magyarfutball.hu

Felcsút, Pancho Aréna

 1. 59 users were here.
 2. alias
  1. Puskás Akadémia Pancho Aréna
  2. Makovecz Stadion
  3. Aranycsapat Labdarúgó Stadion
  4. Pancso Aréna
  5. Felcsúti Stadion
  6. Váli-völgyi katlan
  7. "A világ legszebb luxusstadionja"
  8. Pancho Stadium
  mocking names Kisvasutas Wooden Colosseum
  A miniszterelnök homokozója
  Orbán Aréna
  I. Orbán Ramszesz Stadion
  Santiago Orbaneu
  Bivalybasznádi Maracana
  Giccsstadion
  Magtár
  Pincsi Aréna
  Pancsoló Aréna
  Kancsó Aréna
  A csúti skanzen
 3. related grounds
 4. address
 5. map, route
 6. capacity
  altogether : 3.816
  seats: 3.816 (covered: 3.816)
  stands: -
  away fans : 600
 7. population
  Felcsút: 1.831 (2012)
 8. home club
  1. Puskás Akadémia FC

   (2014 - )

  dissolved / recently playing elsewhere
  1. Fehérvár FC (2016 - 2018)

   stadionépítés alatt

 9. attendance record
  4.500
  Puskás Akadémia FC U17 - Real Madrid 0:1
  Puskás-Suzuki Kupa döntő
  2014.04.21.
 10. pitch size
  105m x 68m
 11. pitch type
  natural grass
 12. score board
  electronic (video)
 13. floodlight
  yes (NB I / TV)
 14. running track
  n/a
 15. extrák
  - talajfűtés
  - vízelvezető rendszer
 16. year of surrender
  2014
 17. first match
  2014.04.21.
  Puskás Akadémia FC U17 - Real Madrid
  Puskás-Suzuki Kupa döntő
 18. related matches
 19. help
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2023.07.13, 21:07
  Ahhoz képest, hogy az elmúlt években szinte az utolsók között derült ki, hogy A Felcsúti Utánpótlás-neveléséért Alapítvány mennyi TAO-támogatást igényelt egy-egy szezonban, idén meglehetősen korán megjelent az információ a Magyar Labdarúgó Szövetség adatbázisában. Eszerint a 2023/24-es szezonban szokatlanul kevés pénzre van szüksége az egyébként milliárdokból gazdálkodó sportalapítvány.

  Olyannyira keveset, hogy a támogatási rendszer 2011-es indulása óta egyetlen egyszer nem kértek ilyen alacsony összeget: 599,8 millió forintot.
  ...
  A másik közel 300 millió forintról már elérhető a sportfejlesztési program, ami szerint minden fillér a stadion egyes részeinek felújítására fog elmenni idén. A programot a dokumentum szerint még idén be is fogják fejezni, tehát év végéig elkészülnek a rögzített feladatokkal.

  Az MLSZ-hez eljuttatott anyag szerint

  "az Akadémia olyan infrastrukturális csúcslétesítménnyé vált, ahol az utánpótlás felkészülés és a meccsek lebonyolítása nemzeközi színvonalú.(...) Jelen sportfejlesztési programunkban felújítást kívánunk megvalósítani: - Élőfüves centerpálya gyepszőnyeg cseréje - Nézőtéri biztonsági kamerarendszer modernizáció".

  A részletek szerint utóbbi lesz a költségesebb, hiszen kereken 200 millió forintba kerül, míg a gyepcsere 90,9 millióba fog.

  2023.07.13
  https://mfor.hu/cikkek/makro/300-millio-forintnyi-tao-bol-ujitja-fel-a-stadionjat-a-felcsut.html
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2019.08.27, 17:44 (szerk.: 2019.08.27, 17:46)
  Több adatot is találni a Pancho aréna befogadóképességére, 3500 esetleg 3816. Voltak üres helyek bőven, tehát ez a 3846 rejtély.

  3902 darab szék van, tehát lehettek volna ennyien
  A leadott számok pedig, mint már azt olyan sokan és oly sokszor elmondták, az el/kiadott jegyek száma, nem pedig a ténylegesen a jegyüket belépésre is váltó szurkolók száma.

  Grabo ma megszámolta, ennyi székre árulnak jegyet.

  Vettem a fáradságot, és az MLSZ jegyeladó felületén a Magyarország-Norvégia U21-es felkészülési meccsén megnéztem szektoronként a székszámokat.
  Összesen 3902 db hely van, ha valakit érdekel szektorokra bontva, szóljon.

  https://ulloi129.hu/2019/08/27/ilyen-volt-az-nbi-4-fordulojanak-latogatottsaga/
   
 3. avatar: NNS
  2017.08.04, 21:40
  Nekem szörnyűen gagyinak tűnik az eredményjelző kinézete. Mint egy óvodás első kalandjai Microsoft Paint-el.
  Tényleg ilyen egy "state of the art" dizájn 2017-ben?
  kép
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2016.04.14, 11:57
  öreg77: Voltam abban a stadionban amikor ott játszottunk .(sajnos 0-1.) Ahogy az az épület-komplexum kilóg a környezetéből,úgy lóg ki az a csapat az NB1ből. Egyszerüen "környezetidegen".Felcsúti nézők között ültem, normális magyar emberek akikről látszik,hogy nekik ehhez az egészhez semmi közük. Kijöttek a meccsre,de olyan feszélyezetten (félszegen) ültek ott,hogy valami elképesztő. A meccs végén egyáltalán nem örültek,úgy voltak vele:na itt is voltunk.

  http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=139282596&t=9018138
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2015.05.06, 09:17
  Bár csak tavaly áprilisban adták át a felcsúti Pancho Arénát, máris cserélni kell a gyepet és a vízelvezető rendszert.

  A hiányosságok azért derültek ki, mert június 13-án Omega-koncertet rendeznek a stadionban, és korábban éppen a gyep védelme érdekében nem kapott engedélyt a zenekar arra, hogy a Pancho Arénában játsszon, írja a Blikk.

  A Puskás Akadémia stadionját tavaly április 21-én adták át, és pár héttel utána elmaradt a Debrecen elleni bajnoki, mert a nagy esőt nem bírta el a pálya alatt lévő vízelvezető rendszer.

  "Háromféle csövezés van a fű alatt, az egyik az esővizet vezeti el, a másik a játékteret fűtheti, a harmadik pedig öntözésre szolgál, ezek közül valamelyik, de akár több is felmondhatta a szolgálatot" - idézte a Blikk név nélkül az egyik illetékest.

  Azt nem lehet tudni, hogy a csere költségeit ki fedezi, mindenesetre nem kis összegről van szó, az FTC új stadionjában a lap szerint 240 millió forintba került a füvesítés és a vízelvezető beépítése.

  http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20150506-cserelni-kell-a-gyepet-es-a-vizelvezeto-rendszert-a-felcsuti-pancho-arenaban.html
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2014.08.18, 17:09
  ...
  A beléptetés sima, a biztonságisok normálisak (kint!!!), alapos motozás. Néhány lépés és felérve a lelátóra viszont nem kicsit esett le az állam, mint ahogy említettem volt a poszt elején. Ez a valami nagyon, de nagyon rendben van. Minden ott, ahol lennie kellene, kivéve talán a Hercegfalvi-tizikkel nem számoló, kapuk fölé szerelt eredményjelzőket. A széksorok tágasak, a székek kényelmesek és méretesek, a lépcsőzet végre nem a Győrből is ismert, 32-es lábméretre tervezett apróság, szóval nagyon egyben az egész.

