magyarfutball.hu

2022.06.21 Baráth Botond a Vasashoz igazol!

A védelem minden posztján bevethető Baráth Botond 2008 februárjában került a Magyar Futball Akadémiára, négy évvel később egy DVTK elleni bajnoki mérkőzésen mutatkozott be az OTP Bank Ligában. Az azóta eltelt időszak alatt összesen 188 mérkőzést játszott a magyar élvonalban és 6 gólt szerzett. A labdarúgó tagja volt a 2017-es - Marco Rossi által irányított - kispesti bajnokcsapatnak és a 2013-as bronzérmes Budapest Honvéd együttesének, illetve 8 Európa Liga- és 2 Bajnokok Ligája-selejtezőn szerepelt. Pályafutása során játszott az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Sporting Kansas City színeiben, ahol 21 bajnoki mérkőzés mellett három CONCACAF Bajnokok Ligája-összecsapás fűződött a nevéhez, és az MLS-ben is szerzett bajnoki mérkőzésen gólt. Első évében az amerikai klub alapemberévé vált, ám a koronavírus-járvány közbeszólt, így a játékos a hazatérés mellett döntött: 2020 nyarától újra Kispesten folytatta karrierjét, ahol a tavalyi idényben 15 NB I-es mérkőzés mellett 3 MOL Magyar Kupa-találkozón kapott lehetőséget. A 11-szeres válogatott védő 2018 októberében az Észtország elleni Nemzetek Ligája-meccsen a Honvéd 100. játékosaként debütált a magyar válogatottban, de tagja volt a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőin a világbajnoki ezüstérmes Horvátországot, a Walest és az Azerbajdzsánt legyőző magyar csapatnak is.
kép
Klubunk Baráth Botonddal és Dombó Dáviddal egyaránt 2025. június 30-ig szóló szerződést írt alá.

Nagy Miklós, sportigazgató:
- A kapusposzton és a védelemben is folytatjuk csapatunk megerősítését az NB I-es bajnokságra. Mindkét érkezőnk jelentős élvonalbeli tapasztalattal, válogatott képességekkel és megfelelő karakterrel rendelkezik. Az új igazolásokkal a csapaton belüli posztonkénti versenyt szeretnénk tovább erősíteni. A szerződéskötések során ezúttal is fontos szempont volt, hogy mindkét játékos szabadon igazolható, motivált és rendelkezik az általunk keresett személyiségjegyekkel. Biztosak vagyunk benne, hogy a ránk váró kemény és hosszú szezonban meghatározó lehet az is, hogy az öltözőben növekedjen a kipróbált, komoly csatákban edződött játékosok száma. Kettejük érkezésével összesen 300 NB I-es mérkőzés tapasztalata kerül be az öltözőbe, ami fiataljaink számára is ösztönző és egyben komoly segítség is lehet. A mai bejelentéssel nem zárult le az igazolások sora, tovább dolgozunk azon, hogy az elképzeléseinknek megfelelően megerősített kerettel vágjunk neki majd a bajnokságnak.

Baráth Botond:
- Nagy Miklós megkeresése után egyértelművé vált a jövőm, hiszen az általam és a klub által megfogalmazott célok tökéletesen egyeznek. A Vasas évek óta építkezik, szemmel látható a fejlődés, ami számomra kifejezetten tetszik. Szeretnék minél többet és jól játszani, hogy a csapat sikeres legyen, ehhez kell hozzátennem az én részemet. Elsődleges cél a klub eredményessége, de ha emellett a válogatottba is vissza tudok térni, akkor azt közös sikerként fogjuk tudni elkönyvelni.