magyarfutball.hu

2004.01.29 Tokody Tibor: Oberhausen

Némi meglepetést keltett, hogy Tokody Tibor is pályára lépett az Újpest csütörtöki edzőmérkőzésén. A támadó ez idáig egy percet sem játszott a téli előkészületi találkozókon, mert Mezey György szakmai igazgató úgy gondolta, csak azokat szerepelteti, akikre biztosan számíthat a tavasszal.

Tokody pedig nem ilyen, a 24 éves támadó iránt ugyanis – mint arról már többször beszámoltunk – komolyan érdeklődött a német második ligában feljutásra álló Oberhausen (más kérdés, hogy egyelőre igencsak bizonytalan, kik futballoznak majd Újpesten). Tokody ezúttal is csak azért kapott lehetőséget, mert Bükszegi Zoltán délelőtt autóbalesetet szenvedett, így nem ért oda a III. Kerület elleni találkozóra – a csatár egyébként jól van.

Tokody Tibor a csütörtöki meccsel lényegében búcsút vett a liláktól, megszületett ugyanis a hetek óta várt megegyezés, azaz a csatár légiósként folytathatja pályafutását Németországban. Az Oberhausen három és fél éves szerződést kötött a csatárral.
"Felemás érzések kavarognak bennem – mondta Tokody Tibor. – Kicsit szomorú vagyok, hiszen el kell hagynom az Újpestet, de örülök is, mivel nagy lehetőséget kapok. Az új edzőm, Jörn Andersen azt szeretné, hogy jövő kedden, a Bielefeld elleni bajnoki mérkőzésen már pályára lépjek. Egyelőre még sok kérdés nyitott, nem tudom például, hol lakom majd, de Jurácsik Mátyás, a segítőm ígéri, mindent elintéz. Idegen környezetbe kerülök, biztos, hogy nem lesz könnyű, de én is megszokom majd a külföldi életet, mint olyan sokan mások. Örülök, hogy vége van már ennek az egész ügynek, most nagyon megnyugodtam. Mindig is hittem benne, hogy sikerül megállapodnunk. Bízom benne, hogy ez csak az első állomás; remélem, az Oberhausennel sikerül feljutnunk, vagy ha nem, akkor a tavaszi teljesítményemmel felhívom magamra a nagycsapatok figyelmét."
Tokody Tibor még csütörtök este elindult Oberhausenbe, ahol jelentkeznie kell az idegenrendészeten, hogy megkapja a tartózkodási engedélyt. Ma, amennyiben megszerzi a németországi iratokat, vissza is indul Budapestre, hogy itthon is elintézze a papírmunkát.
Azt, hogy mennyi pénzt kapott az Újpest a támadóért, minden érintett hétpecsétes titokként kezeli, annyit azonban sikerült megtudnunk, hogy a lila-fehérek most is, és ha majd az Oberhausen feljut az élvonalba, akkor is komolyabb összeget kapnak. Jurácsik Mátyás annyit mondott el, hogy korrekt tárgyalópartnerek voltak az Újpest vezetői, akik a végsőkig szem előtt tartották Tokody érdekeit. Ugyancsak az újpestiekkel kapcsolatos információ, hogy Rósa Henrikkel közös megegyezéssel szerződést bontottak a lila-fehérek. A középpályás a hírek szerint a napokban dönt majd a Vasas és a Pécs ajánlata közt.