magyarfutball.hu

Pécs, PVSK Stadion (demolished ground)

 1. photo: Pécs, PVSK Stadion (2008)
 2. photo: Pécs, PVSK Stadion (2008)
 3. photo: Pécs, PVSK Stadion (2008)
 4. photo: Pécs, PVSK Stadion (2008)
 5. photo: Pécs, PVSK Stadion (2008)
 6. photo: Pécs, PVSK Stadion (2008)
 7. photo: Pécs, PVSK Stadion (2008)
 8. photo: Pécs, PVSK Stadion (2008)
 9. photo: Pécs, PVSK Stadion (2008)
 10. photo: Pécs, PVSK Stadion (2008)
 11. photo: Pécs, PVSK Stadion (2008)
 12. photo: Pécs, PVSK Stadion (2008)
 13. photo: Pécs, PVSK Stadion (2008)
 14. photo: Pécs, PVSK Stadion (2008)
 15. photo: Pécs, PVSK Stadion (2008)
 16. photo: Pécs, PVSK Stadion (2008)
 17. photo: Pécs, PVSK Stadion (2008)
 18. photo: Pécs, PVSK Stadion (2008)
 19. photo: Pécs, PVSK Stadion (2008)
 20. photo: Pécs, PVSK Stadion (2008)
 21. photo: Pécs, PVSK Stadion (2008)
 22.  
1 corrections / data submitted by users 0 unfinished
 1. 13 users were here.
 2. related grounds
 3. tags
 4. address
 5. map, route
 6. capacity
  altogether : 12.000
  seats: 2.000
  stands: 10.000
 7. population
  Pécs: 141.031 (2023)
 8. home club
   dissolved / recently playing elsewhere
   1. Pécsi Dózsa SC (? - ?)
   2. Pécsi Mecsek FC (? - ?)

    1973(?)-1979(?)

   3. Pécsi VSK (1952 - 2017)
  1. attendance record
  2. pitch size
  3. pitch type
   natural grass
  4. score board
   electronic
  5. floodlight
   n/a
  6. running track
   cinder track
  7. year of surrender
   1952
  8. lebontás éve
   2018
  9. first match
   1952.08.09. Pécsi Lokomotív - Sztálin Vasmű Építők 0:2
  10. related matches
  11. help
   
   

  új hozzászólás

  Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  comments

  1. avatar: pancso
   2022.01.09, 11:39
   Így alakul a pécsi sportegyesület legújabb pályáinak építése - Fotók

   A B Build szakemberei a futballpályán az alépítményi munkálatokat végzik, illetve a lelátóépület szerkezetépítésén dolgoznak.

   Ahogyan korábbi cikkünkben megírtuk, a B Build & Trade Kft. végzi a Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) legújabb sportlétesítményeinek építését a pécsi Verseny utcában. A projekt keretében létrejön egy új, 100x64 méteres futballpálya NB III. minősítéssel és eköré épülnek a különböző sportpályák és épületek, úgy mint

   a 800 fő fogadására alkalmas kétszintes lelátó,
   a kétszintes judo és ökölvívó részleg,
   a fedett, 45x25 méteres játékterű NB II futsal pálya,
   valamint az atlétikai csarnok, amelyből nyílik egy szintén fedett, négypályás, 115 méter hosszú futófolyosó.
   Emellett további két műfüves futballpályát is kialakítanak.

   Már az atlétika csarnok szerkezete is épül

   Molnár Márk építésvezető úgy tájékoztatta lapunkat, a futballpályán az alépítményi munkálatok készülnek a villámvédelem, az öntöző- és drénrendszer, valamint a zúzottkő szivárgó paplan kiépítésével.

   A 800 férőhelyes lelátóépület szerkezetépítésén dolgoznak, a földszint feletti födém zsaluzása, vasszerelése és falazási munkálatai készülnek. A judo és ökölvívó részleg, illetve futsalpálya és atlétika csarnoknál szintén a felmenő szerkezet épül, ezenkívül megkezdődtek a villamos alapszerelések is. A külső közműépítésnél a szennyvíz- és csapadéknyomvonal építése zajlik, valamint a parkoló területének előkészítő munkálatai.

