magyarfutball.hu

Budapest, XIX. ker., Bozsik Aréna

  1. 27 users were here.
  2. alias
    1. Új Bozsik Stadion
    2. Új Kispest Pálya
    3. Új Bozsik József Stadion
    4. Új Honvéd Pálya
    5. Új Honvéd Stadion
  3. related grounds
  4. address
  5. map, route
  6. capacity
    altogether : 8.000
    seats: ?
    stands: ?
  7. population
    Budapest, XIX. ker.: 62.210 (2012)
  8. home club
  9. attendance record
  10. pitch size
    105m x 68m
  11. pitch type
    natural grass
  12. score board
    electronic (video)
  13. floodlight
    yes (NB I / TV)
  14. running track
    n/a
  15. year of surrender
    2021
  16. first match
  17. related matches
  18. help
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.06.29, 18:43 (szerk.: 2021.06.29, 18:44)
    Ahogy megnyílt a jegyvásárlási lehetőség a Villarreal ellen, szinte az első gondolatunk volt, hogy végre megtudjuk, pontosan mekkora is lett a Bozsik, mit nevezhetünk benne teltháznak?

    A módszertan igen egyszerű, a jegyrendszerben székekre lehet jegyet venni, és minden széksor végén van egy szám, hogy az adott sorban hány széket találunk. Szektoronként legfeljebb tizenöt sort találunk, vagyis, ha soronként összeadjuk a székek számát, akkor megkapjuk a szektor befogadóképességét. Ha pedig összeadjuk a szektorokat, akkor a kijön a stadioné.

    Ezeket a számokat fogjuk most publikálni.

    szektor férőhely
    A1-A7 (tribün) 1185
    B1-B7 (tábor) 1881
    C1-C10 (korzó) 2850
    D1-D7 (vendég, elválasztó, egyéb) 1866
    ebből vendég (D5-D7) 773
    VIP 458
    Skyboxok 134
    Sajtó 54

    összesen 8428 A teljes befogadóképesség
    Vagyis egy egyszerű számítással, a VIP, sajtó, Skyboxok, vendég és elválasztó nélkül kispesti szurkolónak marad összesen: 6847 szék.

    http://csak.taccs.hu/2021/06/29/csak-vettem-a-faradtsagot-hogy-megszamoljam-megis-mekkora-lett-az-uj-bozsik/
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2021.03.14, 12:57
    A Honvéd második csapata próbálhatja ki először az új stadiont

    Immár hivatalos, és boldogan számolhatunk be róla, hogy a Budapest Honvéd lép pályára először az új Bozsik Arénában, hiszen klubunk második csapata vasárnap a Szekszárdot fogadja az NB III Közép csoportjának 24. fordulójában, s ez a bajnoki lesz az új Bozsik tesztmeccse!

    A „történelmi” találkozó március 14-én, vasárnap 11:00 órától kezdődik, a járványügyi rendelkezések értelmében zárt kapuk mögött. A mérkőzésről a terveink szerint streamen keresztül számolunk be, az összecsapás után pedig képes és videós anyagokkal jelentkezünk, sőt a jövő szerdai Aranyoroszlánokban is láthattok összeállítást a Bozsik Aréna tesztmeccséről.

    https://honvedfc.hu/hirek/tesztmeccs-a-bozsikban/2021-03-10
     
  3. avatar: NNS
     
  4. avatar: pancso
    2017.09.19, 17:07 (szerk.: 2017.09.19, 17:35)
    A legolcsóbb vállalkozói ajánlatra sem elég a rendelkezésre álló forrás, ezért eredménytelen lett a beruházásra kiírt közbeszerzési eljárás. A tragikomédia folytatódik.

    Korábban már mi is beszámoltunk arról, ami a Bozsik Stadion körül zajlik. Az egész történet akkor lett már végletekig kínos, amikor a közbeszerzési eljáráson az ajánlattételi határidőt ötödjére is módosította az ajánlatkérő, a Nemzeti Sportközpontok. Miközben lassan már az utolsó harmadosztályú, vagy netán megyei bajnokságban játszó csapat is megkapja a maga kis tiptop arénáját, a tavalyi NBI győztese a legfrissebb információk szerint tovább várhat a stadionjára.

    Eredetileg február 6-ig várták az ajánlatokat, a sokadik módosítás után július 12. a végső ajánlattételi határidő. Az eljárást lefolytatták, amit végül eredménytelennek nyilvánítottak az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint.

    Az indoklásban homályosan "egyéb okot" nevesítenek, majd a közbeszerzési törvény egy paragrafusára utalnak vissza, melyből kiderült mi volt a pontos indok.

    "A rendelkezésre álló anyagi fedezet összege nem elegendő a szerződés megkötéséhez az értékelés alapján legkedvezőbb ajánlatott tett ajánlattevővel".