  A lelátó alatti kerengőben büfé, amit sajnos nem tudtunk teljes pompájában kihasználni, mert az üvegfallal ellátott helyiség bejáratához kitoltak egy pultot és ott lehetett rendelni. Pedig bent fotelek, Puskás feliratú mezek és egy vendégkönyv várta a vendégeket, azaz minket. Vagy nem. Ellenben a kilátás innen is parádés. Szemben egy völgy terül el, frissen összetekert szénabizbaszokkal (mi azoknak a hengeres szénaizéknek a hivatalos neve?), néhány futballpályával, minden amit úgy általában jó nézni.

  A sör öt deci és 390 .-

  (A mosdóról nem is tudok mit mondani, a szókincsem túlzottan szegényes hozzá. Elég annyit, hogy szinte zacskóba szerettem volna hugyozni, majd összekötözni a füleit és magammal vinni, nehogy akár egy kicsit is összekoszoljam a dolgokat.)

  Aztán kezdődött a meccs. Ülni én nem bírok ilyenkor, tehát fel a legfelsőbb sorba, ott majd lehet támaszkodni. Illetve lehetne, ha nem lenne a korlát megduplázva. Fura megoldás, de utólag kiderült, igencsak hasznos. A lényeg, hogy a széksorokat elválasztó korlát egy betonpadkára van felszerelve, viszont az a betonpadka viszonylag széles, így felszereltek még egy csőbázisú könyöklőt is a korláttól úgy jó 40 centire, hasmagasságban. Hamar jött is a buhera, erre pont fel lehet ülni, a padkára lábat támasztani, és az elválasztásra használt (kovácsoltvas!!!) korlát meg jó lesz sörtartónak. Így is lett. (Kibaszott kényelmes volt, csak mondom. Végül mégis ültem, de olyan négyeshatosos megállóba szerelt fartámasztós módon, bármikor felpattanásra készen.)
  ...
  A meccs is érdekes, de bambulni se rossz. Ahogy ezek a fa izék fölénk hajolnak, ahogy a betonelemek formavilága megtöri a dobozos stadionok megszokott formavilágát, az nagyon egyben van. Lehet mondani, hogy felesleges, meg minek (mondom akár én is), de hogy nem szép, vagy nem kezelhető szépként (vagy giccsesként, mindegy), azt nem. A sötétedés beálltával, a födém alulról való megvilágítása is egyre markánsabb mértéket ölt, még inkább kihangsúlyozva ezeket faágakhoz hasonló támaszszerkezeteket. Mondom, ámultam, bámultam, bambultam, csodálkoztam.

  Közben előttünk néhány méterre futballoznak, mi pedig konstatáljuk, a pálya túlvége ugyanolyan jól látható mindenhonnan, mint a közeli partvonal. Az akusztika, bár gondolom nem tervezték, mégis kiadja magát. Hatvan méterről is hallani a labdacsattanásokat, és nyilván itt lehet jönni azzal, hogy ekkora tömeg előtt ez triviális, én azt fogom mondani, hogy nem. Próbáld ki egy Paks-Pápán, és rájössz, tévedsz.

  forrás:
  http://csak.taccs.hu/2014/08/18/1739/
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
  2014.07.24, 13:24
  Szép nagy, használhatatlan, organikus Makovecz-szobor... Talán odaadhatnánk Katarnak, ott nem okozna gondot, hogy sem a játéktér, sem a lelátó nem használható eső esetén...

  "Nem bírja a vizet a Pancho Aréna

  A Pancho Aréna eddig egy valamit bizonyított: nagyon el tud ázni.

  A felcsúti stadiont 2014. április 21-én adták át a Puskás Suzuki Kupa döntőjével, majd május 16-án jött az első meglepetés: elhalasztották a Debrecen elleni összecsapást az eső miatt, mivel a pálya teljesen felázott.

  A helyzet kedden sem volt sokkal jobb, Portugália ellen, az U19-es Eb csoportkörében a csapatok lassan már vízilabdát játszottak. Az egyik gólt úgy kaptuk, hogy Tamás Krisztián szerelni próbált, majd jó tíz métert csúszott a füvön, ez pedig kapóra jött a luzitánoknak.

  Az U19-es válogatott Facebook-oldalán ennek ellenére a kezdő sípszó előtt ez jelent meg: "Az egész napos esőzés ellenére a Pancho Aréna talaja tökéletes állapotban van. Magyarország-Portugália, kezdés: 20.30."

  Az Origo cikkéből kiderül, hogy a sajtó képviselői sem voltak biztonságban a stadionban, bármennyire állították, minden rendben van
  "Az ég felé emelkedő fedett rész nagyon látványos ugyan, ám ezek szerint a 2-es UEFA-besorolásban nem szerepel az a kitétel, hogy ha esik az eső, akkor az újságírók száraz körülmények között dolgozhassanak, a víz ugyanis telibe találta a laptopokat, ezért többen is úgy döntöttek, a helyszín helyett inkább bentről, a monitorról követik az eseményeket, és írják meg cikküket.""

  http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1626855&page=9
   
 8. avatar: AMiUtunk
  2014.04.29, 19:52
  A stadion kihasználtsága hosszú távon lesz érdekes. Félő, hogy gyorsan visszaáll a fehérvári albérletben megszokott tényleges 100-200-as "tömeg". Méghozzá függetlenül a médiában leközölt, feleslegesen megdupláztott, -triplázott és -sokszorozott fiktív számokkal ellentétben. Az újdonság varázsa, a jelképes 100Ft-os "ingyenjegyek" és a sikerek elmaradása esetén aligha lesz elég a jegybevétel akárcsak a jegyszedők fizetésének fedezésére...

  A "kis települések, nagy stadionok" témát érdekes lenne a #49 és #51 hozzászólásokban megnevezett klubok liga-hovatartozásának, nézőszámának és stadionjuk kihasználtságának szempontjából is megvilágítani. Így lesz látványos és kiefejező Felcsút sereghajtó szerepe.

  Felhoznék egy másik példát is. Az SC Freiburg, sokáig az FC Freiburg-gal rivalizálva 1993-ban jutott fel a legmagasabb osztályba, amikor még messze nem a kommersz uralta a focit. Ez a német szemmel szinte jelentéktelen kiscsapat egy 218.000-es lakosú város klubjaként húsz év alatt 13 évet töltött a legjobbak között, háromszor végzett az első ötben, háromszor esett ki és rendre az alsó középmezőnyben végzett.
  Tizenhárom első ligás éve során a hazai meccseinek több, mint fele telt házas volt, a többször bővített Dreisamstadion kihasználtsága rendszerint 80% és 95% között mozgott, pedig a szezonbérletek számát a teljes kapacitás 60%-ában maximalizálták. Az első négy év során 136-ból 134 meccs telt házas volt (tehát a vendégszektor is megtelt). 13 első ligás év és három kiesés dacára az összesen lejátszott első ligás 442 mérkőzésből pedig csupán két meccsen nem érték el a 80%-os kihasználtságot (2010/´11: SCF-Wolfsburg 19.200, 2011/´12: SCF-Augsburg 19.600)...