   Előregyártott födémelemekkel dolgoznak majd

   Ami a jövő évi munkákat illeti: év elején a futsalpálya acélszerkezete is elnyeri végső helyét, továbbá a lelátó előregyártott betonelemeit illesztik a helyükre. A judo és ökölvívó épületrészen pedig felkerülnek az egyenként közel 12,5 tonna súlyú és 16 méter hosszú előregyártott vasbeton üreges födémpanelek. Végül az épületrészek külső zárásával párhuzamosan megindulnak a nagyobb volumenű belső szakági munkálatok is.

   A teljes építkezés várhatóan jövő év második felében fejeződik be.

   forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2021/12/igy-alakul-a-pecsi-sportegyesulet-legujabb-palyainak-epitese-fotok
    
  2. avatar: Golyó
   2020.07.19, 21:53 (szerk.: 2020.07.19, 21:53)
   Az utolsó felnőtt bajnoki mérkőzés a pályán:
   2017.05.20.
   PVSK - Sellye 0:2
   https://adatbank.mlsz.hu/match/15/2/15357/25/1202094.html
    
  3. avatar: Golyó
   2018.10.22, 20:15
   ELBONTOTTÁK A STADIONT

   Lezárult egy korszak: az 1952-ben épített PVSK-stadion bontása befejeződött. Modern sportközpont épül a patinás sportlétesítmény helyén a Verseny utcában.

   Júniusban kezdődött, októberre pedig be is fejeződött a PVSK stadionjának bontása. Az 50-es években felhúzott létesítmény megépítéséhez évekre, bontásához viszont csak hónapokra volt szükség. A 2,6 hektáros – 26 ezer négyzetméteres – terület látképe teljesen átalakult: az egykori földsánc és a vasbeton lelátó helyén most tágas a tér – így látszik csak igazán, hogy mekkora területről van szó.

   - A terület rendezése, az utolsó simítások vannak már csak hátra, amivel a kivitelező várhatóan a hónap végére elkészül. A műszaki átadás a héten kezdődött meg. Összességében sikeres volt a projekt, hiszen a bontás költségkereten belül, határidőben, még az őszi esőzések előtt elkészült. A legnagyobb nehézséget egyébként éppen az időjárás okozta, hiszen akkora volt a szárazság, hogy locsolással kellett megelőznünk a porzást, hogy se a környék lakóit ne zavarjuk, se az atlétikapálya bontással párhuzamosan zajló felújítását ne tegyük tönkre – összegezte a bontást Horváth Lajos, a PVSK projektmenedzsere.

   A stadion bontását a PVSK centenáriumi létesítmény-fejlesztési programjának keretében hajtották végre. A munka részeként több mint 21 ezer köbméternyi anyagot kellett elbontani. Ennek legnagyobb része a földsánc volt, de 1200 köbméter betont és minden, a területen található anyagot is elszállítottak. A karéjban lévő földet és rajta lévő betont teljes egészében újrahasznosították, hulladéklerakóba csak az építési törmelék, vagyis a torony és a kisebb épületek bontási anyaga került. A bontást a Bont-Tör Zrt. végezte el.

   - Vegyesek az érzéseim, hiszen sok sportesemény, számos kiváló sportoló és rengeteg élmény köt a stadionhoz, ugyanakkor tudom azt, hogy a csaknem 100 éves egyesületünk jövőjének záloga a létesítmény-fejlesztés, amihez elengedhetetlen volt a leromlott állagú régi aréna lebontása. Örülök annak, hogy a centenáriumi beruházásaink közül az első, a stadion bontása nemcsak elkezdődött, hanem be is fejeződött az idén, és ezen kívül még az atlétikapálya rekonstrukciója is befejeződhet ebben az esztendőben. Jövőre, amikor a most felszabaduló területekre szánt új létesítmények tervezése és kivitelezése megkezdődik, olyan értéket szeretnénk teremteni, ami meghatározza majd a PVSK életének következő évtizedeit – mondta el Czerpán István, a PVSK elnöke.

   A stadion területének látképe teljesen megváltozik majd: az eddigi föld- és betonkaréj helyén egy modern sportközpont épül. Ennek részeként egy 800 fős, fedett lelátó, két műfüves kisméretű labdarúgópálya, egy labdarúgó- és egy egyéni sportágak által használt munkacsarnok, valamint egy futófolyosó létesül. Az új központ kialakítása teljes egészében állami forrásból történik, ehhez a kormány 4,5 milliárd forintos, vissza nem térítendő támogatást adott az egyesületünknek.


