magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - MTK 1 : 0 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2016.04.15, 12:30
    Azt tudjuk, részben ez alapján van beadva, de nekik pedig (általában) az MTI a forrás.
     
  3. avatar: Zsorzsinju
    2016.04.15, 12:21
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2016.04.15, 11:58
    Szabó Gy. elírás az MTK összeállításában?
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2016.04.15, 11:55 (szerk.: 2021.12.31, 14:22)
    1992. október 24. szombat (MTI)

    Ferencváros - MTK 1:0 (1:0)
    Üllői út, 7 000 néző, V: Puhl

    gólszerzők: Cigan (1. p.)
    sárga lap: Kuznyecov (18.), illetve Horváth Cs. (23.)
    jók: Telek, Keller, illetve Vancsa

    Ferencváros:
    Balogh T. - Telek - Szekeres, Kuznyecov - Páling, Albert, Lipcsei, Keller - Wukovics, Cigan (Balogh G., 72.), Deszatnik (Gregor, 87.)

    MTK:
    Zsiborás - Talapa, Turbék, Sztanó, Keresztúri - Horváth Cs., Vancsa, Balog T., Zsivótzky - Szabó Gy., Jován (Cservenkai, a szünetben, Komódi, 56.)

    Mindjárt az első percben megszerezte a vezetést az FTC. Cigan 18 méterről egy aláhulló labdát kapásból Zsiborás fölött a kapu jobb oldalába lőtt. A találat után jó iramúnak ígérkezett a mérkőzés, bár a vendégeket láthatólag sokkolta a korán bekapott gól. A 8. percben Lipcsei 22 méterről küldte kapura a labdát, amely alig szállt mellé. Eleredt az eső, így a csúszós talajon sokat hibáztak a játékosok. A 16. percben Lipcsei cselezgetett a védők között, aztán a 16-osról lőtt, Zsiborás lábbal védett. A hazaiak támadásai sokkal veszélyesebbek voltak, az MTK jószerivel az FTC 16-osáig sem jutott el. Esett a színvonal és az iram is. A 25. percben Szabó egyenlíthetett volna, de a kapujából kilépő Balogh fölött mellé emelt. Három perc múlva ismét az MTK csatára volt a főszereplő, nyolc méterről tisztán fejelt, fölé. Később Keresztúri talált majdnem a saját kapujába, miközben Albert elől igyekezett menteni, a labda a jobb kapufáról pattant vissza a mezőnybe. A 41. percben Zsivótzky megkerülte a rátámadó védőt és éles szögből lőtt, Balogh azonban kiöklözte a labdát. A 45. percben Vancsa 20 méterről lövésre szánta el magát, és a labda centiméterekkel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

    Fordulás után a ferencvárosi csatárok szalasztottak két gólszerzési lehetőséget, Wukovics és Cigan révén. Az 52. percben Lipcsei bombája süvített el a kapufa mellett. Az 56. percben a csere cseréjére került sor: a szünetben beállt Cservenkai ugyanis megsérült, helyette Komódi folytatta a játékot. Bár felváltva támadtak a csapatok, a mérkőzés színvonala tovább romlott. Mindkét oldalon hiányzott az elképzelés, és rengeteg volt a hiba. A 69. percben Lipcsei lövése okozott izgalmat, a középre tartó labdát Zsiborás biztosan védte. Két perc múlva ismét a középpályás veszélyeztetett, 17 métereres lövése a felső lécet is érintette. A 78. percben Albert ívelése kerülte el Zsiborás kapuját, majd egy perccel a mérkőzés lefújása előtt Komódi csúsztatott fejese alig szállt mellé.

    Az alacsony színvonalú találkozón a játék a második félidőben még az első 45 percben látottakat sem érte el. A Ferencváros egy góllal végül is joggal bizonyult jobbnak a gyengén játszó MTK-nál.

    MTI