  Szóljatok, ha Felcsúton a következő húsz év során a nézőátlag bármikor meghaladja a 800-at, vagyis a legalább 20%-os lesz a monumentum kihasználtsága! Köszönöm.
   
 9. avatar: magyarfutball.hu
  2014.04.29, 12:08
  Qtya: Felemás érzéseim vannak.

  Maga a létesítmény rendkívül impozáns és vita nélkül európai futball közeget biztosít. Olyan körülményeket tapasztaltam, amit eddig nem szokhattam meg itthon. Még az ETO stadionban sem, ahol a vendégdrukkereknek csak mobil lelátó dukál.

  Ezek jutnak eszembe:

  - A létesítmény maga vitathatalanul páratlan. Abszolút 5 csillagos körülmények. Viszont ekkora infrastruktúra 3800 nézőre, hát...
  - Megmosolyogtató, ahogy az 1-es útról lekanyarodva elénktárul az impozáns létesítmény. Tényleg hatalmas. Felcsútnak, a falunak egyértelműen. De a Puskás Akadémiának mindenképpen kell egy ennyi nézőt befogadni képes létesítmény. Az már máskérdés, hogy valóban szükség volt-e ilyen költséges technikai megoldásokra.
  - A stadion nem a Felcsút FC stadionja. Egyesek ezen képtelenek túllépni. A stadion egy olyan intézmény centerpályája, amely apránként közép-kelet európa egyik meghatározó labdarúgó akadémiája kíván lenni. Nem az 1800 fős lakosságnak épült tehát. Jóval túlmutat azon.
  - A stadion/tetőszerkezet akusztikája kiváló, bár jóval többen voltak, de kb 200 drukker is meccshangulatot tudott teremteni. Zengett a létesítmény, amikor felhangzott a "Hajrá VIDI...", és a "Veled az úton..."
  - Pont a fentiek miatt jó otthona lesz ez majd a Fehérváriaknak.
  - Bp-ről 36 perc alatt elérhető a létesítmény.
  - Orbán Viktor kerítése, és kertje nem tudom, hogy fog megbírkózni 1000 tökrészeg Fradistának a vizeletével... Avagy a TEK-eseknek lesz dolguk bőven...
  - A Gyakadémiának egyelőre elvétve van szurkolói bázisa, de a kellő szervezettséggel meg lehet tölteni a stadiont. Kicsit jégkorongmeccs érzésem volt, ami a nézőközönséget illeti. Csupa jólszituált ember. Sok család. Nagyrészük Fehérvárról, a többi Bp-ről érkezett.
  - Furcsa volt, hogy a lelátó adottságai miatt gyakorlatilag nincs szurkolás a kapuk mögött.
  - A büfék még próbaüzemben futnak, és a jövőben sem fognak kiemelkedő jártasságra szert tenni. A sör a félidőre elfogyott.
  - A kijelzők megfelelő üzemeltetését még ki kell tapasztalni. Nem nagyon találta a kezelő a megfelelő betűméretet, és úgy egyáltalán a kívánt mennyiségű információt sem találta el. pl.: Az első gól után kiírták, hogy "20. perc Nemanja Nikolics (11-es ből)", vagy vmi hasonlót, de így olyan hosszú lett, hogy a következő gólszerző megint csak két sorba fért el, Oliveira pedig már fel sem fért a kijelzőre. Először lecsökkentették a betűméretet, majd lett N. Nikolics, ha jól emlékszem, ahelyett, hogy a (11-esből) helyett csak egy (P)-t írtak volna. A "mérközés idő" kiírás pedig egész végig bele volt csúszva a tényleges időbe.
  - A stadion körüli infrastruktúra még kiépítésre vár, esős időben nem javasolt a stadion megközelítése... Hosszú földút, murvás parkoló.
  - A futbalisták folyamatosan csúszkáltak a pázsitnak nevezett billiárdasztalon. Elszoktak az ilyan profi körülményektől.

  forrás:
  http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1626855&page=8
   
 10. avatar: magyarfutball.hu
  2014.04.28, 15:33
  Hetekkel a meccs előtt elhatározta a VT Vasas, hogy a Felcsút-Videoton mérkőzésre a szurkolóknak szervez egy kis biciklis kirándulást. Én meg azt határoztam el, hogy fél év kihagyás után elmegyek idegenbe. Plusz motiváció volt Gomes esetleges távozása, ugyan ekkor még csak azt tudtuk, amit Kovács Feri bácsi pedzegetett, hogy nyártól új edzőnk lesz. Ez azóta már hivatalos, Gomes nyártól nem nálunk képzeli el a jövőjét (persze ennek egy mártíromsággal, önfeláldozással és némi nyávogással egybekötött cikkben adott hangot). Szia José! Hiányozni fogsz! Tanulmány ugyanis, hogy ilyen körülményekből, hogy lehet a lehető legkevesebbet kihozni.

  Vissza a túrához. Reggel érkezett a fészbúk üzenet rögtön ébredés után, kint hét ágra süt a nap, mehetünk. Adrenalinnal feltöltve ajtón kilépek, csepereg. Hm. Nem baj, Ultras, mindenhova megyünk (se). Összeszedtünk pár embert még 41 km állt előttünk indulás.

  15 perc telt el mikor már szakadt az eső, a Székesfehérvár-Zámoly távon folyott mindenkiről a víz, menedéket a házi sörök otthonában reméltünk. ZÁRVA! Anyád. Ferkó kocsmája segített, de hajtottunk is tovább. Közben jött a jó hír. 11 órától napsütés. Ez elég kevéssé vigasztalt 10-kor tökig vízesen, de azért bólogattam.

  Érkezés Csákvárra. Irány az étterem! 32-es pizza arcba tolása 15 perc alatt. Majd a Vértesboglár – Felcsút távon minden emelkedőnél az elfogyasztott alapanyagok módszeres felböfögése, halálfélelem. Felcsúton némi társasági élet és a nap beszólása: “-Hány sört vegyek? – Én most nem kérek, túl sok a rendőr!” – száll ki emberünk az autóból. Ezek szerint máskor nem akadály.

