magyarfutball.hu

2017.05.26 Dudás Ádám visszavonul!

Ha tömören szeretnénk összefoglalni Dudás Ádám pályafutását, akkor így kezdenénk: annak idején a Győri ETO U17-es válogatott középpályásaként tíznapos tesztelésen vehetett részt Londonban az Arsenal vendégeként, és egy alkalommal a korosztályos Európa-válogatottba is meghívták. Kölcsönben megfordult a Szpartak Moszkva csapatában, tagja volt a világbajnokságon bronzérmes magyar U20-as válogatottnak, s 2013-ban bajnok lett az ETO-val.

Két éve, 2015 januárjában igazolt Szombathelyre, de sorozatos sérülései miatt egyszer sem lépett pályára a Haladásban. Tavaly ismét visszatért Győrbe, de már az NB III-ban szereplő együttesbe. Az idény végén játszott először, a Csepel ellen csereként lépett pályára. Vasárnap pedig visszavonul az aktív labdarúgástól.

„Nem szeretnék kockáztatni, eljött az az idő, amikor az egészség mindennél fontosabb – mondta tegnap a Kisalföldnek Dudás Ádám. – A bajnokság előtt végigcsináltam a felkészülést, szerettem volna játszani, de újból megsérültem, ezúttal a másik lábam. Most már teljesen rendben vagyok, de a visszavonulás mellett döntöttem. Összesen tízszer, ebből hétszer a lábammal műtöttek."

Az ETO nagy szerepet töltött be a játékos életében.
„Rengeteg élményt kaptam a futballtól, a győri klubtól. Sosem felejtem el, amikor először pályára léphettem az NB I-ben. Köszönöm Vörösbaranyi József menedzsernek, hogy az utóbbi nehéz időszak ellenére is mindvégig kitartott mellettem. Hálás vagyok és köszönöm az ETO vezetőinek is, hogy lehetőséget kaptam a visszatérésre, no meg, hogy méltón búcsúzhatok el a labdarúgástól és persze a szurkolóktól. A klubtól nem búcsúzom, masszőr leszek, de a terveim közt az edzősködés is szerepel" – tette hozzá Dudás Ádám.