magyarfutball.hu

Stadler FC - Békéscsabai Előre FC 3 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2017.01.23, 10:52 (szerk.: 2021.07.16, 22:00)
    „Megakasztották” Akasztón a lila-fehéreket
    Stadler FC - Békéscsabai Előre FC 3-1 (2-0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Akasztó, 2 ezer néző
    V.: Lettrich (Kincses, Bajkai)
    Stadler FC: Nagy G. 6 — Dragoner 7 — Kertész 6, Makrickij 6, Nagy N. 7 — Resko 6, Molnár 6, Jeremejev 7, Csehi I. 6 — Nicsenko 7, Csehi Z. 7. Edző: Sándor István Békéscsaba: Baji 4 — Szenti 4, Usmajev 4, Zahorán 4 — Mracskó 4, Fodor 4, Csató S. 4, Kasik 5 — Szarvas 6, Kulcsár 4, Stancu 3. Edző: Pásztor József
    Csere: Szenti helyett Csató J. (-), Stancu h. Major (-), mindkettő a 68., Csehi Z. h. Lehota (-), Fodor h. Czipó (-), mindkettő a 80., Nicsenko h. Kovács (-) a 85., Resko h. Balog (-) a 88. percben
    Gólszerző: Csehi Z. a 33., Nicsenko a 41., Dragoner a 78., Szarvas (11-esből) a 90. percben.
    Sárga lap: Resko (reklamálásért) az 5., Mracskó (megjegyzésért) a 42., Molnár (Szarvast hátulról buktatta) az 56., Kertész (nem hagyta elvégezni a szabadrúgást) a 69. percben.
    Szögletarány: 5:8 (3:4)

    Zahorán az első fordulóban nem léphetett pályára, miután gipszkötését túlságosan is keménynek találta a játékvezető. A mostani mérkőzés bírája viszont már elfogadhatóbbnak tartotta a lágyabb kötést, ezért Pásztor edző a kezdők közé jelölte. A csütörtöki sérülés miatt pihenő Fodor játékra jelentkezett, így Csató János maradt ki a kezdő csapatból.

    2. perc: Csehi I. melegítette Bajit egy 16 méterről leadott lövéssel.
    4. perc: Csehi Z. lövése a békéscsabai kapuban táncolt, ám Lettrich játékvezető Jeremejevet lesen látta, így érvénytelenítette a gólt.
    6. perc: Fodor labdájából Kasik lőtt kapura, ám Nagy G. a helyén volt.
    11. perc: Jeremejev távoli bombáját húzta le Baji a léc elől.
    15. perc: Szarvas egy csel után úgy tett, mintha Kulcsárt kívánná kiugratni, de 30 méterre az akasztói kaputól jól látta meg, hogy Nagy G. már az 5-ösön kívülre futott, így kapura emelt. Jó is volt az emelés, ám Nagy is eszmélt, visszafutott és ujjheggyel a kapu mögé tornázta a léc alá tartó labdát.
    21. perc: Szarvas szabadrúgás-legurítását Csató S. tűzte meg, a bal alsó sarok felé tartó labdát Nagy ismét szögletre tolta.
    23. perc: Csehi 1. bal oldali beadásszerű lövését húzta le Baji.
    33. perc: Jeremejev jobbról szögletet lőtt be, amire Csehi Zoltán mozdult legjobban és négy lépésről a bal felső sarokba fejelte a labdát a megdermedt Baji mellett, 1-0.
    40. perc: Kasik bal oldali beadását Kulcsár fejelte Stancu elé, aki a kapu torkában mellé emelt.
    41. perc: Csehi István a 16-os jobb sarkáról élesen belőtte a labdát, Nicsenko pedig 10 méterről, kapásból a bal alsó sarokba lőtt a vetődő Baji mellett, 2-0.
    57. perc: Jobb oldali szöglet végén Szenti fejelt közelről kapura, Nagy azonban nagyszerű reflexszel tolta ki a labdát.
    64. perc: Nicsenko végigszáguldott a hazai térfélen, legurított Csehi Zoltánnak, aki visszatolta a labdát Jeremejev elé. Az akasztói középpályás futtából a bal kapufát találta telibe, a labda onnan csörgött az alapvonalon túlra.
    69. perc: Szarvas közeli kapáslövése a kapus melléről pattant ki.
    76. perc: Mracskó 25 méteres, kapu közepe felé tartó, pattogós lövését hárította Nagy Gábor.
    78. perc: Jeremejev lőtt be jobb oldali szögletet, Dragoner emelkedett a legmagasabbra, s a nyurga védő 3 méterről a jobb alsó sarokba csúsztatta a labdát, 3-0.
    90. perc: Balog a 16-oson belül cselezgető Kulcsár lábát elhúzta, a játékvezető azonnal a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Szarvas nagy erővel a bal alsó sarokba vágta, a labda viszont a lyukas hálón át kivánszorgott, ettől függetlenül természetesen gólt ítélt Lettrich játékvezető, 3-1.