  …viszontagságos út volt, igyekeztem dióhéjban ecsetelni, hogy Jézus fele annyit sem szenvedett értünk, mint mi a Vidiért, de megérte. Azt gondolnánk, hogy minden jóérzésű embert a stadionhoz terelnek, mint egy királyt, de nem. A sajtó és a VIP száraz lábon, vörös szőnyegen közelít. Míg a penészes kenyéren nevelkedett vendégszurkolónak földúton(!) kell megközelítenie a “magtárat”. De az a látvány, ahogy a mezőn, térdig sárosan mész a vendégparkoló felé és meglátod Makovecz eme térben és időben oda nem illő remekét, mindenért kárpótol. Óhatatlanul kerekedik a szád és suttogás hagyja el a tekeréstől még ajkaid: “Ide temessenek”. Rá akarok látni erre a mauzóleumra, kegyhelyre, a Napkirály fényesen tündöklő réz-fa-beton alkotta pompázatos méhkasára.

  Az ember elhalad a népek parkolóján át a stadionhoz. Tudod, hol jársz. Suzukik, 15 éves Skoda Fabiak, lötyögő lökhárítók. És akkor meglátod az őrzött parkolót és megcsap a friss bőr ismerős bukéja, a tárcanyitódásra nyíló pina édes, émelyítő illatorgiája. Nike Airmax, felnyírt séró, szőrmemellény. Felvonul itt NB2-től Megye 1-ig mindenki, akinek bármi köze volt valaha labdához és nőkkel vannak, olyan nőkkel, akiknek arcát nem szabdalják a mindennapok szörnyű terhei. Édes az Élet Felcsút felé.

  Belépsz. A stadion tényleg szép, itt-ott még vizes a beton, ezeket a részeket kerüljük. Kormányváltás esetén jó lesz majd 15 év múlva visszajönni ide mikor a természet visszafoglalja, ami az övé. Rögtön szemben a vendégszektorral látni már a hazaiak drapijait is. Három különböző méretű, címeres nemzeti lobogó, egy bazinagy fordítva felrakott ukrán zászló (ez vagy elhatárolódást jelent Ukrajnától vagy nem tudom) meg két SVÉD zászló. GOndolom a színek miatt lesznek ezek fontosak. A hazaiak még láthatóan nem választottak identitást. Ezt már abból is láthatjuk, hogy a teli vendégszektor mellett egy rács és 5-6 oszlopnyi szék kihagyás látható majd ismét vidi-sálas hazaiak. Védtek minket tőlünk. Respect!

  Apró szépséghibák:

  a vendégszektorból körülbelül 200 méter az első WC, ami minőségi csempével van leburkolva. Dupla hiba. 5 sör után oda nem érsz el, 10 sör után meg levered a csempét, ha buktára állsz Polonkaiéktól.
  túl sok VIP-jegyet osztottak ki, így a teltháztól nagyon messze volt a hétvégi meccs. Nem baj, bemondták, Viktor ott volt, akkor úgy van
  Zé Luis fejelt egy gólt, ezzel az addig kellemesen csordogáló, sárga nélküli (pedig Vaszicsku és Brachi is pályán volt) meccset elb@szta.
  Plusz elfogyott a sör a 60 percben….ennél lejjebb egyszerűen nincs.
  Hazafelé semmi nem történt. Bár egy terepjárós fószer Fehérvár határában – aki állítása szerint a Puskás kertésze – megdicsért minket, hogy másfél óra alatt hazaértünk.

  A lényeg egy impozáns személyi kultuszra ráhúzott hobbipálya, egy langyos meccs, győzelem, egy eltakarodó Gomes, kellemes fáradtság a lábban. 10/8.

  forrás:
  Yahooboi - http://videoton.taccs.hu/2014/04/28/a-telthaz-margojara/#more-539
   
 11. avatar: fgymat
  2014.04.28, 14:06
  Franciaországban is van erre példa:
  EA Guingamp: 7.477 a lakosság, a stadion 18.250, itt jobb az arány, mint Felcsúton: 2,440818510097633
  FC Sochaux: 26.207 a lakosság, a stadion 20.025
  FC Istres: 15.448 a lakosság, a stadion 17.000
  RC Lens: 36.257 a lakosság, a stadion 41.299
  FC Gueugnon: 8.218 a lakosság, a stadion 13.800

  Szóval, ez a lakosságnál nagyobb stadion dolog Európában nem olyan rendkívüli.
   
 12. avatar: magyarfutball.hu
  2014.04.28, 12:57
  Hosszabb távon lesz ez érdekes. Eddig két meccs / két teltház a mérleg, ami nyilván a 100 Ft-os jegyár és az újdonság miatt van nagyrészt.
   
 13. avatar: NNS
  2014.04.28, 12:32 (szerk.: 2014.04.28, 13:04)
  Németországban a Bundesliga 1/2-ben két klub szerepel, ahol majdnem akkora a stadion befogadóképessége mint a település lakossága:

  Hoffenheim (Bundesliga 1)
  - 3.263 lakos / 2008. december
  - Sinsheim városrésze, 34.791 lakos / 2012. december
  - a stadion 30.150 férőhelyes (nemzetközi meccseken 25.641)

  Aue (Bundesliga 2)
  - 16.879 lakos / 2012. december
  - a stadion 15.690 férőhelyes

  Felcsúton (a 2012-es lakossági adatok szerint (1.831 lakos), 3.816-os kapacitással számolva) minden lakos 2,084107045330421-szer fér be a stadionba.
   
 14. avatar: AMiUtunk
  2014.04.26, 19:52 (szerk.: 2014.04.26, 20:34)
  Az első NB I-es meccs és egyben országos kettes kapcsán néhány meglehetősen pongyola módon összehordott adat a stadionról.
  - 390 dolgozó volt a legtöbb, aki egyszerre munkálkodott a stadionon
  - 16 500 négyzetméter az épület alapterülete, amely a pálya alapterületének több mint a kétszerese
  - 6 kazán van a stadionban
  - 1,5 megawatt teljesítményű faaprítékos kazán fűti a pályát
  - 31 kilométer a pálya alatti fűtéscső hossza
  - 165 wc-csésze van az épületben
  - 135 000 méter a kábelek hossza
  - 3500 lámpatest
  - 230 fát ültettek a stadion köré
  Ezek talán a legérdekesebb adatok a szombaton az NB I-ben debütáló Pancho Arénával kapcsolatosan.

  Forrás: http://nb1.hu//hirek/vidi-gyozelemmel-lett-felavatva-pancho-arena
  Első tétmérkőzés: 2014. IV. 26., szombat, 14:00, NB I, 26. forduló, PFLA-Videoton FC 1-3 (0-1), 3.630 néző.
  Jegyár egységesen 100,-(!)Ft, azaz egyszáz Forint! Nem elírás!
   
