magyarfutball.hu

Kaposvár, Rákóczi Stadion

Feltöltés alatt!

  1. 2013.05.30 | rakoczifc.hu
    Gyepszőnyeg csere a Rákóczi Stadionban
    Az NB I-es labdarúgó-bajnokság ugyan csak a hét végén ér véget, mégis elkezdődött a jövő építése a Rákóczi háza táján. A kaposvári stadionban például elindult a gyepszőnyeg cseréje. A fiúk pénteken 19 órától a Ferencváros ellen játszák utolsó mérkőzésüket.

    Ha az időjárás megengedi, a jövő héten már új gyepszőnyeg lesz a kaposvári standionban. Először egy speciális géppel ledarálják a felső gyepszőnyeget, majd kiigazítják az alatta lévő sóderágyat és az öntőzőrendszert. Ezt követően, egyetlen nap alatt leterítik az új gyepszőnyeget. Hat-nyolc héttel később aztán már újra futballozhatnak rajta. Nyugat-Európában egyébként jellemzően két-három évente cserélik az élvonalbeli klubok stadionjában a gyepszőnyeget, a kaposvári kilenc évet bírt ki. A centerpálya és a hátsó edzőpálya felújítása egy traktor vásárlásával együtt csaknem 50 millió forintba kerül, amit az önrész biztosítása mellett TAO-s forrásból finanszíroz a Rákóczi.

    A tabella 11. helyán álló kaposváriak a záró fordulóban a Ferencvárossal mérkőznek meg. Az FTC elleni találkozót semleges pályán, a fővárosiak helyszínproblémái miatt Győrben játszák majd.

    - Nem úgy sikerült ez a szezon, ahogy elterveztük. Jól sikerült a felkészülés, jó formában voltunk, mégsem volt egy kicsi szerencsénk az elején, ami elbizonytalanította a sok fiatal játékot. Nem tudtunk egyenletes, jó teljesítményt nyújtani. Igazából én arra igyekszem a csapatot nevelni, hogy akár idegenben, akár itthon játsszunk, hasonló gondolkodásban a győzelemre törjön. Valószínűleg ez a gondolkodás-átalakítás hosszabb időt vesz igénybe - mondta Prukner László vezetőedző.

    A mérkőzés pénteken 19 órakor kezdődik, a kapos.hu internetes portál online közvetítésben számol be a fejleményekről.