magyarfutball.hu

Telki, Globall Football Park & Sporthotel

 1. 5 users were here.
 2. alias
  1. Az edzőparadicsom
  2. The Football Paradise
 3. related grounds
 4. tags
 5. address
 6. map, route
 7. capacity
  altogether : 300
  seats: 300
  stands: ?
 8. population
  Telki: 3.899 (2012)
 9. home club
  -
 10. attendance record
  200
  NBII Nyugati válogatott - NBII Keleti válogatott 3:1
  2009.12.04
 11. pitch size
  105m x 68m
 12. pitch type
  natural grass
 13. score board
  electronic (video)
 14. floodlight
  yes
 15. running track
  n/a
 16. year of surrender
  2009
 17. first match
 18. related matches
 19. help
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2015.05.04, 13:04
  Bernd Storck az U20-as vb-n túlmutató céljairól beszélve kiemelte, az eredményesség ugyan fontos, de csak másodlagos egy-egy mérkőzésen. A német számára fontosabb az, ahogyan játszanak a játékosok, hogy élvezzék a focit a fiatalok. A német szakvezető a telki edzőközpontot is szeretné tovább bővíteni, így például további három edzőpálya (az egyik egy 400 méter átmérőjű futópályával), egy 720 négyzetméteres fitneszközpont, illetve egy modern, fotocellákkal felszerelt különterem is épülhetne, utóbbi a játékosok futótesztjeinél játszana majd fontos szerepet.

  http://www.csakfoci.hu/valogatott/uvalogatott/node/190321
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2013.10.15, 12:41
  A Magyar Labdarúgó Szövetség telki edzőközpontja fűthető pályával bővült, valamint átadták a centerpálya új lelátóját.
  A telki edzőközpont megújítására több lépcsőben kerül sor, a centerpálya lelátójának bővítése és az egyik füves edzőpálya fűthetővé fejlesztése már elkészült, ezeket birtokba is vették válogatottjaink. Az új fűthető edzőpályának azért van óriási jelentősége, mert a téli időszakban eddig nem volt lehetőség füves pályás edzésekre, mostantól a hó sem jelenthet akadályt a csapatok számára.

  Az új lelátó 430 férőhelyes, közvetítő állással, külön sajtórésszel, vizes blokkal, büfével rendelkezik. A következő lépcsőben, jövő februárban az edzőközpont uszoda részlege készül el - többek között egy 20 méteres úszómedencével, élménymedencékkel, terápiás medencével, élményzuhanyokkal, masszázshelyiségekkel, háromféle szaunával, gőz- és sókamrával felszerelve.

  Az új, világszínvonalú felszereltséggel rendelkező Globall Football Park & Sporthotel a jövőben is a hazai labdarúgás szolgálatában áll majd, továbbra is a magyar válogatottak edzőközpontjaként funkcionál.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/blog/2013/10/14/megujult-az-mlsz-telki-edzocentruma/#
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2013.09.10, 14:18
  Úgy néz ki maradt a 3 sor, de lett még egy korzószerű rész:
  https://www.youtube.com/watch?v=8N6G9IG9Y1w
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2013.07.10, 14:22
  A lelátó bővítése miatt eltávolították a tetőszerkezetet.
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2011.07.07, 15:28
  A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szakmai támogatásával FociFesztivált rendeznek augusztus 27-én a telki edzőközpontban. Az MLSZ-székházban tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Szabó László főszervező elmondta, hogy az eseményen újra összeáll 1996-os atlantai olimpián, illetve az 1986-os világbajnokságon szerepelt magyar válogatott.

  Magyarország a fesztiválok hazája, mindennek van már fesztiválja, így arra gondoltunk, hogy a futballnak is legyen. Az egész napos rendezvényen minden, a labdarúgáshoz csak kicsit is kapcsolható szakág megjelenik, így a gombfocitól kezdve a csocsón át egészen a strandfociig - mondta Szabó László, aki hozzátette, hagyományteremtő céllal hozták létre az eseményt, amely minden évben vendégül lát egy másik sportágat, s idén a sakkra esett a választás.