 15. avatar: magyarfutball.hu
  2014.04.26, 10:09
  A vendégszektort például 579-ről felkerekítették 600-ra.
  Megérkeztek az ETO Park Élményközpontban található ETO Shopba azok a belépőjegyek, amelyekkel a jövő heti Puskás Akadémia - Győri ETO FC bajnoki mérkőzés tekinthető meg. A májsu 3-án este 8 órakor kezdődő összecsapásra a felcsúti klub akciója miatt mindössze 100 Ftba kerül a jegy - ugyanakkor ugyanúgy névre szóló, mint a legtöbb OTP Bank Ligás meccs esetén. Miután a belépőkből 600 darabot kaptunk, érdemes minél hamarabb megvásárolni azokat, hogy a helyszínen szurkolhassunk a Pancho Arénában az ETO-nak.

  http://www.eto.hu/hir/8169/600_jegy_felcsutra/
   
 16. avatar: AMiUtunk
  2014.04.25, 12:29 (szerk.: 2014.04.25, 12:58)
  Hol található az a kb. 550 hely, amely a hivatalos 3.816-as befogadóképesség és a 3.252 értékesíthető jegy közötti különbözetet képezi?
  Mely szektorokat minősítették át állóhelyi résszé az április 21-i nyitányon, melyet ugyebár hivatalosan 4.500 személy látott élőben? És pontosan mennyi volt az annyi? 4.500?
   
 17. avatar: magyarfutball.hu
  2014.04.24, 20:17
  Komoly érdeklődés övezi a két Fejér megyei élvonalbeli csapat szombati összecsapását, amely egyben az első bajnoki mérkőzés lesz, amelyet a felcsúti Pancho Arénában rendeznek. Alig egy hét alatt az összes belépő gazdára talált, így kedd este óta már sem online, sem személyesen nem lehet jegyet vásárolni, így természetesen erre már a meccs napján sem lesz lehetősége a szurkolóknak.
  Csapatunk lesz tehát a házigazda Puskás Akadémia első vendége az új felcsúti stadionban, melynek a befogadóképessége hivatalosan 3816 néző.

  forrás:
  http://www.vidi.hu/2014/04/23/minden-jegy-elkelt-a-puskas-akademia-fc-vidi-bajnokira.html
   
 18. avatar: magyarfutball.hu
  2014.04.17, 23:35
  Az ünnepélyes megnyitó 18 órakor kezdődik, a döntőt 19 órától rendezik.
  A résztvevő csapatok a stadionavatót megelőzően közösen emlékeznek Puskás Ferencre, majd az akadémia központi kollégiumi épülete előtt leleplezik a legendás futballista egész alakos szobrát, amelyet Domonkos Béla készített. A teljes esti programot élőben sugározza a Duna World, illetve a Sport2.

  forrás:
  http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/pafc-telt-haz-lesz-a-pancho-arena-nyitomeccsen-2329517
   
 19. avatar: magyarfutball.hu
  2014.04.17, 23:33
  Telt ház, mintegy 4500 néző előtt tartják hétfőn a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Aréna nyitóünnepségét és az első hivatalos mérkőzést, a Puskás Suzuki Kupa döntőjét – derült ki a csütörtöki stadionbejáráson.

  Szöllősi György, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a közel 4000 fős befogadóképességű arénában a nyitómérkőzésre több száz állóhelyet is biztosítanak. A meghívott vendégek között lesz Puskás Ferencné, a horvát Davor Suker, az 1998-as franciaországi világbajnokság gólkirálya, Lothar Matthäus világbajnok német futballista, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a kétszeres BL-győztes portugál Paulo Sousa, volt magyar válogatott labdarúgók, az Aranycsapat még élő legendás játékosai, a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetése, valamint az NBI-es és NBII-es klubok képviselői, tulajdonosai.

  A megnyitóbeszédeket várhatóan Schmitt Pál, a NOB tagja, volt köztársasági elnök és Angel Maria Villar, a spanyol labdarúgó szövetség elnöke mondja.

  forrás:
  http://sportgeza.hu/futball/hirek/2014/04/17/telt_haz_elott_tartjak_a_pancho_arena_nyitomeccset/
   
 20. avatar: magyarfutball.hu
  2014.04.17, 23:31
  ...
  közben szorgos munkások dolgoznak a stadion körül, a stadionban pedig takarítják a székeket, festik fel az egyes széksorok számait, nyírják a füvet, amely kifogástalan minőségű, köszönhetően annak, hogy négy-öt hete fűtik a talajt, és szeptembertől májusig 30 centi mélyen 13-19 fokon tartják majd a talaj hőmérsékletét.
  ...
  Még ha nem is egy óriási létesítményről van szó, de az UEFA-nál 2-es besorolást kapott, vagyis Bajnokok Ligája-selejtezőt és felnőttválogatott-meccset is rendezhetnek majd benne.
  ...
  A létesítmény valóban kifogástalan kívülről és belülről is, az öltöző, az orvosi szoba, a sajtóhely (külön szoba van a fotósoknak, Magyarországon ez egyedülálló), a VIP-páholy, a múzeum, mind-mind nyugati színvonalú, sőt, a stadionon belül, az öltöző mellett még egy fedett, műfüves bemelegítőpálya is a játékosok rendelkezésére áll. Összesen több mint 130 kamera figyeli a szurkolókat, és mivel csak névre szóló jeggyel vagy bérlettel lehet majd bemenni egy-egy meccsre, azonnal kiszűrhető, ha valaki csak rongálni menne a Pancho Arénába.

  forrás:
  http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20140417-riport-a-felcsuti-puskas-arena-sajtobejarasarol.html
   
 21. avatar: magyarfutball.hu
  2014.04.17, 21:06
  Az új stadion felirataihoz az Arialt választották


  Például akad kis hazánkban néhány igen jó betűtervező. Ha mondjuk Dél-Afrikában, a foci vb-n jó volt a magyar tervező betűtípusa, akkor itt és most?...


  Bár ha jobban belegondolok, a trafikmutyinál sem volt szempont, hogy magyar betűvel írjanak ki valami nemzeti dolgot. A jó öreg Dafont pont kéznél volt. smiley))

  https://www.facebook.com/groups/177472545640836/permalink/632870896767663/?stream_ref=2
   
 22. avatar: NNS
  2014.04.14, 22:45
   
 23. avatar: AMiUtunk
  2014.04.12, 13:48 (szerk.: 2014.04.14, 12:09)
  "Örömteli", hogy az MLSZ a felcsúti stadionhoz igazította infrastruktúra-szabályzatát.

  Az MLSZ dokumentumtárában http://dokumentumtar.mlsz.hu/index2.htm szereplő MLSZ infrastruktúra szabályzat 14. oldalának 3. paragrafusa (5) értelmében egy elsőosztályú pálya befogadóképességének el kell érnie az 5000 főt.

  MLSZ infrastruktúra szabályzat 2014 február 11-én kelt módosított változata 7. oldalának 3. paragrafusa szerint a labdarúgó pályák osztályba sorolása között új kategóriként szerepel az "1. osztályú pálya, immár külön kategóriákra bontva, C kategória: minimum 2000 fő befogadásával".