    Mindez azt jelenti, hogy a meglévő 4,98 milliárd forint (+5 százalék tartalékkeret, vagyis összesen 5,2 milliárd) kevés volt ahhoz, amit kitaláltak a Bozsiknak. Itt lehet tippelni, hogy vajon mennyi plusz pénzt fog kapni a stadion az államtól? Persze kérdés az is, hogy az ajánlattevők mennyivel "árazták túl" a projektet és az eljárás következő, tárgyalásos szakaszában mennyit sikerül majd lealkudni.

    A munkára egyébként nem jelentkeztek túl sokan, azok viszont nem szolgáltak meglepetéssel, hiszen a stadionépítéses projektekben jeleskedő, kormányközeli cégek vitték volna el a munkát:
    •a Penta Industry Kft.,
    •valamint közösen pályázott a Pharos '95 Kft. (a paksi stadiont is ő építi) és a West Hungária Bau Kft.

    A stadion maga egyébként 8200 néző befogadására alkalmas, "vandálbiztos ülőhelyekkel" rendelkező, UEFA 4. kategóriájú létesítményben a döntők kivételével bármilyen Bajnokok Ligája- és Európa-Liga-mérkőzésnek otthont adhat - írta korábbi megkeresésünkre az NSK. A háromszintes létesítményben helyet kap többek között a sajtó részére kialakítandó mixed-zone, egy média-konferencia központ, doppingvizsgáló, sky-boxok, a második emeleten 400 négyzetméteres rendezvénytér, több mint ezer fő befogadására alkalmas családi lelátó is helyet kap a stadionban.

    forrás: http://mfor.hu/cikkek/makro/A_sok_csuszas_utan_derult_ki__keves_a_penz_a_Bozsik_Stadionra.html
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2016.12.30, 20:16
    A közbeszerzés ismertetése:
    Az UEFA „Category 4” előírásainak megfelelő Bozsik Stadion kivitelezése, amely többek között az alábbiakat foglalja magában:

    Beépítési paraméterek.
    Telek területe: 70 111 m².
    Beépített alapterület: 8 208 m².
    Szintterületi mutató: 0,202 m²/m².
    Bruttó szintterület: 14 136 m².
    Építménymagasság: 14,60 m.
    Kialakított zöldfelület: 23 244 m².
    Burkolt terület: 30 463 m².

    Ebből:
    Térkőburkolat: 23 725 m².
    Beton gyeprács: 5 827 m².
    Murva: 992 m².
    Játéktér területe: 10 032 m².
    Telken biztosított parkolószám: 537-20 % = 438 db.
    Előregyártott vasbeton elemek: 1 300 db.
    Acélszerkezet: 670 tonna.
    Monolit vasbeton szerkezet: 2 700 m³.

    Beruházás rövid ismertetése:
    A létesítmény funkciója.
    A stadion min. 8 000 fő befogadására képes /UEFA Category 4-es és MLSZ I. osztály „A” kategóriának megfelelően kialakított/, fedett lelátóból és az alatta tervezett szociális és szolgáltató egységekből, valamint egy FSZ+3 emelet magas fejépületből áll.

    A fejépületben a főfunkcióhoz szükséges sport – technológiai területek, VIP, VVIP és kiszolgáló helyiségek funkcionálnak; a fejépület legfelső fedett, de oldalról részben nyitott szintjén a főkamera- és közvetítő állások, valamint a gépészeti terasz kerül elhelyezésre. Az épített pályavilágításnak alkalmasnak kell lenni HD minőségű közvetítésekhez. A stadion beléptetési pontjai a szurkolók számára 2100 mm magas forgókapukon keresztül történik. Ajánlatkérő a kiviteli tervdokumentációt rendelkezésre bocsátja, mely tartalmazza a stadionra vonatkozó részletes feltételeket.

    Egyéb kivitelezést befolyásoló körülmények:
    A vendégszurkolók bejutását egy, a MÁV személyforgalmat lebonyolító vasúti pálya fölött építendő acélszerkezet biztosítja majd. Ennek az építési területnek az átadását (vágányzár egyeztetése stb.), műszaki ellenőrzését, átadás-átvételét úgy kell szervezni, hogy abban a MÁV részéről bevonni szükséges szereplőkkel való kapcsolattartást a Vállalkozó végzi a Megrendelő egyidejű tájékoztatásával és saját körben gondoskodik a MÁV-nak is megfelelő előírások, próbák, tesztek, dokumentációk, engedélyek beszerzéséről.

    A tervezés során a következő előírásokat és ajánlásokat vette ajánlatkérő figyelembe:
    — MLSZ ISZ 2014/2-MLSZ Infrastruktúra Szabályzat,
    — FIFA-5th edition 2011-Football Stadiums-Technical recommendations and requirements,
    — UEFA-Guide to Quality Stadiums,
    — UEFA-Stadium Infrastructure Regulations-Edition 2010,
    — UEFA-Access for All-UEFA and UAFE Good Practice Guide to Creating an Accessible Stadium and Matchday Experience,
    — DCMS-Guide to Safety at Sport Grounds.

    http://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:462519-2016:TEXT:HU:HTML