magyarfutball.hu

Németország Boris Michael (Bottrop-Kirchhellen 1975.06.03 - )

alias
Michael Boris
nationality
Németország
age
47 years
related websites

játékos

pályafutás
Wattenscheid II
? – 1997
KSV Hessen Kassel
1997 – 1998
VfB Speldorf
1998
Kickers Emden
1998 – 2004
eredmények / elismerések
?

edző

pályafutás
Kickers Emden (másodedző)
2004 - 2007
VfB Homberg
2007 - 2008
Germania Windeck
2008 - 2010
Schalke 04 II
2010 - 2011
Sportfreunde Siegen
2011 - 2014
Sportfreunde Lotte
2014
Sportfreunde Siegen
2014 - 2015
KFC Uerdingen 05
2015 - 2016
Magyarország (U19)
2016 - 2017
Magyarország (U21)
2016 - 2019
Tokyo Verdy (másodedző)
2019
MTK Budapest
2019. május 30 - 2021. május 18
Sönderjyske
2021. június - 2021. november 1
MOL Fehérvár FC
2022. február 16 - 2022. október 17
eredmények / elismerések
?
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: fgymat
  2022.10.17, 16:20
  2022. október 17. 11:15 - molfehervarfc.hu - Fotó: molfehervarfc.hu
  Michael Boris távozik a Vidi kispadjáról
  A német szakember és Preisinger Sándor is távozik klubunktól.  A Vasas FC elleni szombati vereséget követően távozik a MOL Fehérvár FC kispadjáról Michael Boris. A német szakember február 16-a óta 32 tétmérkőzésen irányította a Vidit, ezeken 13-szor nyert a csapat.

  Michael Boris mellett távozik a szakmai stábból Preisinger Sándor is. Mindkettőjüknek köszönjük a klubért végzett munkáját, további pályafutásukhoz sok sikert kívánunk.

  https://www.molfehervarfc.hu/2022/10/17/michael-boris-tavozik-a-vidi-kispadjarol.html
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2021.05.18, 15:58
  Az MTK-tól való távozása kapcsán:
  az egyik legszimpatikusabb. van maximum 3-4 kulturember (tobbnyire kulfoldrol), a tobbi vagy tajtparaszt vagy a posvanypos edzokeringo eppen aktualisan alkalmazott egyede.

  Pedig kifejezetten jó edző volt az Mtk szintjén.

  Idén majdnem a nemzetközii szereplésért mentek, jövőre a kiesés ellen fognak menekülni Boris és Schön nélkül. Új impulzus kapnak..
  Felkészül Supka, Kuttor és Zekic

  Volt több szakmai tévedése is. Az egyik legnagyobb, hogy Prosser hatalmas bizalmat kapott Tőle, annak ellenére hogy a csapatuk kerékkötője volt. Alapból 10 emberrel játszani hétről hétre edzői hiba valóban. Másik hibája, hogy Rolit középen játszatta, alaposan gyengítve Roli hatékonyságát. A vége felé szenvedett is alaposan. És még lehetne sorolni. Igaz, hogy női szemmel szép és szimpatikus ember.

  Így legyél edző egy magyar csapatnál.
  Odament hozzájuk, első évben simán megnyerték az NB2-t sok fiatal, saját nevelésű játékossal (ugye ez a Vasasnak a világ pénzéből se ment) majd a második szezonban tükörsimán bentmaradtak, olykor tetszetős, támadófocit játszva, tele fiatal magyarokkal és még egy kupaelődöntőt is hoztak. Aztán kirúgják.
  Nesze neked teljesítmény meg tervezés.

  Utolsó 10 meccs: 2-2-6, 8 pont.

  Úgy járt mint Doll.
  Roli góljai egy darabig megmentették a seggét, aztán volt egy pont, ami után már az sem működött.

