magyarfutball.hu

2004.07.07 A visszatérő: Rósa Henrik

Vancsa Miklós monstre tárgyalássorozatának első fejezete véget ért. A Vasas ügyvezetője hetek óta kapcsolatban áll Rósa Henrikkel, s ennek szerda délután meg is lett az eredménye.

A kétszeres válogatott, a Dunaferr-rel bajnoki címet nyerő, legutóbb az MTK-ban szereplő középpályás két évre kötelezte el magát Angyalföldön. A játékos az élvonalban a Vasas színeiben mutatkozott be, az akkori vezetőedző, Tóth Bálint szavazott neki bizalmat egy Nyíregyháza elleni találkozón.

"Valóban több helyre is hívtak, végül az döntött a Vasas mellett, hogy itt biztos az anyagi háttér, valóban csak a futballra kell koncentrálni, ami manapság igencsak megbecsülendő Magyarországon – mondta Rósa Henrik. – Nem felejthettem el, hogy itt nevelkedtem, és itt mutatkoztam be a legjobbak között, továbbá Vancsa Miklós korrekt szerződést ajánlott. A szerződés aláírásakor csak egy kérésem volt: Angyalföldön is húszas számú dresszben szeretnék játszani."
A Vasas eddig Hévízről a tehetséges kapust, Molnár Mátét, valamint a korábban Zalaegerszegen, legutóbb Kecskeméten szereplő Filó Attilát, továbbá Rósa Henriket szerződtette. A csapat ma Halléba utazik, ahol a hét végén a hazai csapat mellett a Cottbusszal, valamint egy szlovák első osztályú együttessel nemzetközi tornán szerepel.