   Forrás: http://pvsk.hu/hirek/3611/elbontottak_a_stadiont?fbclid=IwAR3VmX3Pajl0MZVuhHurK9ApT4EPw5tn96GVL69zJWDvS3JG7HjS2JEt97k
    
  4. avatar: Golyó
   2018.10.14, 20:26
   A PVSK sporttelepe a városi stadion lesz

   Még nem költözik a Pécsi Munkás SC
   Távlati terv: esti mérkőzések   Hosszú évek óta napirenden szerepelt a kérdés: kellene
   Pécsett egy városi stadion. Elhangzottak különböző javaslatok, szerepelt közöttük új stadion építése, régi felújítása, vagy átalakítása. Amikor megalakult a város reprezentatív sportegyesülete, a PMSC, akkor szóba jött az újmecsekaljai sporttelep átalakítása. Szerkesztőségünk több alkalommal állást foglalt a kérdésben és azokkal értettünk egyet, akik a PVSK-sporttelep központi, városi stadionná való átalakítását javasolták. Ebben az esetben viszont tulajdonjogi problémák jelentkeztek. A közelmúltban sikerült a közös nevezőt megtalálni: a tulajdonjog megtartása mellett a PVSK sporttelepe lesz a városi stadion.
   Mi szól a döntés mellett? A PVSK sporttelepe valójában a város központjában helyezkedik el. Ez méginkább így lesz a siklósi városrész további fejlesztésével. Jelenleg 20 ezer néző szemlélheti kényelmesen az eseményeket és az északi lelátó kiépítésével a nézőszám még növekedhet. Van megfelelő hely edzőpályáknak és az öltözők további építésére.
   Lapunkban a közelmúltban megjelent, hogy a PMSC az ősztől a PVSK sporttelepén játssza NB l-es labdarúgómérkőzéseit. A PMSC vezetői úgy tervezték, hogy a labdarúgók a Postás pályára költöznek, ott tartják edzéseiket és a Vasutas sporttelepen játszszák bajnoki, kupa-, valamint előkészületi mérkőzéseiket. Ez a terv a napokban megváltozott.
   — A megállapodás megkötésekor, melyen részt vettek a megyei és városi tanács vezetői a Vasutas Szakszervezet, valamint a PVSK képviselői, szó volt arról is, hogy a Postás-pálya is kapcsolódik a városi stadionhoz — mondotta Rózsahegyi Mátyás, a városi sportfelügyelőség vezetője. — A terv szerint a PMSC bérelte volna a Postástól a pályát és az öltözőket, de ez utóbbiak nem megfelelőek,- így maradnak a piros-feketék Újmecsekalján. Hétfőn edzésre, szerdán és szombatonként mérkőzésekre kapják meg a PVSK-pályát. A fennmaradó napokon Újmecsekalján edzenek. A fejlesztési tervben szerepel a PVSK- sporttelep öltözőinek korszerűsítése, bővítése, valamint füves edzőpálya építése. Ha ez elkészül, akkor a PMSC labdarúgói teljes egészében átköltöznek. Az NB lll-as vasutascsapat csütörtöki napokon edz a füves pályán és ott játssza bajnoki mérkőzéseit.
   A bajnoki nyitány a labdarúgó NB |-ben augusztus utolsó hetében lesz. A létesítmény előkészületeiről Kuti Tivadar, a PVSK elnöke beszélt:
   — A napokban egy 11 pontos megállapodást kötöttünk az érdekeltekkel a pálya felújítása ügyében. A megállapodás szerint a határidő augusztus 20-a. Addigra el kell készülni az öltözők felújításának. A cserepadot befedjük és mellette kap helyet a rádió tudósítója is. Ugyancsak végig befedjük a játékoskijárót. Elkészül az elektromos eredményjelző-tábla és az -óra. A táblán „hazai" és „vendég" felirat szerepel. Ahol szükséges, ott új borítást kap az ülőhely. Ha ezeket a legsürgősebb feladatokat elvégeztük, akkor megkezdjük az öltöző új szárnyának, valamint a füves edzőpályának építését. Sor kerül az északi lelátó kialakítására és a villanyvilágítás elkészültével esti bajnoki mérkőzéseket is játszhatnak a pályán.


   Forrás: Dunántúli Napló, 1977. június 12.
    
  5. avatar: Golyó
   2018.09.25, 20:27
   A nyáron fogtak hozzá a PVSK futballstadionjának elbontásához, és a munka a jelek szerint kiváló ütemben halad.