  Borbély Zoltán, az MLSZ jogi és sajtóirodájának vezetője nagyon fontos lépésnek nevezte a FociFesztivál létrejöttét, mert szerinte ez a rendezvény hozhatja a vissza a felszabadult játékot a labdarúgásba.
  A szervezők szerint a mai futballban igen ritka személyes kapcsolat alakulhat ki a szurkolók és a sportág szereplői között, mert minden klubnak, szakágnak és akadémiának külön sátra lesz az eseményen.
  - Ötévenként összejövünk, mert nagyon jó közösséget alkotott az atlantai csapat - mondta Dunai Antal, az akkori olimpiai válogatott edzője. - A tervek szerint a spanyolok atlantai válogatottjával mérkőznénk meg, de az ellenfél még nem dőlt el véglegesen. Azt is szeretném, ha vendégek is szerepet kapnának együttesünkben, így olimpiai érmes sportolók vagy színművészek.

  Pető Zoltán csapatkapitány hozzátette, nagyon jó kezdeményezésnek tartja ezt a programot, mert szerinte egy fesztivál a legalkalmasabb arra, hogy a futball visszaszerezze a varázsát.

  Kardos József, az utolsó vb-n szerepelt magyar együttes játékosa szintén örömének adott hangot, hogy ezúttal ilyen szervezett eseményen állhatnak újra össze. Mint mondta, nagyon büszke, hogy tagja lehetett annak a csapatnak, mert mai napig rendszeresen összejárnak, s különösen a "harmadik félidőt", azaz egymás társaságát élvezik. Az 1986-os válogatott ellenfelét nem árulták el, de a szervezők nagy meglepetést ígértek a riválist illetően.

  Az eseményre 500 forint lesz a belépő, a befolyó összeget pedig jótékony célra ajánlják majd fel a szervezők. Az érdeklődők a Szél Kálmán térről indított buszjáratokkal is eljuthatnak a helyszínre.

  forrás:
  MTI
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2011.01.27, 10:14 (szerk.: 2018.01.27, 19:40)
  Mégis eredményjelző:
  kép
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
  2010.08.08, 11:03
  Szombaton délután Telkiben rendezték a Nemzetközi Ifjúsági Torna döntőjét, amelyen a magyar U17-es válogatott Románia korosztályos csapatával mérkőzött meg. A végig kiegyenlített mérkőzésen a románok szerezték az egyetlen gólt, ezzel megnyerték a tornát, míg Tuboly Frigyes együttese ezüstérmes lett.

  A jelentős érdeklődés, közel telt ház előtt megrendezett összecsapáson a magyar válogatott a Gelei Vince - Botka Endre, Kelemen Márk, Zsirai Martin (Szilvási Péter az 55. percben), Füredi Patrik - Sipőcz János (Bese Barnabás a 41. percben) Halmai Ramon, Farkas Aurél (Kaiser László az 55. percben), Huller Ádám - Szécsi Márk, Novothny Soma (Kiprich Dániel a 67. percben) összetételben szerepelt.

  A találkozó végig kiegyenlített játékot hozott, az első félidőben egyik csapat sem adta fel a biztonságos védekezést, ezért keveset forogtak veszélyben a kapuk. A fordulás után a románok gyorsan vezetést szereztek, Robert Dragan maradt egyedül a magyar kapu előtt, és közelről a hálóba passzolt. A folytatásban a mieink mezőnyfölényre tettek szert, ám a támadásainkat nem sikerült góllal befejezni, Románia 1-0-ra megnyerte az összecsapást, és ezzel megszerezte a 30 éves múltra visszatekintő torna aranyérmét.

  A mérkőzés után Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke, Nyilasi Tibor, a szövetség sportigazgatója, illetve Dunai Antal, Gelei József és Ráckeve polgármestere, Dávid László adta át a díjakat. A torna legjobb kapusának járó elismerést az ír Joe Coll, a legjobb góllövőnek járó díjat a belga Benito Raman vehette át.

