magyarfutball.hu

Budapest, XIII. ker., Új Illovszky Rudolf Stadion

 1. 31 users were here.
 2. alias
  1. Nuova Illovszky
  2. Új Illovszky Stadion
  3. Új Vasas Stadion
  4. Új Illovszky Aréna
  5. Illovszky Rudolf Labdarúgó Stadion
 3. related grounds
 4. address
 5. map, route
 6. capacity
  altogether : 5.154
  seats: 4.271 (covered: 5.154)
  stands: 883
  away fans : 772
 7. population
  Budapest, XIII. ker.: 118.320 (2012)
 8. owner
  Vasas SC 2019 - 2021 Vasas Futball Club Kft. 2021. november -
 9. home club
  1. Vasas FC
  dissolved / recently playing elsewhere
  1. Újpest FC (2019 - 2020)

   pályafűtés építés miatt

 10. attendance record
 11. pitch size
  105m x 68m
 12. pitch type
  natural grass
 13. score board
  electronic (video)
 14. floodlight
  yes (NB I / TV)
 15. running track
  n/a
 16. year of surrender
  2018
 17. first match
 18. related matches
 19. help
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2020.11.06, 17:01
  A járványügyi helyzetre való tekintettel új szabályozások léptek életbe, 2020. november 4-től csak szigorú előírások mellett, korlátozott számban lehet sportrendezvényen szurkolni.

  Korábbi cikkünkben már beszámoltunk róla, hogy a Kormány - az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 247. § (1b) bekezdés c) pontjában kapott felhatalmazás alapján - a maszkviseléssel kapcsolatban szigorításokat rendelt el, azonban azóta további korlátozások léptek életbe.

  SZIGORÍTOTT SZABÁLYOK - MASZKVISELÉS, TÁVOLSÁGTARTÁS

  2020. november 4-től rendkívüli jogrendet vezetett be a Kormány számos korlátozó - többek között sportrendezvényeket is érintő - intézkedésekkel a koronavírus járvány megfékezése érdekében. A Kormány 479/2020. (XI. 3.) Korm. rendelete alapján a 3. § kitér a sportrendezvényekre, mely szerint:

  - a nézőterén a nézők
  a) csak minden harmadik ülőhelyet foglalhatják el, két néző között két ülőhelyet üresen kell hagyni és
  b) a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeket nem foglalhatják el, azzal, hogy az egymás mellett és a különböző sorokban ülők között is lehetőség szerint 1,5 méteres távolságot kell biztosítani.

  - a nézők – a nézőtéren kialakított ülőhelyeken kívül – 1,5 méteres távolságot kötelesek egymástól megtartani, különösen
  a) a páholyokban,
  b) a sportrendezvény szünetében,
  c) a sportrendezvény létesítményének területén, illetve
  d) a sportrendezvény helyszínén található vendéglátó üzletben

  A kormányrendelet szerint a védelmi intézkedések betartásáról és az ahhoz szükséges feltételek biztosításáról a sportrendezvény szervezője, illetve a sportrendezvény helyszínének üzemeltetője köteles gondoskodni. Azt a személyt, aki a szervező, az üzemeltető, illetve a szervező vagy az üzemeltető alkalmazottja felszólítására sem tartja meg a védelmi intézkedéseket, a szervező, az üzemeltető, illetve a szervező vagy az üzemeltető alkalmazottja köteles a látogatásból kizárni, és gondoskodni arról, hogy e személy a helyiséget, illetve a területet elhagyja. A fentiek szerinti kötelezettségek betartását a rendőrség ellenőrzi. Ha a rendőrség az ellenőrzés során a fentiekre vonatkozó kötelezettség megszegéséről szerez tudomást:
  a) figyelmeztetést alkalmaz,
  b) 100 000 forinttól 1 000 000 forintig terjedő bírságot szabhat ki,
  c) a sportrendezvény helyszíne esetében elrendeli, hogy a helyszínen legalább egy, de legfeljebb tíz sportrendezvényt nézők nélkül, zártkapus formában kell megtartani.
  A rendőrség a jogkövetkezményt együtt is kiszabhatja, illetve a szankciók azonos napon több egymást követő ellenőrzés alkalmával is kiszabhatók.

