnak nem illik feleselni. Aztán Borsó hagyott ki olyan helyzetet, amely már-már véteknek számít. Nem változott az eredmény, így jogos volt a szurkolók véleménye: csalódást keltett az Aberdeen ellen készülődő lila csapat (1-1).

    Gól: Boda (64. p.), illetve Kiss (75. p.).


    Népszabadság, 1984. március 18.
     
  2. avatar: heimo
    2016.11.28, 21:10 (szerk.: 2016.11.28, 21:11)
    0—1-ről egyenlítettek a hazaiak

    Ú. Dózsa—MTK-VM 1—1 (0-0)
    Megyeri út, 5000 néző, v.: Győri.

    Góllövők: Kiss, illetve Boda.

    Ú. Dózsa: Szendrei — Szűcs, Bogdán, Kardos, Tóth — Steidl (Kovács B., 74. p.), Herédi, Kisznyér — Kiss, Törőcsik, Dékány.
    MTK-VM: Gáspár — Nagy, Turner, Katzenbach, Kovács — Fülöp, Kürtösi (Balogh, 60. p.), Borsó, Tóth A. — Fodor (Hegyi a szünetben), Boda.

    A vendégek az első félidőben csak a védekezésre összpontosítottak. Ezt a feladatot eredményesen megoldották, bár, hogy nem kaptak gólt, azt elsősorban a kitűnő formában védő Gáspárnak köszönhetik: előbb Herédi, majd Kiss elől mentett bravúrosan. A kék-fehérek ebben a játékrészben eleve feladták az ellentámadások lehetőségét. Szendrei kapujára egyetlen lövés sem ment, pedig a kényelmes tempóban futballozó Dózsát könnyen meglephették volna.

    Szünet után a vendégek felismerték, hogy van keresnivalójuk ezen a mérkőzésen. Egy gyors akció végén Boda megszerezte az MTK vezető, és egyben 244 perc gólképtelenség után tavaszi első bajnoki gólját. Nem sokáig késlekedett az újpesti válasz: Kiss talált a kék-fehérek hálójába (1—1). A hajrában az MTK állt közelebb a győzelemhez, a lelátóról úgy festett, hogy az újpestiek gondolatai már az Aberdeen körül forognak ...

    Az utolsó percekben Katzenbachot feleselésért kiállította a játékvezető.

    Jók: Kisznyér, illetve Gáspár.


    Népszava, 1984. március 18.