magyarfutball.hu

2023.06.30 Zsótér Donát távozik a Honvédtól!

Szerződése lejártával távozik klubunktól Zsótér Donát, a 27 esztendős labdarúgó előbb egy, majd három esztendőt töltött Kispesten, több mint száz tétmérkőzést játszva piros-feketében.

Zsótér Donát először a 2016/2017-es szezonban erősítette a Honvédot, a bajnoki címmel záruló idényben 22 bajnoki és három kupamérkőzésen lépett pályára, az NB I-ben pedig háromszor volt eredményes. Ezt követően 2020 nyarán lett újra a Honvéd játékosa és az elmúlt három szezonban nyolcvan bajnokin hét találatot jegyzett, a 2021/2022-es kiírás utolsó fordulójában létfontosságú gólt lőtt Felcsúton, továbbá a Kispesti Labdarúgásért Támogató Egyesület szavazásán 2022-ben ő szerezte az év legszebb gólját.

A középpályás összesen 113 tétmérkőzésen (102 bajnoki, 9 Magyar kupa és két Európa-liga) lépett pályára, amelyeken tízszer volt eredményes.

„Sok mindent megéltünk együtt Donáttal, nehéz idényt, küzdelmes szezonokat, szép pillanatokat tudhatunk magunk mögött, és egy olyan, csupa szív játékosról beszélünk, aki sokat tett a klubért. Többek között rendkívül fontos gólt szerzett bő egy éve Felcsúton, játékával és személyiségével is meghatározó tagja volt a Honvédnak, köszönjük neki a Kispesten töltött időszakot“ – mondta Kun Gergely, klubunk ügyvezetője.

Zsótér Donátnak köszönjük, amit a Honvédért tett, további pályafutásához sok sikert kívánunk!