  JEGYÉRTÉKESÍTÉS KORLÁTOZOTT SZÁMBAN

  Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a fenti kormányrendelet szerint - a korlátozások ideje alatt, visszavonásig - az Illovszky Rudolf Stadionban 1640 fő szurkolót tudunk fogadni, a használaton kívüli székeket tiltó jelzéssel láttuk el.

  Bérlettel rendelkező drukkereink az eredetileg megváltott szektorban, a szabad ülőhelyeken - érkezési sorrendben, minden harmadik széken - tudnak helyet foglalni. Értelemszerűen ez azt jelenti, hogy bérleteseink minden mérkőzést a helyszínen tudnak megtekinteni, de nem minden esetben tudják az előre megváltott széküket igénybe venni, a járványügyi helyzetre való tekintettel megértésüket és együttműködésüket köszönjük.

  A fennmaradó 604 db jegy (404 db hazai és 200 db vendég ülőhely) az alábbi, szektoronkénti elosztásban áll szurkolóink rendelkezésére:

  - A1: 30 db
  - A2: 75 db

  - B1: 73 db
  - B2: kizárólag bérlettel rendelkező szurkolóknak
  - B3: kizárólag bérlettel rendelkező szurkolóknak
  - B4: kizárólag bérlettel rendelkező szurkolóknak
  - B5: 10 db
  - B6: 76 db

  - C1: 69 db
  - C2: 5 db
  - C3: kizárólag bérlettel rendelkező szurkolóknak
  - C4: 66 db

  - vendégszektor: 200 db

  Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a korlátozott számú jegyértékesítés miatt elsősorban az online jegyvásárlást javasoljuk, mely jelenleg is zajlik. Érdemes elővételben megvásárolni a belépőket!

  A Vasas-maszkok a hazai mérkőzések ideje alatt az Illovszky Rudolf Stadion A2-es jegypénztárában továbbra is megvásárolhatóak. A Vasas-maszkok ára (egyesével csomagolva): 1990 Ft.

  Szurkolóink online vásárlás esetén a meccsjegy.mlsz.hu oldalon és a kijelölt jegyirodákban is megválthatják jegyeiket, a vásárláshoz személyes adatok megadása nem szükséges. Internetes jegyvásárlás esetén kérjük drukkereinket, hogy a megvásárolt jegyeiket nyomtassák ki, a kinyomtatott jegyeiket pedig hozzák magukkal a mérkőzésre. (A mérkőzésre való belépés feltétele a kinyomtatott jegyek bemutatása!)

  A gyermekeknek szóló kedvezményes jegyeket is megvásárolhatják interneten abban az esetben, ha a vásárlás alkalmával legalább egy felnőttjegyet is vesznek hozzá.

  Megkérjük szurkolóinkat, hogy kedvezményes jegy vásárlása esetén az arra jogosító okmányokat tartsák maguknál, beléptetésnél a biztonsági szolgálat munkatársai ellenőrizhetik azokat!

  Szeretnénk felhívni drukkereink figyelmét, hogy online jegyértékesítés esetén - a belépők helyszíni megvásárlásánál - idén is kedvezőbb áron juthatnak hozzá a jegyekhez, illetve az előre megváltott belépőkkel a pénztáraknál esetleges várakozás is elkerülhető.

  2020.11.06
  http://www.vasasfc.hu/hirek/korlatozas_csak_minden_harmadik_szekre_lehet_ulni-4729
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2019.07.12, 14:43 (szerk.: 2019.07.12, 16:37)
  Egyet nem értek, a B lelátó megközelítéséhez miért kell körbesétálni az egészet, amikor egy kapu kinyitásával megspórolható lenne egy negyedórás túra.

