magyarfutball.hu

fénykép helye
alias
Bozsik Peti
Bozsik Péter József
Petya bá'

máltai "lovag"
Mr. Málta
Bozsik József fia
nationality
Magyarország
age
60 years
related person

játékos

pályafutás
Pénzügyőr SE
1980 - 1994
eredmények / elismerések
?

edző

pályafutás
Pénzügyőr SE
1994-2000
Vasas SC (pályaedző)
2000-2001
Vasas SC
2001
Zalaegerszegi TE
2001-2003
Lombard Haladás
2003-2004
Magyarország (szövetségi kapitány)
2006
Sárisáp-Tatabányai Alapítvány SK
2012 - ?
FC Tatabánya
2013. október 09 - 2014. május 20
Komáromi VSE
2016. október 20 - ?
Nyíregyháza Spartacus FC (szakmai igazgató)
2018. nyara - 2018. november 28
eredmények / elismerések
UEFA Pro Licence
?

1-szeres magyar bajnok (Zalaegerszegi TE 2001/2002)

2006.05.24. - 2006.10.11. között magyar szövetségi kapitány
Teljesítménye:
7 / 3 / 0 / 4 / 10 - 12 / 9 - 42,86%
fénykép helye
Bozsik Péter magyar labdarúgó, edző, 2006-ban a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Bozsik József, az Aranycsapat olimpiai bajnok játékosának fia.

Játékosként a másod és harmadosztályban szerepelt főként a Pénzügyőr színeiben, edzőként viszont számos jelentősebb eredmény köthető a nevéhez.

Pénzügyőr SE, 1994-2000

...

Vasas SC, 2000-2001

Első kiugró sikerét a Vasassal érte el, a csapatot szezon közben átvéve a 3. helyre hozta fel.
S hogy mi a csúcs? A Vasast a szezon közben vettem át, végül nagy bravúrral a harmadik helyen zártunk, majd következett az egerszegi elsőség – úgy hiszem, magyar edző az idő tájt ennél többet nem érhetett el a magyar labdarúgásban.1


Zalaegerszegi TE, 2001-2003

Következő állomáshelyén, a ZTE-nél az első évben bajnoki címet nyert, majd a következő szezon gyenge szereplése miatt nem hosszabbítottak vele szerződést. Végül mégis ő maradt, de csak 5 mérkőzésen ülhetett a kispadon az új idényben, ekkor menesztették és Mihalecz István váltotta.
Ennyi idő elteltével is roppant büszke vagyok arra, hogy klubtörténelmet írva megnyertük a bajnokságot, edzői pályafutásom egyik, ha nem a legszebb emléke. A mai napig szeretettel gondolok a játékosokra, a kollégákra, a vezetőkre, a szurkolókra, a városra, Zalaegerszegre. Amit akkor elértünk, hatalmas tett volt, ez örökre összeköt bennünket.1


Lombard FC Haladás, 2003-2004

Még ugyanabban az idényben a Haladás edzőjének is kinevezték, itt 9 mérkőzésen ült a kispadon, utána menesztették, s az ő edzősködése alatti idő is nagyban hozzájárult, hogy a Haladás utolsó lett.

Ezek után a Viasat 3 nevű kereskedelmi csatorna szakértője lett, ahol a BL mérkőzések szünetében értékelt. A 2006-os világbajnokság alatt az RTL KLub szakértője volt.

Magyarország, 2006

2006 márciusában Kisteleki István javaslatára az MLSZ közgyűlése kinevezte szövetségi kapitánynak. Vele – bár ígéretesen indultak az edzőmeccsek (győzelem Ausztriában) – a válogatott történetének mélypontjára süllyedt, még a félprofi Málta is legyőzte a magyar válogatottat.

Ezek után a 2006 októberében Győrben, az MLSZ közgyűlésén nem fogadták el beszámolóját, mire kénytelen volt lemondani.
A kapitányi időszakom nem úgy alakult, ahogy reméltem, de a válogatottat vezetni a legnagyobb megtiszteltetés, egyben a szakma csúcsa, akit felkérnek rá, annak bármilyen körülmények között igent kell mondania rá.1


Sárisáp-TASK, 2012-?

...

FC Tatabánya, 2013-2014

...

Komáromi VSE, 2016-

 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.11.02, 14:19
  Én a magam részéről kedvelem a szakértését a tv-ben.
  A bajnoki cím se sokaknak adatik meg.
  A válogatottal sikertelen volt, de oda el is kell jutni, nemhogy kinevezzék az embert szöv. kapitánynak, de már oda is, hogy egyáltalán szóba kerüljön a neve hozzá.
  Isten éltesse sokáig!

  Bozsikról mindig az jut eszembe, valahányszor az M4-en látom, hogy: Nehogy olyat mondjak, hogy legközelebb már hívjanak.
  Ergo, a félmosollyal eladjuk a sz*rt is, dicsérni a gyenge cspataink, gyenge meccseit stb, stb...