  Forások:
  http://dokumentumtar.mlsz.hu/02_Szabalyzatok/02_Labdarugas_uzemeltetesi_szabalyzatok/01_Versenyeztetesi_szabalyzatok/ISZ/ISZ_2012_2_(20120401).pdf (2012, 14. oldal)
  http://dokumentumtar.mlsz.hu/02_Szabalyzatok/02_Labdarugas_uzemeltetesi_szabalyzatok/01_Versenyeztetesi_szabalyzatok/ISZ/ISZ_2013_1_(20130711).pdf (2013, 14. oldal)
  http://dokumentumtar.mlsz.hu/02_Szabalyzatok/02_Labdarugas_uzemeltetesi_szabalyzatok/01_Versenyeztetesi_szabalyzatok/ISZ/ISZ_2014_1_(20140211).pdf (2014, 7. oldal)

  Lásd még: #15 hozzászólás (2012-es infratsruktúra szabályzat) és http://forum.nb1.hu/viewtopic.php?pid=5949005#p5949005
   
 24. avatar: AMiUtunk
  2014.04.11, 18:10
  A befogadóképesség és a szektorok bontása az MLSZ jegyértékesítő honlapjának (meccsjegy.mlsz.hu) adatai alapján.

  NYUGATI OLDAL (Fő utca felőli egyenes; északról délre és szektoron belül felülről lefelé haladva): 305+135+135+305 = 880 ülőhely
  4K szektor: 2x(7+12+5)+(7+12)+(6+12)+18+17+(20+19)+(19+19)+(18+19)+(17+19)+(16+19) = 24+24+19+18+18+17+39+38+37+36+35 = 305 ülőhely
  4L szektor: 3x(16+29) = 3x45 = 135 ülőhely
  1A szektor: mint 4L, de tükörképes elrendezésben, 3x45 = 135 ülőhely
  1B szekor: mint 4K, de tükörképes elrendezésben, 305 ülőhely

  DÉLI OLDAL (Puskás Ferenc utca felőli kanyar, nyugatról kelet felé haladva): 161+162 = 323 ülőhely
  1C szektor: (9+45)+(9+48)+(5+31)+(2+12) = 54+57+36+14 = 161 ülőhely
  2D szektor: mint az 1C szektor, de tükörképes elrendezésben és az egyik sorban 54 helyett 55 székkel, 55+57+36+14 = 162 ülőhely

  KELETI OLDAL (délről északra haladva): 417+446+446+417 = 1.726 ülőhely
  2E szektor: 2x(19+5+17)+(19+17)+2x(18+17)+(17+17)+(20+21)+(19+21)+(18+21)+(17+21)+(16+21) = 41+41+36+35+35+34+41+40+39+38+37 = 417 ülőhely
  2F szektor: 2x(17+5+12+7)+2x(17+12+7)+4x(17+23)+3x(21+23) = 2x41+2x36+4x40+3x44 = 446 ülőhely
  2G szektor: mint a 2F szektor, de tükörképes elrendezésben, 446 ülőhely
  3H szektor (VENDÉGSZEKTOR): mint a 2E szektor, de tükörképes elrendezésben, 417 ülőhely

  ÉSZAKI OLDAL (a déli oldalhoz hasonlóan nyugatról keletre haladva): 161+162 = 323 ülőhely
  3I szektor (VENDÉGSZEKTOR): mint a 2D szektor, 55+57+36+14 = 162 ülőhely
  4J szektor: mint a 1C szektor, 54+57+36+14 = 161 ülőhely

  Összesen: 880+323+1.726+323 = 3.252 fedett ülőhely (ebből 417+162 = 579 a vendégszektorban) + VIP
  Forrás: http://meccsjegy.mlsz.hu/hun/PlaceInfo/570019/Puskas-Akademia-Pancho-Arena

  A szektorok elrendezése:
  kép
  Forrás: http://www.pfla.hu/?q=static/palyarend

  Az első műholdas kép az új stadionról a GMaps jóvoltából:
  kép
   
 25. avatar: ThomeeDVTK
  2014.03.03, 18:09
  Szegény Öcsi bácsi biztos forog a sírjában, hogy ezt művelik a nevével...
   
 26. avatar: NNS
  2014.03.03, 13:08
  Február 27.-i képsor az épülő stadionból:
  http://www.telesport.hu/rovatok/foto/?gal=112995
   
 27. avatar: NNS
  2014.03.02, 22:15
  ...hivatalos nevén a Puskás Akadémia Pancho Arénát.

  A "Puskás Akadémia" is a név része?
   
 28. avatar: magyarfutball.hu
  2014.03.02, 21:06 (szerk.: 2014.03.02, 21:09)
  kép
  Magyarországon hosszú-hosszú évek óta nem épült új futballstadion, 2010 után azonban az amatőr és professzionális labdarúgás létesítményeinek megújítása is elkezdődött, s a társasági adókedvezmény jóvoltából sok magánberuházás is elindulhatott. Az egyik legjelentősebb ilyen magánberuházás a felcsúti futballpálya újjáépítése, s jelképes erejű, hogy a feltámadás ünnepén, húsvéthétfőn, hagyományos húsvéti ifjúsági futballtornánk, a Puskás-Suzuki-kupa döntőjével felavatjuk új centerpályánkat, akadémiánk gyönyörű ministadionját, a Váli-völgyi katlant, hivatalos nevén a Puskás Akadémia Pancho Arénát.

  Az ünnepség 2014. április 21-én, hétfőn 18.00 órakor kezdődik Felcsúton a Pancho Arénában.

  A 19.00 órakor kezdődő ifjúsági mérkőzésre és az azt megelőző ünnepségre szeretettel várunk minden érdeklődőt, a belépés ingyenes, ám a Pancho Arena befogadóképessége véges, ezért fontos, hogy minél előbb regisztrálja jegyigényét, aki belépőhöz szeretne jutni. A kérelmek elbírálásánál előnyt élveznek a helyi lakosok, a környékbeliek, a Puskás Akadémia sportolói, nevelői, alkalmazottai, partnerei, a stadion építői.

  Minden egyes vendégnek külön regisztrációs űrlapot kell kitölteni, ha egy családból többen igényelnek belépőt, akkor is mindenkinek egyenként kell regisztrálnia magát. A regisztrációs kérelmekre legkésőbb április 10-ig e-mailben válaszolunk, s az ünnepségig hátralévő időben mindenki hozzájuthat a - valószínűleg internetes, otthon is kinyomtatható - belépőjegyéhez.

  A megnyitóünnepséget és a Puskás-Suzuki-kupa döntőjét - amelyre a futballélet számos hazai és külföldi hírességét várjuk - élőben közvetíti a Sport Televízió, valamint minden bizonnyal a Duna Televízió világszerte fogható adása is.

