magyarfutball.hu

2011.11.04 Németh Krisztián az NB II-be igazolt

Az Olimpiakosztól távozása óta csapat nélküli válogatott csatár, Németh Krisztián korábbi csapatához, a jelenleg az NB II Nyugati csoportjában szereplő MTK-hoz igazolt.

"Sokakat talán meglep a döntésem, de ez számomra szinte magától értetődő volt azt követően, hogy világossá vált, januárnál előbb nincs esélyem arra, hogy megfelelőnek tartott külföldi klubba igazoljak. Számos magyar klub is megkeresett az elmúlt hetekben, mindenkinek megköszöntem az invitálást, de bennem fel sem merült, hogy itthon az MTK-n kívül más klubban is pályára lépjek" - nyilatkozta Németh az MTK honlapján.

A csatár június óta nem játszott tétmeccset, az MTK-nál a téli szünetig nyolcszor léphet pályára, ha az NB II mellett a Magyar Kupában és a Ligakupában is szerephez jut. A 22 éves Németh 2007-ig az MTK játékosa volt, majd megvette az angol Liverpool, ahol azonban nem tudta beverekedni magát az első csapatba.

2009 januárjában a másodosztályú Blackpoolhoz került kölcsönbe a csatár, de megsérült, arccsonttörést szenvedett, emiatt nem is lépett pályára többet a csapatban. 2009 nyarán a görög AEK Athén játékosa lett, majd tavaly nyáron leigazolta az Olimpiakosz. Utóbbi csapatban nem tudott állandó helyet kiharcolni magának, így kölcsönbe a Voloszhoz került. Az idei nyári átigazolási szezon végén úgy tűnt, a belga Standard Liege játékosa lesz, de az üzlet végül nem jött létre, szeptember elején pedig Németh szerződést bontott a görög Olimpiakosszal.

Kövesdi Viktor, a játékos ügyeit intéző CMG menedzseriroda társigazgatója október végén az [origo]-nak úgy nyilatkozott, lenne olyan német klub, amelyik azonnal leigazolná az U20-as vébén bronzérmet szerző Némethet, de nem teheti, mert Németországban van egy olyan szabály, hogy szeptembertől csak akkor lehet új játékost szerződtetni, ha a futballista már július 1-je előtt csapat nélküli volt. Németh az utóbbi időben az MTK-nál edzett, régi-új klubjával december 31-ig szóló szerződést írt alá, és mivel az MLSZ már meg is küldte a játékengedélyét, így szerepeltetésének nincs akadálya.