magyarfutball.hu

2024.02.13 Csizmadia Csaba a Podersdorf csapatához igazolt!

Meglepő igazolást jelentett be az osztrák hatodosztályban szereplő Podersdorf csapata, amely az átigazolási időszak hajrájában megszerezte a magyar válogatottban korábban 12 alkalommal is pályára lépett, az elmúlt években azonban már edzőként tevékenykedő Csizmadia Csabát - írja az osztrák BVZ.

Azt a lap is megjegyzi, hogy kérdéses, Csizmadia milyen sűrűn tud majd csapata rendelkezésére állni, hiszen az U21-es magyar válogatott másodedzőjeként dolgozik. Ezért a hírek szerint csak tartalékként számítanak rá, aki akkor ugorhat be, ha "nagyon szűkössé válik a keret".

- Ő is Győr környékén él, akárcsak a többi légiósom, akik felhívták a figyelmemet rá. Azonnal beszéltem az elnökünkkel és gyorsan meg is egyeztünk - mesélte a lapnak Franz Ziniel edző.

Csizmadia korábban a Mattersburg és a Floridsdorfer játékosaként is szerepelt Ausztriában, hazánkban megjárta többek között a Kecskemétet, a Fehérvárt és az FTC-t, de volt az olasz Grosetto és a horvát Slaven Belupo labdarúgója is. Profi pályafutását Budafokon fejezte be 2019-ben, ott edzőként is dolgozott, míg legutóbb a Gyirmótot irányította.