   Az egyesület centenáriumi létesítmény-fejlesztési programjának részeként elkezdett munka már túl van a nehezén, ahogyan arról Horváth Lajos, a PVSK projekmenedzsere beszélt. A régi, sok nagy csatát megélt stadion már nem is emlékeztet önmagára, hiszen minden betonfelületet, vaskorlátot elbontottak, mint ahogyan nem áll már a legendás torony sem. Hamarosan a régi eredményjelző is sorra kerül, aztán már csak a maradék földkaréj elszállítása lesz hátra.

   A lebontott stadion helyére egy modern sportközpontot épít a PVSK, amely magában foglal majd egy 800 fős, fedett lelátóval rendelkező centerpályát, két műfüves kispályát, illetve a labdarúgók és egyéni sportolók számára megálmodott munkacsarnokot, valamint egy futófolyosót is. Ha az időjárás kegyes lesz még egy kicsit a munkálatokat végzőkkel, akkor a régi stadion bontása október közepére be is fejeződhet.


   Forrás: https://www.bama.hu/sport/helyi-sport/jo-utemben-halad-a-stadion-bontasa-1502614/
    
  6. avatar: Golyó
   2018.07.13, 14:23
   A vasbeton karéjú stadion fölött azonban eljárt az idő: az atléták 15 éve már rekortán borítású pályán, a stadionon kívül edzenek és versenyeznek, és bár a labdarúgók még használták az arénát, annak állaga jelentősen leromlott, az aréna balesetveszélyessé vált. Az időszerű bontást a PVSK centenáriumi létesítmény-fejlesztési programjának keretében lehet végrehajtani.

   - A munkaterület átadásával június közepén kezdődött meg a munka, aminek keretében több mint 21 ezer köbméternyi anyagot kell elbontani. Ennek legnagyobb része a földsánc, de 1200 köbméter betont és minden, a területen található anyagot is elszállítanak. Amit lehet, újrahasznosítanak, amit nem, azt pedig hulladéklerakóba szállítják. A bontást a Bont-Tör Zrt. végzi, a munkaterület körbekerítésével már végeztek is, ezt a vasszerkezetek és a műtárgyak bontása követi, majd a betonszerkezeteket is szétszedik, és végül a földsáncot bontják és szállítják el. A munka tereprendezéssel fejeződik be, várhatóan szeptember végén – mondta el Horváth Lajos, a PVSK projektmenedzsere.

   A stadion mintegy 26 ezer négyzetméteres – 2,6 hektáros – területének látképe teljesen megváltozik majd: az eddigi föld- és betonkaréj helyén egy modern sportközpont épül. Ennek részeként egy 800 fős, fedett lelátó, két műfüves kisméretű labdarúgópálya, egy labdarúgó- és egy egyéni sportágak által használt munkacsarnok, valamint egy futófolyosó létesül majd. Az új központ kialakítása teljes egészében állami forrásból történik, ehhez a kormány 4,5 milliárd forintos, vissza nem térítendő támogatást adott az egyesületünknek.

   Képeinken a stadion jelenlegi állapotában, videónkon pedig az új létesítmény látványterve.


   Forrás: http://pvsk.hu/hirek/3414/megkezdodott_a_stadion_bontasa
    
  7. avatar: Golyó
   2017.09.30, 22:06 (szerk.: 2017.10.01, 12:15)
   Nemsokára egy legendás stadionnal kevesebb lesz:
   A létesítményfejlesztési koncepciónak része a 2002-ben átadott és azóta elhasználódott atlétikapálya rekortán borításának felújítása, a régi stadion elbontása, és annak helyén egy 800 fős, a kiszolgáló helyiségeket is magában foglaló lelátóépület felépítése

   Forrás: http://pvsk.hu/hirek/2721/elkezdodhet_a_letesitmenyfejlesztesi_programunk
    
  8. avatar: Golyó
   2012.02.26, 22:52 (szerk.: 2014.03.25, 20:24)
   kép

   Dunántúli Napló 1956.10.27.
    
  9. avatar: meteo
   2011.06.20, 16:01
   # 26

   "Igaz, a Pécsi MSC visszaköltözött Újmecsekaljára, mert a két klub nem tudott megegyezni a közös pályahasználaton."