  Ezzel a névvel érvényesülni lehetetlen küldetés volt.
  De! Semmitmondó alibi elemzésekből, unalmas közhelyekből megélni nagyon szánalmas.

  Ha jól emlékszem a ZTE bajnoki címéhez sem sok köze volt, ott inkább Simon Antal volt az agy. Aztán meg, amiket leírtatok többen - a legnagyobb alibikirály az M4en is, mindig csak finoman fogalmaz, így folyamatosan hívják. Nem véletlen, hogy régóta csak az NB3 jutott neki, annyira semmilyen, tucat senki, de ezzel nincs egyedül a "szakmában" , sajnos

  Kommentátorkent nem provokál,igyekszik semleges maradni,kapott pénzét hazaviszi családjának Ez a legfontosabb!
  A múlt? Nincs olyan ember akinek nem találna senki kivetnivalót!

  De miért tűnt el ennyire? Ha jól olvastam 20 (!) éve nem ült NBI kispadon. Azért a ZTE-vel elsőnek lenne nem kis teljesítmény volt.
  (Én soha nem nézem a szakértők hozzászólásait, mert kb annyit tesznek hozzá, mint a haverjaim amikor sörrel nézünk akármit - sőt bennük talán több van)

  Az pedig még ki is maradt a cikkből, hogy még 59 évesen is játékosként nevezi magát az NB III-as Komáromban. Azért ebben a korban ez szép teljesítmény smiley

  Se előtte, se utána semmi nem volt Zalában, azonkívül egy megszokottnál értelmesebb ember a magyar futbalisztika világából. A válogatottal nem volt ő sem sikeres, de Mezey óta amúgy sem sokan...

  https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2857627
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2012.03.18, 12:26
  „Nem vonultam vissza! Az értelmes feladatokra mindig nyitott vagyok.”
  Két mondat a múltból, egészen pontosan 2006 decemberéből. Bozsik Péter, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya nyilatkozta mindezt, aki a nemzeti csapattól való búcsúja óta nem ült a kispadon. Egészen mostanáig.

  Nem kapott ki az első meccsen, ami több mint biztató. Ezt a Diósd elleni 2–2-t meg kell becsülni, még akkor is, ha a Haladás, a Vasas vagy a Honvéd szurkolói nevetnének mindezen, csakhogy nincs miért. Elvégre Bozsik Péter nem az élvonalban dolgozik, hanem az NB III, Duna-csoportjában szereplő Sárisáp TASK-ot vezeti. Eddig a Tatabányai Alapítványért Sport Kört irányította az 50 esztendős szakember, ám a tavasszal már a fiataloktól hemzsegő, lelkes társulatot irányítja – immár Plotár Gyula helyett. Azt a gárdát, amely szombat délután a III. Kerület pályáján meghökkentő, 2–1-es vereséget szenvedő RAFC otthonában vizitál.

  Rég volt, szép volt, amikor a Zalaegerszeggel bajnok lett vagy éppen a Vasassal bronzérmet szerzett. Ehhez képest elképesztő lehet azzal szembesülni, hogy a két egyesület jókora bajban van. Nem úgy, mint a Pénzügyőr, amelyben 1980 és 1994 között meghatározó éveket töltött futballistaként és játékos-edzőként egyaránt. A pasarétiek élnek és virulnak, Vatai Attila vezetésével pedig egyre több fiatal kerül a mély vízbe a PSE-nél, akik jól megtanulnak úszni. Másfél hét múlva a Sárisáp TASK a Pénzügyőrt fogadja. Meglehet, március utolsó vasárnapján így vagy úgy, de Bozsik Péter is úszni fog. A boldogságban…

  forrás:
  http://fociakobon.hu/ms/node/30721
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2011.05.20, 08:43
  Bozsik többek között a Zalaegerszeg korábbi bajnokcsapatának (2002) edzője, majd a magyar válogatott szövetségi kapitánya (2006) is volt, az utóbbi időben a Magyar Labdarúgó Szövetség Szakmai és Utánpótlás Bizottságának tagjaként dolgozott, bő egy hete pedig megválasztották a Tatabányai Alapítványi Sportkör (TASK) elnökének is, a kispadon azonban már rég láthattuk.

  Tatabánya azonban a jövőben nem csak a TASK miatt lesz fontos a legendás Bozsik József fiának, hisz a pepsifoci.hu értesülései szerint a tréner irányítja majd az NB II-es Bányász szakmai munkáját is, felváltva P. Nagy Lászlót a kispadon. Az idén főként anyagi problémákkal küzdő Tatabánya a következő szezonban javíthat középcsapat-státuszán - már az ex-kapitánnyal, Bozsik Péterrel a kispadon.

  forrás:
  http://www.pepsifoci.hu/napi/node/91657
   
 4. avatar: fgymat
  2009.11.21, 18:14 (szerk.: 2017.06.23, 18:44)
  Bozsik Péter edzőként:
  kép
  forrás: origo.hu/sport/magyarfoci/20061019olvasok.html