  Szerintem azért kell körbemenni a B lelátóra igyekvőknek, mert a vendég szektor pénztára és értékmegőrzője a hazai B1-es alá került, valszeg a hely kihasználás (nem szerencsés) optimalizálása miatt. Ezért a pénztár után mobil, fém paravánnal választják el a két csapat szurkolóit a meccs alatt.

  Szerintem kiemelt biztonsági kockázatú meccseken meg fogják határozni a stadion megközelítését a szurkolók számára. Hazaiak, csak a Hajdú utca felől mehetnek be, a vendégek csak a Fáy utcain. Fáy, Hajdú sarkán kordon fémből, rendőrből, stb. és kész.

  A B lelátóra csak esti meccsre szabad jegyet venni, mert a szembe napsütés nagyon vakító (konkrétan a vasas1-vasas2 meccsen nagyon kellemetlen volt a délutáni napsütés)... Szerintem emiatt a bérletet főleg az A lelátóra érdemes venni.

  A régi stadionban nem ugyanez volt? (Mármint a Béke út felőli oldalon a nap élesen szembe?)

  1/A nap délután/este nem a szemedbe süt.

  2/Ha esik az eső 10-ből nyolcszor a Duna felől fúj a szél, így kevésbé ázol el.

  3/Közelebb van a Hajdú utcai parkoló.

  4/A negyedik verzió szerint: miért ne?

  35 éve járok mindig ilyen volt. Tart a dolog augusztus végéig (1-1,5 hónap 2-4 meccs). Utána jobb az a kicsi nap ami melegít.

  https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018138&token=6e343b4153a8fc8426258dbf3faae290
   
 3. avatar: BZS1979
  2019.07.04, 10:10 (szerk.: 2019.07.04, 10:19)
  Vasas: a sportban nem megszokott, merész és formabontó az új stadion – videó, galéria

  2019.07.03.

  Sajtóbejárás keretében mutatták be a média képviselőinek az új Illovszky Rudolf Stadiont. A Vasas új szentélye művészeti szempontból merész és formabontó lett, ami első ránézésre igen jól sült el. Az NSO Tv is ott járt a Fáy utcában, úgyhogy videónkból ki is derül, mire gondoltunk pontosan, illetve, hogy miért gondolják úgy a klub vezetői: ennek a létesítménynek lelke van.

  http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/vasas-a-sportban-nem-megszokott-meresz-es-formabonto-az-uj-stadion-video-2709493

  Galéria:
  http://www.nemzetisport.hu/galeria/bejaras-a-vasas-uj-stadionjaban-1863
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2019.06.26, 09:12
  Kompakt kis építmény, ennél több pozitívumot nem láttam.
  ...
  Ami nekem így meccshangulatban nem tetszik, az a vendégszektorok túlsúlya, egy egész oldalt elvesznek. Üresen nem mutat jól, de ha egyszer megtelik hangos vendégekkel, akkor meg nyomasztó lesz. Szerintem elég lett volna max a fele erre a célra. Sok helyen idegenben a sarokba hálók mögé szorítanak minket is.

  Majd' három év után, újra Vasas - stadionban játszott a csapatunk. Végre! Nem nagy, de tisztességesen piros - kék, korrekt fű, mozgóképes eredményjelzők, és a hangosítás is rendben van.

  A stadion belső színvilága szerintem nagyon rendben van. A hangosítás talán túl erős, a gyep szokatlan, csúszik, a játéktér korrektül belátható. A falfeliratok kiválóak, az ötlet egyedi és nagyszerű.

  Rosszabb meccsen ki lehet menni olvasni. Ez a dizájn megérdemelt volna egy nagyobb stadiont.

  Persze, vannak kevéssé tetsző dolgok, de nem érdekel.

  https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018138&token=831ff044025612b0a06b09063984f2f2
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2019.04.06, 10:09
  Családi programsorozattal és a DAC elleni barátságos mérkőzéssel avatjuk fel július 5-én az Illovszky-stadiont. Az anyaegyesület a belépők megvásárlásánál elővásárlási jogot biztosít a Vasas család tagjainak.
  kép
  Szombat reggel felszállt a fehér, vagy inkább piros-kék füst: megvan a végleges dátum, 2019. július 5-én avatjuk fel ünnepélyesen az új Illovszky-stadiont. A pénteki esemény csúcspontját a Vasas FC és az FC DAC 1904 esti barátságos mérkőzése jelenti majd.