  - Tipikusan döntő-jellegű volt a mérkőzés, kevés lehetőséggel, és egyetlen góllal, amelyet végül a románok lőttek. A játék képe alapján ezt a találatot mi is szerezhettük volna, hiszen végig kiegyenlített volt a mérkőzés, egyenlő erők csatáját hozta a találkozó. Úgy érzem, a döntetlen mindenképpen reálisabb eredmény lett volna. Nyolc nagyon erős csapat érkezett a tornára, kiegyensúlyozott volt a mezőny. Büszke vagyok játékosaimra, mert megérdemelten szerezték meg az ezüstérmet - nyilatkozta Tuboly Frigyes szövetségi edző a találkozót követően.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/hirek2009.php?itemid=7688
   
 8. avatar: magyarfutball.hu
  2009.12.22, 15:04
  (...)Az utóbbi 40 év legnagyobb beruházásával elkészült a telki edzőközpont 6 milliárd forintból(...)(Kisteleki István)


  forrás:
  http://www.pepsifoci.hu/node/51384
   
 9. avatar: magyarfutball.hu
  2009.11.19, 12:24 (szerk.: 2018.01.27, 19:37)
  kép
   
 10. avatar: AMiUtunk
  2009.08.18, 15:30
  Megáll az ész! kisteleki istván állami kitüntetést kapott a telki edzőközpontért végzett munkájáért

  Magas állami kitüntetés kisteleki istvánnak

  Budapest, augusztus 18., 14.20 Az MLSZ elnöke a telki edzőközpontért végzett munkájának köszönheti az elismerést.
  Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke - Varga Zoltánnak, a sportot is felügyelő önkormányzati miniszternek előterjesztésére - az augusztus 20-i ünnepünk alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének Polgári Tagozata kitüntetésben részesítette Kisteleki Istvánt. A magas állami kitüntetést a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, a hivatalos indoklás szerint, az elmúlt évtizedek legnagyobb sportberuházása, az MLSZ telki edzőközpontja megvalósítása érdekében végzett tevékenysége elismeréséül kapta.
  A kitüntetés átadására kedden délelőtt ünnepélyes külsőségek között került sor az Önkormányzati Minisztérium színháztermében, ahol a tárca képviseletében Jauernik István államtitkár köszöntötte a megjelenteket, s méltatta államalapításunk augusztus 20-i ünnepének jelentőségét.

  Az MLSZ elnöke így nyilatkozott az mlsz.hu-nak a kitüntetés átvételét követően:
  - Függetlenül attól, hogy a kitüntetést személy szerint én kaptam, számomra egyértelmű, hogy az elismerés az egész magyar labdarúgásnak, az egész Magyar Labdarúgó Szövetségnek szól, s természetesen mindenki másnak is, akinek a legkisebb köze is van a telki edzőközpont megvalósulásához. Nagy öröm ez számunkra, mert az elmúlt évek munkáját ugyan látványosan jellemzi a világszínvonalú létesítményünk, de egyúttal Telki jelkép is: elindultunk egy úton, amely - épp ennek a csodás komplexumnak is köszönhetően - az egész magyar labdarúgás fejlődését, felemelkedését eredményezheti. Mindig is az volt a véleményem, hogy az edzőcentrum létrehozását nem célnak tekintjük, hanem eszköznek, épp céljaink elérése érdekében.
  (mlsz.hu)


  A nyilatkozat utolsó mondatát mindenki értékelje és elemezze szájíze szerint!

  1.§ A Magyar Köztársaság nagyra becsüli a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi érdekek gyarapításában kifejtett kimagasló, példamutató tevékenységet. Ezek elismerésére az Országgyűlés Magyar Köztársasági Érdemrendet és Magyar Köztársasági Érdemkeresztet alapít.

   
 11. avatar: AMiUtunk
  2009.05.28, 20:32
  A "hontalan" BLSZ I-es Unione FC a Kánya úti MLSZ pártház melletti "placc" helyett Telkiben játszotta legutóbbi bajnoki mérközését. A centerpálya helyett sajnos a leghátsó edzöpályán, amely több szempontból is katasztrofális: se kerítés, se korlát, se büfe, csupán egy kis domb... És a pályák olyan szorosan sorakoznak egymás mellett, hogy majdnem átfedik egymást! Gratulálok! Ennél azért többet ki lehetett volna hozni az egészböl! Szégyen!