  akár lehet más is a háttérben a közleményben írtakhoz képest, mindenesetre meglepőnek tűnik a döntés, talán valamivel tisztábban látunk majd, amikor bejelentik az új impulzust.
  csakfocin van egy okfejtés (hsz) a lehetséges szakmai indokról (sajnos, kicsit hosszú)
  "Boris jó edző és szimpatikus ember, de az MTK vezetése minden dícséretet megérdemel! Meg merték teeni, hogy hűek maradtak önmagukhoz és következetesek! Feczkó Tamásnak, Lucsánszky Tamásnak pontosan ugyanilyen volt az eredmény sora, mint Boris tavasza. Őket is kirúgták, jogosan. Most Borist is. A tavaszi tabellán az MTK csak a Budafokot előzte meg, azaz kieső helyen végzett. Az MTK a két kieső ellen 1 meccset nyert!!! A Budafok ellen egyet sem! ZTE, Paks ellen két megalázó vereség, Mezőkövesd ellen egy megalázó vereség. Amennyiben nem lett volna pár bravúr eredményük (Vidi, felcsút, FTC), ami jövőre azért nem áll, akkor simán esnek ki ezzel. Ahogy a kapusoknál is szokták mondani, először védje ki a tutikat, aztán tegye hozzá a bravúrokat. Az MTK nem hozta a "kötelező" feladatokat, anélkül pedig nagyon nehezen lehet bennmaradni két egymást követő szezonban. Azt senki nem számolhatja bele az elején, hogy a Vidit biztos megint 2-szer megverik, meg a Fradi ellen 2-szer X-elnek, illetve a felcsútat is elverik."

  Lehet valami a háttérben, mert ez full érthetetlen. Magyarul is egész szépen megtanult, fiatalokkal is jól bánt, stílusos focit játszottak, eredmények is voltak.

  Barmok. Egyik legszimpatikusabb és nb1 es szinten jó edző is volt. Plusz én ismerősömtől azt hallottam hogy nem csak kívülről volt szimpatikus, hanem mindenki imádta ott mert nagyon tisztelettudó volt. Hát van baj a vezetéssel ott. Biztos valami havernak kellett állás, a nyakam teszem rá.

  Teljes agyrém, egy fiatalokra építő csapat élén egy olyan edző aki láthatóan tud a fiatalokkal bánni, egy-két erősítéssel dobogóért és kupáért mehetnének erre kirúgják. Egyszerűen nem értem.

  https://ulloi129.hu/2021/05/18/borist-kirugta-az-mtk/
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2019.05.31, 08:50
  Az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. vezetése mindenben megállapodott Michael Borisszal, így a német szakember veszi át csapatunk irányítását.
  A 43 éves edzőnek komoly rálátása van a hazai futballra, hiszen a közelmúltban két és fél éven át már dolgozott Magyarországon: előbb az U19-es, majd az U21-es válogatott szövetségi kapitánya volt. A cél az MTK fiataljaira építve visszajutni az első osztályba.
  Az új edző a német futball- és utánpótlás-iskolát képviseli. Mielőtt Magyarországra került, hazájában az Uerdingennel szerepelt sikeresen (19 meccsből 11-et megnyert, miközben csak ötöt veszített el), korábban pedig a Schalke 04 második csapatát vezetőedzőként irányította. Mostanáig az egyik legeredményesebb japán klub, a kétszeres bajnok, egyszeres ázsiai BL-győztes Tokyo Verdy szakmai stábjában dolgozott, az MTK hívására azonban örömmel tér vissza Magyarországra.
  – Meggyőződésem, hogy Michael Boris személyében megtaláltuk az ideális jelöltet a csapat élére, végig leginkább benne gondolkodtunk - mondta Zakor Sándor, az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. kizárólagos tulajdonosa. – Korábban Ő irányította az U19-es, majd az U21-es magyar válogatottat, hosszabb időn keresztül rábízták a magyar futball legnagyobb jövőbeli értékeit, így számára nem lesz újdonság az a feladat, ami klubunknál vár rá. Boris tudja, hogyan kell beépíteni a fiatalokat és képes gyorsan csapatot építeni úgy, hogy közben tökéletesen érti, az eredményesség is fontos szempont. Látványos, gyors és agresszív futball a cél, erre fog törekedni az új edző is – ez az, amit szurkolóink és a vezetés is látni szeretne a csapattól. Korábbi tapasztalataink alapján is is jó benyomásaink voltak az új edzőről, a személyes tárgyalások során pedig tökéletesen meggyőződhettünk arról, hogy maximálisan tud azonosulni az általunk felvázolt modellel. Nagyon hasonló elképzeléseink vannak arról, hogyan tehetjük a fiatalokra építve ismét sikeressé a pályán az MTK-t. Jól jellemzi professzionalitását és eltökéltségét, hogy a hazánkban eltöltött idő alatt rengeteg energiát fordított arra is, hogy elsajátítsa a magyar nyelvet.
  Polyák Balázs, klubunk sportigazgatója elmondta, az MTK leendő keretéhez is remekül illeszkednek az új vezetőedző elképzelései.
  – Michael Boris a korosztályos válogatottakba több MTK-játékost is behívott, így már korábban is állandó kapcsolatban álltunk egymással. Ez az időszak és a közös munka megmutatta, hogy miként gondolkodik a futballról, az utánpótlásról vagy éppen a taktikáról. Szembetűnő volt, hogy az utánpótlás válogatottak élén mindig látványos játékra törekedett, a mi keretünket pedig zömében olyan játékosok alkotják, akikkel elképzeléseit sikeresen meg is valósíthatja.