  A stadionavatóra való jegyértékesítés a részletes program nyilvánosságra hozatalával együtt 2019. május 20-án indul, az anyaegyesület pedig május 31-ig elővásárlási jogot biztosít a Vasas család következő tagjainak:

  - A 2018 márciusa óta megújított Vasas-függő regisztrációval rendelkezőknek
  - A Vasas Szurkolói Klub tagjainak
  - A 2018/2019-es szezonra érvényes labdarúgóbérlettel rendelkezőknek
  - A Vasas SC tagdíjfizető sportolóinak és családjaiknak

  A stadionavatóval kapcsolatban felmerülő tovább kérdések esetén állunk szurkolóink rendelkezésére a 06 1 320 94 57-es telefonszámon, vagy a fuggo@vasassc.hu címen.

  2019.04.06
  http://www.vasasfc.hu/hirek/stadionavato_julius_5-en_a_dunaszerdahely_ellen-3615
   
 6. avatar: matyika89
  2018.11.09, 10:03
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
  2017.10.06, 12:20
  Októberi állapot:
   
 8. avatar: magyarfutball.hu
  2017.10.02, 10:38
  + Kicsit kiegészíteném annyival a székek színét, hogy két-két árnyalatban kerülnek majd elhelyezésre a piros és kék színűek

  + A vendégszektort kivéve mindenhol úgy lesznek kialakítva a büfék, hogy onnan is lehet látni a pályát (pl. Béke úttal párhuzamos oldalú lelátón két büfé lesz a legfelső szinten,

  a hazai ultra szektorban pedig ugyanott egy)

  + A vendégben a szektor alatt lesz a büfé

  + A reflektorok zseniálisan eltaláltak, nem egyenes, hanem tört vonalúak lesznek, függőlegesen több sorban 2-2 nagy méretű LED világító felülettel (az egyik kandeláber alapozása még folyamatban van, lepete mellé állt, alig látszott ki a nagy átmérőjű és jelentős mennyiségű betonacélok mellett :-D - és az alatt még 18 db 12 m mélységű cölöp alap készült!!!!)

  + A stadion homlokzatán a fémháló olyan lesz, mint a ződeknél, de fele akkora rácsmérettel, kvázi kevésbé átlátszó hatása lesz kívülről

  + A Hajdú utcai oldalon lesz egy 300 m2-es rendezvényterem

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018138
   
 9. avatar: magyarfutball.hu
  2017.09.29, 22:14
  Megjöttem a stadiontúráról.

  Mi is felmentünk a Hajdú utcai lelátó közlekedőszintjére, a VIP alá. Magas, meredek.

  Mobillelátó a sarokban. Laci kérte hogy mondjuk, lehetőség lesz a sarkok mobillelátós beépítésével nagyságrendileg 4-5-600 szurkoló elhelyezésére. A szám még nem pontos, csak nagyságrend, mert az ajánlatadó cég eddig jutott a számításokkal. Nincsenek engedélyeztetési nehézségek, a menekülő utak elegendőek a megnövelt létszámhoz is, ugyan úgy ahogy a WC száma is megfelelő lesz. Meglesz.

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018138
   
 10. avatar: magyarfutball.hu
  2017.09.14, 20:55
  SC-től infó

  30 méterrel közelebb a kezdőkörhöz!

  Szurkolói klubunk kérésére a Vasas SC vezetősége friss információkat osztott meg velünk az épülő stadionról. A mostani tájékoztatásban viszonyítási alapként jelennek meg a régi, általunk kedvelt stadion paraméterei. A friss adatok alapján határozottan aréna jellege lesz az új otthonunknak.

