magyarfutball.hu

2011.07.27 Fehér Zoltán a Válogatottban!

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét az Izland elleni, augusztus 10-i hazai felkészülési mérkőzésre, amely egyben a svédek elleni, szeptemberi Eb-selejtező főpróbája lesz.

„Biztos vagyok benne, hogy sokak számára meglepetést okoz az Izland elleni meccsre kihirdetett válogatott keret. A hiányzók közül a legnagyobb név Gera Zoltáné, de mint tudjuk, ő sérült, ezért nem számíthattunk a játékára. Ennek ellenére kértem, hogy ha teheti, legyen velünk az edzőtáborban, mert szükségünk van az egyéniségére, hiszen ő a pályán kívül is fontos tagja a válogatottnak. Egyelőre kétséges, hogy ennek a kérésnek eleget tud-e tenni, én örülnék, ha itt lenne velünk a felkészülés során” – írta Egervári Sándor az mlsz.hu-n vezetett blogján.
„Alighanem többek felkapják a fejüket Fehér Zoltán és Halmosi Péter meghívásának hallatán. Az igazság az, hogy a szélső védők posztján kicsi a választék, és a svédek elleni selejtezőn nem számíthatunk Vanczák Vilmosra, aki a hátvédsor mindkét oldalán bevethető lenne. Igaz, Lázár Pál és Laczkó Zsolt többször is bizonyította rátermettségét, ám figyelembe kellett vennünk, hogy nekik is van sárga lapjuk, s ha a svédek ellen mindketten újabb sárgát kapnának, akkor Moldova ellen nem léphetnek pályára, s nekünk tudnunk kell, mit lépünk ebben az esetben. Két, jó korban lévő, tapasztalt labdarúgót hívtam be ezekre a posztokra, kíváncsi vagyok, mire lesznek képesek” – indokolt a kapitány.