  Mennyiért is, piciteleki "úr"? Még mindig nem derült ki, hogy mennyibe került ez a parasztvakító "hipermodern" csoda.

  Kár, hogy az egész edzöközpont csak egyetlen kiépített lelátóval rendelkezö lelátóval rendelkezik, az azt bérlö csapatok BAJNOKI meccseiket nem a föpályán játsszák és hogy semmilyen szempontból sincs megfelelöen méretezve a lelátó: alibi-sörmeccsekhez túl nagy a maga 2-300 féröhelyével, komoly meccsek viszont mas dimenziójú, több oldalról körbeallható pályát igényelnének! Dehát kit érdekel, hogy egy stadionnak FUNKCIÓT is be kell töltenie, nem csak designer-székekkel "ragyognia"?

  Könnyü mások pénzét költeni! Föleg, ha adóforintokról van szó!
   
 12. avatar: magyarfutball.hu
  2009.05.28, 18:32 (szerk.: 2018.01.27, 19:33)
  Ilyen lett a lelátó és a székezés:
  kép
  kép
   
 13. avatar: NNS
  2009.05.03, 13:31 (szerk.: 2009.05.03, 13:32)
  Szerintem a #6 hozzászólásban belinkelt reklámtábla.
  Egyébként "érdekes" ez a fociparadicsom kapuját megnyító szöveg...
   
 14. avatar: magyarfutball.hu
  2009.05.03, 13:03 (szerk.: 2018.01.27, 19:30)
  Ez egy eredményjelző lenne?
  kép
   
 15. avatar: NNS
  2009.05.03, 09:21
  Néhány kép a pályákról, kistelekiről.
  www.pepsifoci.hu/node/32501
   
 16. avatar: magyarfutball.hu
  2009.04.24, 17:01 (szerk.: 2018.01.27, 19:29)
   
 17. avatar: magyarfutball.hu
  2009.01.20, 23:25
  Eva Pasquier, a FIFA fejlesztési igazgatója 2008. szeptember 23-án látogatást tett az épülő Globall Football Park & Sporthotelnél.
  http://uk.youtube.com/watch?v=nmxSIfQPrb8
   
 18. avatar: magyarfutball.hu
   
 19. avatar: magyarfutball.hu
  2008.12.16, 17:25
  Az MLSZ honlapján Kisteleki István elnök hangsúlyozta: a világszínvonalú komplexum a kivitelezővel történt megállapodás értelmében hét és fél hónap alatt készül el. Az MLSZ korábban az OTP-vel állt kapcsolatban, de a pénzintézet április elején visszalépett a hitel folyósításától. Ezután több ajánlat érkezett és az MFB feltételei voltak a legkedvezőbbek. A banktól húszéves futamidőre 1,4 milliárd forintot kap a szövetség.


  forrás:
  MTI
   
 20. avatar: magyarfutball.hu
  2008.12.15, 12:53
  négy nagypálya kialakítására kerül sor, ebből az egyik a legkorszerűbb műfű-fű keverékes, egy negyedik generációs műfüves, kettő hagyományos füves talajú lesz. Az elsőt akár kisebb jelentőségű mérkőzések nyilvánosság előtti megrendezésére is alkalmassá teszik, mivel a pályát 2000 néző befogadására alkalmas lelátó övezi majd, s természetesen, mint a többi is, rendelkezik villanyvilágítással. Sőt! Az Európában elterjedt mérkőzéselemző ProZone informatikai rendszer alkalmazására is kiválóan megfelel.


  forrás:
  http://www.globall.hu/?q=hu/node/35
   
 21. avatar: magyarfutball.hu
  2008.12.15, 12:46
  Az első pályához egy háromszáz néző befogadására alkalmas lelátó is tartozik, rendelkezik pályavilágítással - mint a többi is - így akár kisebb mérkőzések helyszíne is lehet a jövőben. Külön öröm, hogy az Európában elterjedt mérkőzéselemző berendezést, az Amisco informatikai rendszert is lehet itt alkalmazni - minden adott tehát a lehető legmagasabb szintű képzésekhez.


  forrás:
  http://www.globall.hu/?q=hu/node/14