  Ahogyan a most megkapott metszetrajzokon látszik, az elbontott régi északi lelátó első sora 91, a Fáy utca felöli déli első sora 94 méterre volt a pálya középpontjától, az új, futókör nélküli stadionnál ez a távolság 61 méter lesz, azaz 30 méterrel beljebb leszünk. A két hosszanti fő lelátó is közeledik a kezdőkörhöz, korábban a keleti lelátó első sora 47,5 méterre volt a pálya közepétől, ez a távolság 40,5 méter lesz, míg a nyugati lelátó esetében 48 méterről 40 méterre csökken a távolság.

  Még szembetűnőbb a változás az oldalvonalhoz képest mért távolságban, a régi stadionban valamivel több mint 14 méterre kezdődött a lelátó a pálya szélétől, ezentúl a kapu mögötti északi és déli szektorok alsó sora 8,5 méterre, a keleti és nyugati lelátó első sora kevesebb mint 7 méterre lesz az oldalvonaltól.

  A nyugati lelátó a korábbi tájékoztatás alapján két szintből áll majd, a felső szinten – amely magasságban korábban a közvetítőállás kapott helyet – a VIP-vendégek követhetik a mérkőzéseket, míg az alatta lévő tribün egyharmadán sajtó- és további kiemelt helyek állnak majd rendelkezésre, a fennmaradó kétharmada pedig családi és szurkolói lelátóként működik.

  Az első sorok magasabban indulnak a korábbi stadionhoz képest, a nyugati lelátó első sorának közlekedője 0,95, a keleti 0,51 méterről, míg az északi és a déli egyaránt 1 méter 35 centiről kezdődik. A régi stadionban 0,35 méternél indult a lelátó első közlekedője, az utolsó sor közlekedő magassága 4 méternél ért véget, az új stadion esetében a nyugati lelátón a legfelső sor közlekedője 6,05, a keleti lelátón 6,12, az északin 4,92, a délin 4,41 méter magasan lesz – ezt is láthatjátok a mellékelt képeken.

  Az új stadion nyugati lelátójának középső harmada 6, illetve 8 széksorból áll majd, míg a családi és szurkolói szektorokban minimum 10 széksor lesz, de két 15 méteres szakaszon lehetőség nyílt 11 sor elhelyezésére. A keleti oldalon 12 széksor áll majd rendelkezésre, míg az északin 8, a délin 7 széksor lesz, mindenhol felhajtható székekkel.

  A klubvezetés ezen információkon túl lehetőséget biztosít minden Vasas-függőnek arra, hogy az előzetes, de még nem végleges és nyilvános látványterveket a Fáy utcában megtekinthesse.

  Erre a szeptember 18-i héten hétfőtől csütörtökig 17:30-tól 18 óráig van lehetőségünk a Vasas-függő kártya bemutatásával, egyénileg bejelentkezés nélkül, míg csoportosan előzetes bejelentkezéssel.

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018138
   
 11. avatar: magyarfutball.hu
  2017.08.30, 18:57
  2017. március 20-án vette birtokba a munkaterületet a Market-Kész konzorcium, hivatalosan ekkor kezdődött el az új Illovszky-stadion építése a Fáy utcában.

  Az elmúlt bő öt hónapban elkészült a mélyalapozás, helyükre kerültek a talpgerendák, majd megkezdődött az előre gyártott szerkezetek építése. Látványos fázist jelentett az oldallelátók vasbetonpilléreinek felállítása és az első falak felhúzása, de már a keleti és nyugati lelátó földszint feletti födémszakaszának kivitelezése is jó ütemben halad.

  A kivitelezők Markovits László klubelnökkel közösen szerda délután tartottak idegenvezetést a Vasas FC számára, így Vancsa Miklós ügyvezető, Michael Oenning vezetőedző és a teljes szakmai stáb testközelből láthatta a leendő otthonukban zajló munkálatokat.
  „Mostanra jutott el odáig az építkezés, hogy már jól kivehető a stadion elhelyezkedése a Fáy utca és Hajdú utca közötti területen. Megközelíthető a nyugati lelátó első szintje, tehát kezdenek érzékelhetővé válni a magasságok is. Testközelből figyelve már ez is nagyon izgalmas része a projektnek, amit szerettünk volna közösen megtekinteni. Fontos, hogy határidőre elkészüljön a beruházás, de ennél is nagyobb figyelmet szentelünk annak, hogy minőségi munkát végezzünk a kivitelezővel közösen.” – mondta el Markovits László a bejárás során.