  Az első ezer jegy gazdája a tavasz hátralévő három NB I-es mérkőzésére (Puskás Akadémia-Videoton, Puskás Akadémia-Debrecen, Puskás Akadémia-Győr) is akadémiánk vendége lesz.

  regisztráció:
  http://www.pfla.hu/?q=register
   
 29. avatar: NNS
  2014.03.01, 10:06
  Felcsúti stadiontúra, 2014. február 20.
  http://www.youtube.com/watch?v=xKs5lfDlNU8
   
 30. avatar: magyarfutball.hu
  2014.02.19, 14:50
  Ezt a +1500-at még nem láttam sehol.
  befogadóképesség
  ülőhely: 3500
  ebből fedett: 3500
  állóhely: 1500
   
 31. avatar: magyarfutball.hu
   
 32. avatar: magyarfutball.hu
  2014.02.19, 14:36 (szerk.: 2014.02.19, 14:37)
  2013. december
  kép
  kép
  forrás:
  Koszticsák Szilárd / MTI
  via:
  http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1626855&page=2
   
 33. avatar: pirospont
  2013.10.15, 15:45 (szerk.: 2014.02.19, 14:35)
  Látványos légi felvételek jelentek meg az épülő felcsúti stadionról. Így látták szolgálati repülésük során a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóság Légirendészeti Parancsnokságának MI-2-es helikopter fedélzetéről az építkezést.
  kép

  forrás: http://sport.hir24.hu/nb1/2013/10/14/a-felcsuti-stadion-ahogy-meg-senki-sem-latta/
   
 34. avatar: magyarfutball.hu
   
 35. avatar: magyarfutball.hu
  2013.08.02, 12:27
  Hogyan tervezhette a stadiont az a Makovecz Imre, aki majdnem két éve, még az építkezés kezdete előtt elhunyt?
  Makovecz Imre az első lépésektől kezdve személyesen figyelte a Puskás Akadémia fejlődését és már sok évvel ezelőtt látta a következő lépéseket, amelyekről sokat egyeztetett Orbán Viktor alapítóval és az akadémia vezetőivel. Az új, falelátós centerpálya terve is öt-hat éve formálódott, és a mester számos rajzot készített a leendő létesítményhez. A munkát egyik fiatal tanítványa, a MAKONA Egyesülés tagja, Dobrosi Tamás viszi tovább, a most zajló építkezés részletes terveit ő készítette, és mint mondja, nagy megtiszteltetés neki, hogy Makovecz stílusában, az ő gondolatait kiteljesítve alkothat. Az építkezés úgynevezett munkacíme a Makovecz-stadion, amely még akár a pálya végleges elnevezése is lehet…

  forrás:
  http://www.pfla.hu/index.php?q=static%2Fmi_keszul_felcsuton
   
 36. avatar: BZS1979
  2013.07.22, 17:27
  Orbán felcsúti ministadionja lesz a legdrágább aréna
  http://www.mfor.hu/cikkek/Orban_felcsuti_stadionja_lesz_a_legdragabb.html
   
 37. avatar: ingersheim
  2013.07.17, 22:59
  Mint egy fantasy filmbeli kép:
  kép
  Hogy mit látunk? Íveket és íveket, mintha a Kékszakállú herceg várát készülne valaki megkonstruálni, sehol egy egyenes, csak fura formájú életfaoszlopok. A hajlított fa tetőszerkezetből (merthogy fedett lelátók lesznek) is látunk már ízelítőt, stílusában tökéletes Makovecz-eszencia. Benne lesz minden, amit egy nemzeti szívvel átitatott focikomplexumból ki lehet hozni: sok fa, hozzá manóvárszerű betonstruktúra.
  Tövében beazonosítjuk Orbán Viktor telkét is, parasztházával és pavilonjával. És nem hiszem el, tényleg, udvari budi is van, amiből, ha kitárja a miniszterelnök az ajtót, elé tárul majd a fociidill. Még rádió sem kell, az őszi szezontól saját pavilonjából élvezheti az NB1-es meccseket.
  2013.07.16.

  www.nyugat.hu/tartalom/cikk/felcsuton_orban_epulo_stadionja_haza
   
 38. avatar: magyarfutball.hu
   
 39. avatar: patya96
  2013.06.06, 10:42 (szerk.: 2013.06.08, 12:18)
  Valahogy így nézne ki a Dunaújvárosi stadion ha lenne világítás:

  kép
   
 40. avatar: patya96
  2013.06.06, 10:36
  Igen tényleg nincs a Dunaújvárosi Stadionban világítás.

  A stadion jelenlegi állapotában alkalmas a világítás és a beléptetőrendszer fogadására, ám ezeknek a berendezéseknek a felszerelése, valamint a fejépület építésének befejezése egyelőre várat magára.


  forrás: www.dpase.hu/dpase/index.php/multidezo/stadion-tortenet
   
 41. avatar: Maradona
  2013.06.05, 20:09
  A dunaújvárosit? Ezt nem igazán értem, hiszen ott nincs világítás.
   
 42. avatar: patya96
  2013.06.05, 18:22
  DIGI Sport, Reggeli Start című műsorában azt mondta Benczés Miklós hogy az 1. számú a Székesfehérvári stadion a 2.-nak pedig a Dunaújvárosi stadion lett megjelölve a liszenc kérelemben.

  Gondolom erre gondolt www.magyarfutball.hu/hu/stadion/36

  Forrás: www.youtube.com/watch?v=lS8vSbZGRMM 9:35-től
   
 43. avatar: Maradona
  2013.06.04, 19:18
  Nem akarok butaságot írni, de mintha a paksi "stadion" befogadóképessége is alatta maradna az 5 ezernek, mégis játszhatnak benne NB I-es meccset.
  Felcsúton nem volt betervezve az NB I-be jutás, így érthető - különösen egy 2 ezer fő alatti településen -, hogy nem terveztek 5 ezres stadiont.
   
 44. avatar: patya96
  2013.05.31, 15:12
  Én úgy hallotam hogy a Váci stadionban lefoglalták amíg nincs kész a stadion
   
 45. avatar: Traclon
  2013.05.31, 13:09
  Azt írják, jövő tavasszal avatják fel a stadiont.
  ...és addig hol fogja játszani a hazai meccseit a Puskás Akadémia?
   
 46. avatar: patya96
  2013.05.30, 22:37
  Ezen én is elgondolkoztam nem is értem talán azért mert a falu el se éri a 2000-es lakosságot? Mert Mezőkövesden meg lesz az összes követelmény de ők sokkal többen vannak talán ezért.
   
 47. avatar: magyarfutball.hu
  2013.05.30, 21:42 (szerk.: 2013.05.30, 21:44)
  Amúgy ha ez a stadion tényleg 3.500 fős befogadóképességű lesz, akkor hogyan akarnak itt NBI-es meccseket rendezni?
  Az MLSZ első osztályra vonatkozó infrastruktúra szabályzata szerint ugyanis minimum 5.000 férőhelyesnek kell lennie (lásd 14. oldal: http://dokumentumtar.mlsz.hu/02_Szabalyzatok/02_Labdarugas_uzemeltetesi_szabalyzatok/01_Versenyeztetesi_szabalyzatok/ISZ/ISZ_2012_2_(20120401).pdf )
   
 48. avatar: patya96
  2013.05.11, 08:59
  kész lesz ez a szezon kezdetére?
   
 49. avatar: NNS
  2013.05.11, 07:32
  Légi felvétel az épülő stadionról: http://www.youtube.com/watch?v=zeQL8FoEj2I
   
 50. avatar: patya96
  2013.05.09, 15:55
  Bár jobban megnézem nem sok értelme volt annak a tetőszerkezetnek főleg ahol a kommentátor állás van azon az oldalon
   
 51. avatar: patya96
  2013.05.09, 15:51
  Nem nagyon de szerintem kis aranyos stadion viszont nem itt lenne ebben a faluban a helye
   
 52. avatar: pancso
  2013.05.09, 15:06
  Nem fog a lelátóra esni az eső...?
   