    Pásztor József „megfigyelői” az elmúlt héten azt jelezték, hogy a Stadler FC máris nagy lendületbe került, remekül játszott az Újpest ellen, akár győzelmet is érdemelhetett volna a Megyeri úti stadionban. Ennek tudatában a csabaiak mestere óvatosan fogalmazott a mérkőzés előtt: „Már a tavaszi 0—0-lal is kiegyeznék” — mondta.
    Az első fél óra lendülete azonban arra engedett következteni, mindkét csapat inkább a győzelemre játszik. A házigazdák enyhe mezőnyfölényt harcoltak ki, ám a Békéscsaba sokkal veszélyesebb támadásokat vezetett, így akadt dolga mindkét kapusnak, de különösen a nemrégiben igazolt Nagy Gábornak. Aztán váratlan előnyhöz jutott az akasztói csapat, amikor egy szögletet követően Csehi bebólintotta a labdát Baji kapujába.
    Mintha megijedt volna ettől a Békéscsaba, a Stadler FC viszont vérszemet kapott és egyre nagyobb nyomás nehezedett a békéscsabai kapura. Olyannyira, hogy az első játékrész finisére Nicsenko az elalvó védők között egy remek megmozdulásból növelte a házigazdák előnyét.
    A szünet után sem egy harapós Békéscsaba lépett a pályára, noha voltak továbbra is támadásaik, de ezek korántsem emlékeztettek az előző bajnokság remek megmozdulásaira. De a Stadler FC tavalyi produkciója is alaposan megváltozott, s az övéké is ellenkező előjellel, azaz rendkívül korszerű támadásokat vezettek és mondhatni szinte megállás nélkül daráltak. Az újabb védelmi hibának róható fel, hogy miként az első gólnál, most is egy szögletet követően értek el gólt az akasztóiak. Az már csak csupán szépségtapasz, hogy a lefújás előtti másodpercekben az egyetlen jól küzdő, békéscsabai Szarvas János 11-esből szépített.
    Tény, hogy egy enerváltan, szétesően játszó Békéscsaba lépett pályára Akasztón, amelyik hamar meg is adta magát. Á látottak alapján a házigazdák győzelme teljesen megérdemelt.

    Edzői nyilatkozatok
    Sándor István, a Stadler edzője:
    — A Békéscsaba bebizonyította, hogy rutinos és taktikus csapat. Az első félidőben ügyesen védekeztek. Nem szép játékkal, de megérdemelten győztünk.
    Pásztor József, a Békéscsaba edzője:
    — Mezőnyben nem vert meg bennünket a Stadler FC, az első két gól előtt pedig nekünk voltak gólszerzési lehetőségeink, azonban ellenfelünk talált előbb a kapuba és ezzel el is dőlt a mérkőzés.
    — A szünet után szinte feltett kézzel jött ki a csapat. Ennyire elfáradtak a játékosok?
    — Én nem így láttam, hiszen a második félidőben is sokat támadtunk.
    — Akkor minek köszönhető a vereség?
    — A Stadler FC játékosai megtanultak focizni, a bekapott gól után a mieink pedig elfelejtettek. Nem beszélve arról, hogy a kulcsjátékosok, Csató Sándor és Szenti „behorpadt”. Zahorán is sokat kihagyott a kéztörés miatt, nem véletlen, hogy a második gól az övé volt. No, meg Balog is hiányzott.
    — A hét végi Ferencváros elleni találkozóra kiegyenesedhet a csapat?
    — Remélem, noha nem lesz egyszerű. Nem friss a gárda és nemcsak fizikai értelemben értem ezt, hanem fejben is. De ezt már elmondtam a múlt héten is. Miként azt is, hogy az Intertotó Kupa sorozat most bosszulja meg magát.

    5. Stadler FC 2 1 1 - 4-2 4
    ...
    12. Békéscsaba 2 - 1 1 3-5 1

    Békés Megyei Hírlap, 1995. augusztus 14.