magyarfutball.hu

2020.07.24 Bartha László távozik Paksról!

Kecskés Tamás után egy újabb nehéz búcsú. Bartha László 2010. február 12-én érkezett városunkba, és a tíz és fél év alatt egészen elképesztő meccsszámig, 286 találkozóig jutott PAKSI FC-s szerelésben. A majd’ háromszáz meccsen összesen 20904 percig viselte címeres mezünket, amiben a 2011-es 6 Európa-liga-selejtező összecsapás is benne rejlik, melyeken két gólpassz is adott társainak. Egyet a Santa Coloma ellen Böde Dánielnek, egyet pedig a Heart of Midlothian FC ellen Sipeki Istvánnak. A hazai ligában 54-szer ünnepelhetett gólt, valamint 29-szer assziszttal járult hozzá valamely paksi csapattársa sikeréhez. Bartha a klubunknál töltött döbbenetes 3815 napjával az NBI harmadik leghűségesebb játékosa volt, érdekesség egyébként, hogy az első kettő Szabó János és Báló Tamás személyében szintén paksi ikon.

„Eléggé friss az egész, még kavarognak bennem az érzések” - így Bartha honlapunknak. „Nagyon nehéz most, és mondhatnám a sablon szövegeket, de lerövidítve: nagyon érzékenyen érint a búcsú. Nem így képzeltem a jövőt, de sajnos így alakult. Sok szép időt töltöttem Pakson, sok szép meccsel, emlékkel, és az biztos, egy meccset sosem fogok tudni kiemelni. Kellemes visszagondolni azokra az időkre, mikor bajnoki ezüstöt, illetve Ligakupát nyertünk. A csapatban végig nagyszerű hangulat uralkodott, ami szerintem nagyon ritka. Aztán ott vannak az egyéni időszakjaim, mikor tizenegy gólig jutottam egy szezonban, majd nyolcig… Sosem fogom elfeledni az életem és karrierem itt töltött, hosszú időszakát” - fogalmazott a búcsúval kapcsolatosan a szélső, akinél végül a közeljövőre is rákérdeztünk. „Az előbb említetteken túl persze azt is tudom, hogy az utóbbi időszak a sérülésem miatt nem úgy sikerült, ahogy kellett volna. Emiatt volt bennem egy nagyfokú bizonyítási vágy, viszont az most máshol jöhet ki. Pécsről jött egy megkeresés, ami elől én sem zárkóztam el, sőt, ott folytatom.”

Bartha Lászlónak a továbbiakban is természetesen sok sikert kívánunk labdarúgó karrierjéhez, és nagyon köszönjük személyes szerepvállalásait csapatunknál. Hajrá, Laci!