magyarfutball.hu

2004.02.09 Rósa Henrik: Lilából-kékbe!

Bár az MTK edzői öltözőjében már hetek óta téma volt Rósa Henrik leigazolásának lehetősége, hivatalosan először vasárnap történt lépés az ügyben. A játékos és az Újpest közös megegyezéssel szerződést bontott, s ezt követően Fülöp Ferenc Törökországból egyeztetett Rósával aki a hétfő reggel már repülőre is ült, s a csapat után utazott Belekbe. A középpályással még vasárnap este beszélgettünk kék-fehér jövőjéről.

Henrik! Először is Isten hozott az MTK-nál! Mondom ezt úgy is, hogy még nem kötötted meg szerződésed a klubbal, de a hírek szerint a papírok aláírása csupán formalitás lesz.
-Ez így van. Fülöp Ferenccel szinte mindenben megegyeztünk, úgyhogy én már MTK-s játékosnak tekintem magam.
Azt hiszem ennek a hírnek most kifejezetten örülnek az MTK szurkolók. Te milyen érzésekkel költözöl a Megyeri útról a Hidegkuti Stadionba?
-Számomra az, hogy tavasztól az MTK-ban focizhatok óriási megtiszteltetés, s egyben egy mentőöv is. Mindenki tudja, hogy Újpesten nem tartott rám igényt a vezetés, ezért most szeretnék kék-fehérben úgy teljesítni, mint ahogy a legszebb éveimben Dunaújvárosban is játszottam. Most úgy érzem a bajnok csapattal ismét a csúcsra érhetek.
Úgy gondolom nem árulok el nagy titkot a közvéleménynek ha kimondom, hogy már többször felmerült az esetleges szerződtetésed.
-Ez így igaz. Én is hallottam már róla, hogy szívesen látott volna korábban is soraiban az MTK, de ezidáig valahogy soha nem jött össze a szerződés. A fennt említetteken kívül komoly vonzóerő számomra a csapat edzőjének személye is. Egervári Sándor keze alatt gyönyörű és eredményes éveket töltöttem a Dunaferrnél. Kapcsolatunk a mai napig remek a mesterrel.
Milyen hosszú együttműködésben állapodtál meg a vezetéssel?
-Egyenlőre fél évre, azaz öt hónapra írok alá az MTK-hoz, vagyis a szerződésem majd június 30-án jár le. Remélem, hogy eredményes félévet zárok majd ekkor.