  „Az Illovszky Team tagjaként hosszú ideje követem a stadionépítési folyamatokat, a tervek alapján többször elmondtam, hogy szerintem nagyon egyedi stadionunk lesz. A helyszínen járva még jobban várom már, hogy visszatérjünk a Fáy utcába, a mostani, átmeneti időszak megélése is könnyebb, hogy már látjuk a fényt az alagút végén és van miért áldozatot hoznunk.– tette hozzá Vancsa Miklós.
  Michael Oenning vezetőedzőt is megkérdeztük a benyomásairól: „Elnök úr jóvoltából a tervezés folyamán is bevontak minket a folyamatokba, én természetesen sportszakmai szempontból fogalmaztam meg az észrevételeimet. Örülök, hogy a funkcionális tényezők is figyelembe lettek véve, így a csapat szempontjából minden igényt kielégítő stadion épül majd.”
  Az új Illovszky Stadiont várhatóan 2018 nyarán adják majd át.

  http://www.vasassc.hu/hirek/7732/stadionlatogatas
   
 12. avatar: magyarfutball.hu
  2017.07.31, 12:47
  A sarkok biztosan be lesznek építve, amikor a fotókat csináltam, akkor alaposan szemügyre vettem, hogy mi várható az eddigi munkálatok alapján. Hetente igyekszem majd képes beszámolót csinálni, amíg nem kapunk látványterveket és adatokat az épülő stadionról. Ami látszik:

  1. A sarkokban is lesznek helyek, azaz be lesz az is építve, ki van már alakítva ott is a helye a pálcikáknak.

  2. A Hajdú utca lelátó (ide majd nem az egyszerű drukkerek, hanem a vezetők, családtagok, vendégek, VIP személyek ülnek) a nagyobb, UEFA IV-es színvonalat fogja tükrözni, ez szemlátomást hatalmas lesz, nagyon jó lesz onnan a rálátás a gyepre. Gondolom drágábban lehet ide tikettet venni.

  3. A már szintén elkezdett Béke utcai hosszú lelátó lényegesen kisebb pálcikákat kapott, ami miatt egyelőre nekem kétséges, hogy a II. ütem elkészül-e tavaszra. A szurkolók többsége, így én is azt terveztem, hogy innen tekinteném meg a meccseket, de félek, hogy a komfortfokozat meg sem közelíti majd a Hajdú utcait, a kisebb magasság miatt. Ha a kapuk mögött elég is a kisebb, de ezt a hosszú oldalit illett volna szintén nagyra és impozánsra elkészíteni (értsd: II. ütem).

  4. A Hajdú utcai lelátó egyik végébe egy nagy épületet húztak fel az elmúlt 1-2 hétben, ez elég érdekes, nem tudom mi lesz abból, olyan, mint a San Siro-ban a sarokmegoldás, ahol toronyszerűségek vannak a sarkokban, de itt kockás ez a dolog.

  Vasaspatak
  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018138
   
 13. avatar: magyarfutball.hu
  2017.05.03, 15:36
  A Market webkamerája az építkezésről:
  http://www.market.hu/hu/epitkezes/928/vasas-stadion
   
 14. avatar: magyarfutball.hu
  2017.03.16, 11:59
  Az Új Illovszky Stadion látványterve:
   
 15. avatar: magyarfutball.hu
  2017.03.16, 11:58
  Kezdődik a stadionépítés!
  A Vasas 106. születésnapján, csütörtökön írták alá az új Illovszky stadion generálkivitelezői szerződését.