  Michael Boris korábban is hangoztatta, hogy szeret a magyar fiatalokkal együtt dolgozni, és a visszajelzések alapján ez kölcsönös volt, hiszen egy azóta már a felnőttválogatottba behívott játékos úgy nyilatkozott róla, hogy ő volt karrierje legjobb edzője. Boris elmondta, a mostani feladat számára rendkívül érdekes, így alig várja, hogy együtt dolgozzon a csapattal, hiszen megvannak az elképzelései arról, kiből mit lehet kihozni.
  – Jól éreztem magam Japánban, ám nehezen szoktam meg, hogy nagyon távol van a családom, ezért visszavágytam Európába – kezdte új vezetőedzőnk. – Előtte Magyarországon két és fél éven át remekül éreztem magam, szerettem itt élni és dolgozni. Éppen ezért amikor ebből az országból megkerestek, ráadásul egy nagy klubtól, nem volt kérdés, jöjjek-e. Repülőre ültem, a nyolcórás utazást követően még aznap leültem az MTK Budapest vezetőivel, meghallgattam őket, én is felvázoltam a konkrét elképzeléseimet, majd pedig visszautaztam. Örülök, hogy a klub irányítói nekem szavaztak bizalmat, nagy reményekkel állok a közös munka elé.
  A feladatot tekintve nagyon érdekes és izgalmas klub számomra az MTK. Korábbi munkám révén ismerem a klub játékosállományát, még azokat a játékosokat is, akik most nyerték meg az U19-es bajnokságot vagy az NB II-be voltak kölcsönadva. Szerettem a magyar fiatalokkal együtt dolgozni, én hiszek bennük. Agárdon is gyakran megfordultam, és sok olyan tehetséget láttam, akikkel örülök, hogy lesz módunk együtt dolgozni. Megvannak az elképzeléseim arra, hogy kiből mit lehet kihozni. Célom, hogy fejlesszem a jétékosaimat, a fiatalabbakat és a rutinosabbakat is, de eredményes is akarok lenni.
  Edzői filozófiám az, hogy ha 1-0-ra vezetünk, ne csak megtartani akarjuk az eredményt, hanem lőjük meg mielőbb a második gólt, aztán ha lehet, a harmadikat is, mert nem csak szórakoztatni szeretném a szurkolókat, de győzelmekkel is megörvendeztetni őket. Abban hiszek, hogy taktikailag a lehető legjobban fel kell készíteni a játékosokat, személyre szabottan kell világos utasításokat adni, amiket azonban szeretnék is viszont látni a pályán. A sok és aprólékos munkában hiszek, de szerintem ennél a klubnál ideális alanyok vannak ehhez. Pár napon belül Budapestre érkezem, majd néhány héten belül elkezdődik a közös munka. Megkönnyíti majd a közös munkát, hogy egész jól elboldogulok a magyar nyelvvel. Az első naptól kezdve azon voltam, hogy mielőbb megtanuljam a nyelvet, mert úgy gondolom, emberileg és szakmailag is nagyon fontos, hogy azonosulni tudjak az országgal, és megpróbáljak a helyi emberek nyelvén kommunikálni mindenkivel, mindig is úgy éreztem, hogy a játékosaim is értékelték ezt.
  Michael Boris jelenleg még Japánban tartózkodik, a jövő héten érkezik meg Budapestre.

  2019.05.30
  http://mtkbudapest.hu/hirek/uj-edzo-az-mtk-nal-michael-boris-veszi-at-a-felnott-csapat-iranyitasat