   Azaz 1979-ben már azt írják, hogy a Pécsi MSC VISSZAköltözött. Vagyis ez azt jelenti, hogy 1973 és 1979 között valamikor a PMSC is játszott ezen a pályán.
   Tehát ha az időpont nem is biztos, de egy kérdőjellel fel kellene tüntetni a dolgot. smiley
    
  10. avatar: Golyó
   2011.05.02, 22:55 (szerk.: 2011.05.02, 22:57)
   A Pécsi VSK feljutása az jelentette, hogy Pécs városának egyszerre két NB I-es csapata lett, így aztán a legnagyobb "fociőrűltek" hetente mehettek mérkőzésre. Igaz a Pécsi MSC visszaköltözött Újmecsekaljára, mert a két klub nem tudott megegyezni a közös pályahasználaton.


   1979-es események.

   Forrás: Verseny utcai mesék, Ötvenéves a PVSK stadionja
    
  11. avatar: fgymat
   2010.08.08, 07:51 (szerk.: 2014.03.27, 07:36)
   Nyitómérkőzés:
   kép

   forrás:
   Népsport
   1952.08.11.
    
  12. avatar: fgymat
   2010.07.18, 18:08
   Nézőcsúcs meccse:
   kép

   forrás:
   Népsport
   1955.03.21.
    
  13. avatar: Golyó
   2009.12.17, 23:11
   Megállapodás történt egy vasutas sportstadion létesítése tekintetében is. Ez a pálya a város által rendelkezésre bocsájtott 8-kaszter holdnyi területen a pécsi főpályaudvar déli oldalán épül fel.


   MTI Archívum 1944 Február 9-e.

    
  14. avatar: Ailton
   2009.02.15, 14:38
   micsoda rekonstrukció! Soha sem értettem, ogy nem tud egy egyesület annyit kigazdálkodni, hogy pár évente lefestessel a korlátait. Mert itt aztán mindent eszi a rozsda
    
  15. avatar: Golyó
   2009.01.28, 09:07
   Az első képen látható tábla "rozsdátlanítását" megkezdték!
    
  16. avatar: Golyó
   2008.11.27, 23:37
   Most találtam ezen az oldalon: http://www.lib.pte.hu/elektkonyvtar/repertoriumok/pecsiszemle/psz200204.htm

   hogy 2002-ben volt 50 éves a PVSK pálya.
   1952 augusztus 9.-én a második vasutasnap alkalmából adták át.
    
  17. avatar: Golyó
   2008.09.24, 13:40
   Én csak a hivatalos verziót hallottam.
   De tény, hogy nem csináltak semmi látványosat.
    
  18. avatar: NNS
   2008.09.24, 13:16 (szerk.: 2008.09.24, 13:18)
   Pitbull írta:
   A hétvégén voltam a PVSK pályán, a fél év alatt [...] nem javítottak semmit. Egyedül egy labdafogó hálót csináltak, a gyep "nem jó", a lelátó továbbra is "nem jó". smiley
    
  19. avatar: magyarfutball.hu
   2008.06.09, 20:37
   Ajánlom fölül a "3. történet/átalakítások" pontot...
   " A stadion terveiből nem lett semmi , mert nem született egyezség az akkori
   városvezetés ( PMSC érdekeltség) és a PVSK között a felújitandó stadion
   jövöbeni tulajdonlásáról "
    
  20. avatar: FoB73
   2008.02.08, 10:58 (szerk.: 2010.01.03, 17:17)
   Pécsnek 1955-ig nem sikerült önerőből, a játéktéren kivívva, tartósan első osztályú csapatot szerepeltetni.
   A 1920-as évek végén a Pécs-Baranya profi csapata szerepelt az elsőosztályban, nem sok sikerrel. Majd az ötvenes évek elején a Pécsi Lokomotív (PVSK) szerepelt az NB1-ben egy szezon erejéig.

   A Kőbányai Dózsa nem tetszett a pártvezetésnek, Pécs viszont akkor is teljesítette a Köztársaság tériek kívánalmait, meg is lett a jutalom megszületett a Pécsi Dózsa, ahová hatalmi szóval kerültek Baranya legjobb játékosai az "összefogás" nevében
   Az NB 1-es szereplés így 1955-ben indult,.Bármennyire is visszatetsző az, ahogy a Pécsi Dózsa megszerezte az NB1-es jogot, a szereplés annál dicsőségesebb 1955. február 27-én az első NB1-es meccsen a Tüzér utcai salakos pályán 10.000 néző előtt győzték le a Haladást.
   A legnagyobb tett a következő hazai mérkőzésen történt,. 22.000 néző gyűlt össze a Vasút pályán, nem véletlen, hiszen azóta sem látogattak ilyen nagyságrendű világsztárok Pécsre. A Honvéd korszakának legnagyobb csapatai közé tartozott az egész világon, Pécsen mégis vesztesen hagyták el a pályát. A Pécsi srácok legyőzték őket 1955. március 20-án.. A győzelem értékét növeli, hogy a Honvéd az idényben csak Pécsen kapott ki..