  Miután sikeresen zárult a közbeszerzés, Markovits László, a Vasas Sport Club elnöke aláírta a Market-KÉSZ konzorciummal kötött generálkivitelezői szerződést. A megállapodás mindenekelőtt az 5154 férőhelyes stadion megépítéséről szól, mégpedig a keleti lelátó igény szerinti, későbbi bővítésének lehetőségével, amelynek köszönhetően a befogadóképesség elérheti a 6204-et.
  A szerződés aláírása után a felek megállapodtak abban, hogy a klub a jövő hétfőn átadja a munkaterületet a kivitelezőnek, majd megkezdődhetnek a munkálatok, amelyek befejezésének tervezett dátuma 2018 nyara.

  Markovits László klubelnök a következőket fűzte a hírhez: – Büszke vagyok arra, hogy sikerrel zártunk egy hosszú, négyéves folyamatot, amelynek végén megkezdődhet az új Illovszky stadion építése. Sokan magukénak érezhetik ezt a pillanatot, amelyet az is különlegessé tesz, hogy éppen a klub születésnapján írhattam alá a szerződést. Mérföldkőhöz érkeztünk, de a java még csak most következik: rengeteg közös teendő vár ránk annak érdekében, hogy az átadás napja végképp feledhetetlen élmény legyen az egész Vasas-család számára.
  Megkérdeztük Vancsa Miklóst, a Vasas labdarúgóinak ügyvezetőjét is: – Nagy öröm, hogy aláírták a szerződést – mondta –, hiszen ez azt jelenti, hogy most már belátható időn belül elérkezik az a pillanat, amelyre régóta várunk. Az pedig már csak a hab a tortán, hogy az utolsó pillanatokban azt is sikerült elérni, hogy szükség esetén tovább bővülhessen az új stadion. Sok ember kemény munkája kellett ahhoz, hogy idáig eljussunk; hadd mondjak ez úton is külön köszönetet a kitartásért és az egész folyamat menedzseléséért Markovits László elnök úrnak. Mi a felnőtt csapat részéről Jámbor Jánossal, illetve az utánpótlást működtető György Tamással az eredményességünkkel igyekeztünk támaszt nyújtani az érdekérvényesítéshez. Azoknak a generációknak is hálával tartozunk, akik korábban naggyá tették a Vasast, nekik is köszönhető, hogy ilyen lehetőséghez jutottunk. Mindenekelőtt azonban Illovszky Rudi bácsit, a névadót kell megemlíteni, hiszen valóban nincs méltóbb ember, akinek emlékét örökké őrizhetné a Fáy utcai stadion.

  Az aláírás kapcsán Müller Sándor, a Vasas legutóbbi labdarúgó-bajnokegyüttese, a negyven éve aranyérmet nyert csapat kapitánya azt mondta: – Jövőre leszek hetven, s ha jól tudom, a születésnapomon már áll majd az új stadion. Szép ajándék lesz; hasonlóra játékos-pályafutásom során nem is gondoltam. Igaz, nem is törődtünk a helyszín adottságaival, már azon kívül, hogy telt ház előtt játsszuk-e vagy sem a soron következő rangadót a Népstadionban. Ám a saját pálya nagy öröm, várom is 2018 nyarát, és azt remélem, a kulturált körülmények között a régi labdarúgók is kapnak néhány széket. Ugyancsak bízom abban: ha már ilyen színvonalú stadionra lehetünk büszkék, a futball is fejlődik, mert nincs az a csodálatos a pálya, amely cselt tudna bemutatni vagy képes volna gólt szerezni...

  Új Illovszky Stadion alaprajz:
  kép

  2017.03.16
  http://www.vasassc.hu/hirek/7403/kezdodik-a-stadionepites
   
 16. avatar: magyarfutball.hu
  2017.02.02, 09:24
  Meg arról sem,h mekkora szektort kell "kihagyni" a hazai és a vendég szektor között. Itthon még nem láttam olyan stadiont.., a legmodernebb Fradiét sem,h ne lenne kihagyva egy szektor, azaz üresen. Jó, ott nem látszik ha a 20.000 + os stadionban az 5ezer néző miatt kihagynak pár ezres szektort.., na de nálunk?


