magyarfutball.hu

2004.07.02 Rósa Henrik: Köszönettel tartozom az MTK-nak!

Az előttünk álló új bajnoki szezon előtt több játékostól is elköszöntek az MTK-nál, köztük a télen érkező Rósa Henriktől is, aki korábban fél plusz egy éves szerződést kötött a klubvezetéssel, s most a megállapodás lejárta előtt távoznia kell a Hidegkuti Stadionból.
Heni természetesen nem örült a döntésének, ám mivel mindvégig korrekt és jó volt a viszonya a klubvezetéssel, elfogadta a szakítás tényét, s már a jövőre, valamint a külföldi folytatásra összpontosít.

Csak a napokban vált véglegessé, hogy klubváltás elé nézel, ám ahogy hallottam már tudod hova visz az utad?
-Valóban! Van egy komoly külföldi ajánlatom, mely egy olyan csapattól érkezett, amely egy erős-, magasan jegyzett nyugati bajnokság első osztályában szerepel.
-Nagyon titokzatos vagy, látom nem akarsz sokat elárulni jövőbeli csapatodról.
-Addig nem szeretnék részletekbe bocsátkozni, míg nem válik véglegessé a szerződtetésem. Mindenesetre jelen pillanatban bizakodó vagyok a jövőmet illetően.
-Milyen érzések kavarognak most benned most, hogy távozol az MTK-tól?
-Bármennyire furcsa is, semmiféle rossz érzés nincs bennem. Már fél évvel ezelőtt számítani lehetett rá, hogy változások lesznek a klubnál, s az új elképzelésekbe én már nem fogok beleférni. Minden szempontból köszönettel tartozom az MTK-nak, hiszen az elmúlt félévben folyamatos játéklehetőséget biztosítottak nekem egy jó csapatban, mely sokáig dobogóesélyes volt, s amelyben sikerült újra visszanyernem az erőnlétemet. Az elmúlt félévet megelőzően rengeteg pofont kaptam, úgyhogy számomra nagy segítség volt, hogy a Hungária körúton játszhattam. A kék-fehéreknél mindvégig rendkívül korrektek voltak velem, úgyhogy csak ismételni tudom magam, köszönöm az MTK-nak az ott eltöltött időszakot.
Csalódott vagy, hogy nem töltötted ki a szerződésed?
-Nem okozott csalódást a szakítás, hiszen eredetileg is úgy állapodtunk meg, hogy kezdetnek fél évig leszek az MTK játékosa, s a további egy évről majd azt követően tárgyalunk. Bár szívesen maradtam volna még, nem fog törést okozni a pályafutásomban, hogy klubbot kell váltanom és nagy önbizalommal vágok majd neki a külföldi légióskodásnak.