   Megérdemlik ezek a derék sportemberek, hogy minél többen ismerjék a nevüket:
   Pécsi Dózsa:
   Danka-Szűcs, Kocsis, Hegyi- Pleck, Kresz, - Garai,Lehel, Brada,Keszler, Lovig

   Bp.Honvéd:
   Faragó- Rákóczi,Palicskó, Bányai, - Bozsik, Kotász - Machos, Kocsis, Tichy, Puskás, Czibor

   G.: Lehel, Brada
    
  21. avatar: FoB73
   2008.02.03, 08:27 (szerk.: 2009.08.29, 16:42)
   Pécs sajnos egy rettenetesen baloldali város, mai méretét döntően az ötvenes évek bányafejlesztéseinek köszönheti, ez a társadalmi réteg ma is a biztos a szavazók közé tartozik. Ezzel szemben az ország, mint történelmi várost, a kultúra, a tudomány megtestesítőjét könyveli el. Pedig az ötvenes-hatvanas évek fejlesztései nélkül, max Eger, Veszprém mértékű város lenne.
   A PVSK stadionnak mindig előnyt kellett volna élveznie az Uránvárosi Munkás stadionnal szemben, az ésszerűség szerint. Sokkal jobb helyen van (lényegében a Belvárosban), jobban fejleszthető lenne.
   Van/volt? azonban egy réteg, aminek nem érdeke, hogy ez fejlődjön. Ez az egykori polgármesterhez köthető. (Szerencsére Isten nem bottal ver..) Ezért történhetett meg az is, hogy csaknem 10 évig egy olyan ember vezette a Munkást, aki a Macskajajból is elhíresült Pécsi vásárban, "itt a piros hol a piros" játékból szerezte a vagyonát.
   A PVSK elleni ellenszenv abból is adódik, hogy nekik sikerült egy Európai szintű csapatot összehozni, igaz a magyar kultúrától idegen kosárlabda sportágban.
   A mostani "fejlesztésnél" is az Uránvárosi pályát szeretnék székezni, minek azt székezni, amióta a déli oldalt "leszékezték", onnan nem látni semmit ülve a mérkőzésekről
    
  22. avatar: NNS
   2008.02.02, 23:29
   A meghagyott futópályából kiindulva atlétikai események is lettek volna...
    
  23. avatar: Pitbull
   2008.02.02, 23:28
   Gondolom a PMFC itt játszott volna + akadémia.
    
  24. avatar: NoName
   2008.02.02, 23:26 (szerk.: 2009.08.29, 16:39)
   Ha ez mind megvalósult volna, szerintem az ország legjobb stadionja lett volna.Az meg mégiscsak merész egy NBIII-as csapatnak..
    
  25. avatar: Girgily
   2008.02.02, 22:37 (szerk.: 2009.08.29, 16:38)
   A PVSK Stadionnak a tervek szerint már réges-régen így kellene kinéznie:
   https://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/87/tortenet-atalakitasok
    
  26. avatar: Girgily
   2008.01.20, 21:29 (szerk.: 2009.08.29, 16:37)
   Érdekesek ezek a számok!
   A PVSK Stadiont pont én fotóztam a 2007-es pécsi vasutasnap alkalmával, és bevallom a kapacitás meghatározásánál -akkor még- a Verseny utca felőli domboldalt kihagytam a számításból, tehát a 12.000 az csak a betonozott lelátóra értendő! A domboldallal viszont a 14.500-as nézőszám teljesen reális.
   A PVSK Stadionban is a lelátók felett széles sétány van, itt 4 sorban kellett állniuk az embereknek egymás mögött, hogy meglegyen a 17.400 néző. Ez is bőven elképzelhető, a 22.000 azért kicsit sok.
    