 53. avatar: patya96
  2013.05.09, 14:36 (szerk.: 2013.05.30, 21:43)
  Makovecz-stadion

  A felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia az intézmény hivatalos honlapján hozta nyilvánosságra a most épülő, jövő tavasszal felavatandó új, 3500 nézőt befogadó centerpályája első képes és mozgóképes látványterveit. A leendő felcsúti Aranycsapat Aréna vázlatait az akadémia többi épületét is tervező Makovecz Imre rajzolta meg, tervezője Dobrosi Tamás építészmérnök, a legendás építész tanítványa, aki a korábbi felcsúti épületek tervezésében is részt vett. A felcsúti ministadionra is jellemző lesz a pompás látványt nyújtó, fából készült tetőszerkezet, amelyet itt is, ahogyan a kollégiumépületen valamint a Szakmai és Orvosi Központ esetében természetes palakő lapocskák borítanak majd. A tribün ebben a tekintetben a régi falelátós stadionok hangulatát idézi majd. A főoldali (nyugati) lelátó négyszintes lesz, itt kap helyet a VIP-tribün, a médiatribün és a díszpáholyok, az úgynevezett skyboxok is. A Puskás Akadémia azt ígéri, hamarosan újabb látványos anyagokat mutat be, kevesebb mint egy év múlva pedig (a tavaszi bajnoki rajtra, de legkésőbb a Puskás-Suzuki-kupára) készen áll majd az új centerpálya, amely mindjárt a nyitás után nemzetközi események sorát látja majd vendégül: a PSK után május végén itt rendezik az ügyvédek labdarúgó-világbajnokságát (Mundiavocat 2014), júliusban pedig az U19-es Európa-bajnokság négy mérkőzésének a helyszíne lesz az Aranycsapat Aréna.


  forrás: www.fourfourtwo.hu/hirek/magyarorszag/ilyen-lesz-az-uj-felcsuti-makovecz-stadion-fotok

  illetve itt van a videó: www.pfla.hu/index.php?q=tv/457
   
 54. avatar: magyarfutball.hu
   
 55. avatar: Sanyi-Hungaria
   
 56. avatar: magyarfutball.hu
  2012.12.01, 18:51 (szerk.: 2012.12.01, 18:54)
  Mostani állapot:
  kép
  forrás:
  civertan.hu
  http://www.pfla.hu/?q=news/3299
   
 57. avatar: AMiUtunk
  2012.10.15, 20:39 (szerk.: 2012.10.15, 20:40)
  A felcsúti ministadiont hamarosan elkezdik építeni, a tervek szerint 2015-ben készül el.

  forrás: http://www.pfla.hu/?q=news/2812

  Nagyon aprólékos munka lehet, ha több, mint két év kell egy ministadion megépítésére! smiley
   
 58. avatar: NNS
  2012.10.10, 18:01
   
 59. avatar: magyarfutball.hu
  2012.04.13, 10:13
  Mindezeken kívül e napokban fejeződnek be a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia új centerpályájához szükséges engedélyeztetési folyamatok. Szöllősi György, a PFLA kommunikációs vezetője lapunknak elmondta, valóban ott tart a project, hogy jelen állás szerint 2014-re elkészül az új, mintegy 3500 férőhelyes "ékszerdoboz". Ékszerdoboz, tudniillik minden földi jóval el lesz látva, világítórendszertől, tv-közvetítő helyeken át a legkülönfélébb kiszolgáló létesítményekig, így a befogadóképességén kívül szinte mindenben teljesíti az UEFA legmagasabb vonatkozó előírásait. Az aréna két nagy és három kispálya helyén valósul meg.

  Köztudott, a PMFLA részesül hazánkban a legjelentősebb támogatásban a társasági adókedvezmények jóvoltából, Szöllősi megerősítette, a létesítményre szánják az ekként kapott összeget: "3,2 milliárd forintot kért az intézmény, az MLSZ 2,3-at hagyott jóvá. Tudomásom szerint az infrastrukturális beruházások esetében mintegy 30 százalékos önrésszel kell rendelkezni" - felelte arra a kérdésre, mennyi lesz az annyi?

  Arra a fölvetésre pedig, hogy miért van szükség egy újabb stadionra Felcsúton, amely már így is Magyarország legnagyobb futballkomplexuma, ekként felelt: "Évek óta tervezzük egy efféle aréna felhúzását. A régi Felcsút SE pályájának kvázi a helyére - eredetileg Makovecz Imre elképzelései szerint - tervezett pályával összesen kilenc nagyméretű játéktér, és több kézilabdapálya-méretű áll majd rendelkezésre, ám a fiatal akadémistáktól kezdve a Videoton felnőtt csapatáig 13-15 együttes rendszeresen nálunk tréningezik és játszik. Ez cirka 350-400 sportolót jelent!"

  Szöllősi hozzátette, Angliában minden másodosztályú klubnak van egy efféle fölszereltségű edzőcentruma, s meglátása szerint az volna az üdvös, ha hazánk valamennyi megyéjében rendelkezésre állna egy hasonló létesítmény. Emellett Felcsút rendszeresen házigazdája kíván lenni a Puskás Suzuki Kupához fogható nemzetközi tornáknak (a két év múlva esedékes viadal fináléját már az új arénában szeretnék megrendezni), vendégül óhajtják látni az utánpótlás-válogatottakat, úgyhogy, miként említette, a komplexum aligha marad kihasználatlanul...

  forrás:
  http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=539481
   
 60. avatar: pancso
  2012.04.11, 12:50
  3500 fős?? Kint lesz az egész falu, meg a teljes OTP, MOL dolgozói gárda a meccseken...??
   
 61. avatar: magyarfutball.hu
  2012.04.11, 12:12
  A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát működtető alapítvány elnöke, Mészáros Lőrinc arról tájékoztatta lapunkat, hogy új centerpályát, egy 3500 fős, négy oldalról fedett mini stadiont - amely megfelel a FIFA legmagasabb igényeinek is - adnak majd át 2014-ben, az akadémia területén. A kivitelezés egy-két napon belül a kerítések bontásával kezdődik el, s várhatóan 2-3 hónap után indulhat a lényegi építkezés. Mészáros Lőrinc szerint olyan ékszerdoboz készül majd el Felcsúton, amely nemzetközi mérkőzésekre is tökéletesen alkalmas lesz. Ezt az a tény is alátámasztja, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (a FIFA) illetékesei előzetesen véleményezték a stadion tervrajzait, s a jelenlegi legmagasabb, a 4-es kategóriába sorolták a létesítményt, amely magába foglalja majd az összes öltözőt, az orvosi, egészségügyi szobákat, szertárakat. Ahogy az akadémia épületeit, úgy az új stadion vázlatát is Makovecz Imre készítette még el, s a tanítványai fejezték be a munkát, amely magán viseli az elhunyt építész stílusjegyeit.

  forrás:
  http://fmh.hu/cimlapon/20120410_felcsuton_bontas