magyarfutball.hu

2004.06.26 Bemutatjuk új játékosainkat: Kanta József (3.rész)

Bodajkról idén feljövő játékosaink közül az MTK szurkolók leginkább Kanta Józsfre lehetnek leginkább kíváncsiak, hiszen a fiatal középpályás már évek óta a figyelem középpontjában áll. Józsi hat és fél éve játszik az MTK korosztályos csapataiban, a Serdülő háromtól az Ifjúsági bajnokságig minden korosztályt végigjárt. A Bodajkon eltöltött két év során a vidéki együttes vezéregyéniségévé nőtte ki magát, s nagy tapasztalatra tett szert a felnőttek között is.

-Józsi! Téged eddigi pályafutásod során mindvégig külön figyeltek az MTK vezetői. A szakemberek nagy tehetségnek tartanak, sokan a jövőbeli Illés Bélát látják benned. Milyen volt ilyen lelki teherrel a válladon végigjátszani a korosztályos bajnokságot?
-Nem foglalkoztam vele, hogy ki-mit vár tőlem, megpróbáltam mindvégig a lehető legjobban csinálni a dolgomat, így ez a lelki teher le is került a vállamról. Számomra minden esetben az adott csapat volt fontos, amelyben szerepeltem, így az U-15, U-17, U-19, vagy éppen legutóbb a Bodajk.
-Gondolom, hogy ennyi MTK-ban eltöltött év után, már lebegett a szemed előtt az első osztály. Milyen tervekkel vágsz neki ennek az évnek?
-Való igaz, már régóta szerettem volna bemutatkozni az MTK felnőtt csapatában, s bár még most sem hiszem el, hogy végre odakerültem az első kerethez, igyekszem majd úgy teljesíteni, hogy megháláljam a belém fektetett bizalmat. Ami az előttem álló évet illeti, amennyiben jól sikerül az alapozás, úgy remélhetőleg sikeres év elé nézek majd. Szeretném bebizonyítani magamnak, edzőimnek, s a játékostársaknak is, hogy nem hiába figyeltek fel rám az MTK-nál.
Milyen szezont vársz a csapattól?
-Az MTK mindig is eséllyel pályázik a dobogóra, s a nemzetközi kupaszereplésre jogosító helyek megszerzésére is. Mindenkiben óriási bizonyítási vágy él, így ha sikerül mindenkinek a maximumot nyújtania, akkor előkelő helyen zárhatjuk a 2004-2005-ös bajnokságot.