magyarfutball.hu

2024.01.19 Bartáh Péter kölcsönben Lengyelországba igazol!

A Nemzeti Sport már korábban megírta, hogy a Ferencváros tárgyalásokat folytat Baráth Péter kölcsönadásáról, és hogy a 2023-as lengyel bajnok Raków szerződtetheti a 21 éves labdarúgót.

A fradi.hu adta hírül, hogy Baráth Péter nem utazott el a Ferencváros spanyolországi edzőtáborába, mert a klub tárgyal a kölcsönadásáról. Mint ismert, a válogatott középpályás egy éve került Debrecenből a Ferencvároshoz, előbb kölcsönben, majd nyáron ki is vásárolta őt az FTC a debreceni szerződéséből. Ebben az idényben azonban kilenc tétmérkőzésen csak 285 percet játszott, így nem volt meglepő a kölcsönadás.

Lengyelországi forrásaink szerint a Rakównak mindenképp szüksége volt egy belső középpályásra, ugyanis a görög Janisz Papanikolau és a spanyol Ivi López sem bevethető a poszton. Ezért is került szóba, hogy Baráthot kölcsönveszik a Ferencvárostól.

A lengyel klub pénteken 19.21-kor jelentette be a kontraktust, utalva rá, hogy a Raków 1921-ben alakult meg. Ezzel egy időben az FTC is hírt adott az üzletről.

A szerződés egy évre szól, de annak lejártakor a Rakównak lehetősége lesz, hogy véglegesen megvásárolja Baráthot.