  27. avatar: FoB73
   2008.01.20, 12:43 (szerk.: 2010.01.03, 17:16)
   A régi nézőszámok hiteltelenségével kapcsolatban felcsigáztátok az érdeklődésemet, a PVSK stadionban a magyar források, és az egyes elbeszélések szerint is 20-22.000 ember előtt játszották a 1970-ben a Newcatle United elleni, illetve a Juventus elleni meccset.
   Nemrégiben szereztem egy német könyvet, ami az Európai kupák történetét taglalja 1955 és 74 között. Érdekes módon ebben kicsit kevesebb nézőt írnak. Egész pontosan
   Pécsi Dózsa - Newcatle United 2:0 (2:0,1:0) 11-esekkel 5-2 a Pécsi Dózsának
   14.500 néző 1970 november 4.

   Pécsi Dózsa - Juventus 0:1 (0:1)
   17.400 néző 1970 december 3.


   Vajon ők honnan vették a nézőszámot, vagy ez volt a hivatalos, amit lejelentettek az UEFA-nál?
    
  28. avatar: FoB73
   2008.01.18, 12:09 (szerk.: 2009.08.29, 16:31)
   A Várkői stadion szerintem az egykori Pécsi Bőrgyár pálya,
   A Pécsi verseny utcában 3 stadion helyezkedik el egymás után,
   Először a Bőrgyár pálya (Várkői stadion), emögött salakos kispályákat alakítottak ki, itt zajlik a városi kispályás bajnokság. A füves pályán pécsi utánpótlás és női csapatok játszák mérkőzéseiket.
   Aztán jön a PVSK pálya
   Majd az egykori Postás pálya
    
  29. avatar: Girgily
   2008.01.18, 11:28 (szerk.: 2009.08.29, 16:30)
   Ami már biztos, egy kispályás műfüves focipálya átadásra került a stadion mögött. A továbbiakra roppant kíváncsi vagyok, a PMFC Stadion felújítására 56,5 millió forintot szavazott meg az önkormányzat. Kétlem, hogy egyszerre 2 nagy stadiont újítanának fel. Szerintem max. a játékteret hozzák rendbe, és nem ártana a régi fapados ülőhelyi résszel is kezdeni valamit, mert jelen állapotában 0 ülőhely van a stadionban.
   Ezt a stadiont nem Várkői Ferenc Stadionnak hívják véletlenül? Vagy ez az egész sporttelep elnevezése?
    
  30. avatar: FoB73
   2008.01.18, 11:02 (szerk.: 2009.08.29, 16:29)
   A hír a héten jelent meg a Dunántúli Naplóban, csak úgy nagy általánosságban, természetesen semmi konkrétum nélkül.
   Amin persze a pécsi viszonyokat ismerő ember nem csodálkozik.
   Tehát olyan nagy csoda nem várható szerintem. Pécs egyébként az ezredforduló nagy stadion építési "boom"jából is kimaradt, az Uránvárosi Munkás-stadion pedig már a 80-as években is a legkorszerűtlenebbnek számított az elsőosztlyú csapatoknál. Szóval nekem olyan sok reményem nincs
    
  31. avatar: NNS
   2008.01.17, 19:53
   Tudsz valami konkrétumot a felújításról?
    
  32. avatar: Pitbull
   2008.01.15, 16:12
   Amúgy a pályát tavasszal felújítják, a PVSK nem is játssza itt a meccseit.
    
  33. avatar: Pitbull
   2008.01.15, 02:00
   A Talpas Borozó még mindig jó hely... smiley
    
  34. avatar: FoB73
   2008.01.10, 22:08 (szerk.: 2009.08.29, 16:28)
   Több,mint teltház volt 1970 őszén kétszer is,

   Először 1970 november 4-én a Pécsi DÓZSA-NEWCATLE UNITED 2-0 meccsen (20.000-en)
   https://www.magyarfutball.hu/hu/merkozes/2307

   majd december 3-án Pécsi Dózsa-JUVENTUS 0-1
   EVK 3.forduló 22.000 néző
   https://www.magyarfutball.hu/hu/merkozes/2308
   P:Rapp-Hernádi,Maurer,Konrád I, Kincses II- Kocsis, Daka, (Dunai dr.),Tóth- Bérczesi, Máté, Rónai
    
  35. avatar: Girgily
   2007.12.09, 23:41 (szerk.: 2010.01.03, 17:16)
   Nézőcsúcs:
   1955. március 20.
   Pécsi Dózsa-Bp. Honvéd 2-0
   NB1, Pécs, 22.000 néző
   Gólszerzők: Lehel, Brada


   infó: Sülle Ferenc PVSK elnökségi tag. Köszönet érte!