  A jelenlegi tervrajzok alapján - amit személyesen láttam - emlékei szerint kb 150-200 fős VIP rész, ami a Hajdú utca felőli lelátón lesz, valamint 750 fő vendégszektor a Fáy felől. A tervek szerint a négy oldalon nem ér teljesen össze a stadion, emiatt úgynevezett"puffer" zónára nem lesz szükség. Viszont így 4000 fő körüli Vasas szurkoló csak fog beférni, nem is beszélve mondjuk egy UTE ellni meccsről, ahol a lilák is több százan szoktak ott ülni a hazai szektorban.

  Vasas Drukkerkocsma
  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018138
   
 17. avatar: magyarfutball.hu
  2016.12.22, 16:35
  Nagyjából az a helyzet, hogy a tervezett 5000-es stadion az első körben megszavazott talán kb. 4 milliárdból nem épült volna meg. Most kaptunk többlet pénzt rá, mint ahogy a többi fejlesztésünkre is, de ezzel nem nagyobb lesz, hanem meg tud valósulni úgy hogy nem kell mondjuk 80%-os készültségnél pénz után kuncsorogni. Ezek után döntsd el, hogy többet kaptunk e vagy ugyan annyit.

  Egyébként Laci kérhetett volna többet is, mert több helyről visszaigazolva tudható, a kormányzat hajlandó lenne/lett volna adni egy 6000-es stadionra is pénzt, de Laci ezzel jelenleg nem él. Ő abban látja a megoldást, hogy az állóhelyekkel matekozik és így lehet kb 5500-6000-es a stadion, míg ha kicsit élesebb, akkor az eleve 6000-est lehetett volna nagyjából 7000-re variálni.

  Ehhez még csak annyi, hogy egy idő után, minden korábbi munkaanyagban 6000-es stadionnal kalkulált a kormány a mi esetünkben. Erre kértünk egy 5000-es stadiont, mert azt hittük, erre vagyunk belőve, mivel az MTK-hoz mértük magunkat. Lehet így is volt, de közben kiderült, nem vagyunk ennyire lesajnálva.

  De honnan indultunk? Első körben az volt, hogy kapunk 1 md Ft-ot. NB2-ben voltunk. Laci azt ügyesen csinálta, hogy készítetett egy tervet ahol elsőnek a 2 hosszanti lelátó a 16-osig ért csak (!) és a kapuk mögött nem volt lelátó. Ez volt akkor azt hiszem 1,4 mrd Ft. Ezzel a szörnyszülöttel ment házalni, hogy még ez sem jön ki 1 mrd Ft-ból. Erre mondta OV, hogy a stadion az 4 lelátó és hogy számíthat rá a Vasas család. Köszönjük. Meg is ugrott költségvetés 4 milliárdra. Itt hangzott el először Lacitól hogy úgy ahogy az MTK-nak, nekünk is 4 oldalról lelátókkal bezárt 5000 férőhelyes stadink lesz. Gondolom ezt beszélhették a találkozón.

  Aztán mi bele is ragadtunk ebbe, a terveket is erre csináltattuk. Persze menet közben feljutottunk, bent maradtunk, jól is szerepelünk, illetve a Vasas hozott az olimpián 5 aranyat (a vasasos aranyak nélkül ez egy egészen ciki olimpia lett volna nézve azt a rengeteg pénzt amit elbasztak olimpiai felkészülésre) és mindez meghozta az elismerést Lacinak is, a klubnak is.

  Ezt lehetett volna kihasználni ha tökösebb Laci és bekérni még egy kis pluszt (aminek megadására meg is volt a hajlandóság), de csak annyit kértünk, amennyiből az eredeti 5000-es stadiont meg tudjuk majd csinálni azzal az arculattal, amit be is mutatott.

  Nem tudom nem késő e, de lehet meg kellene kérni Lacit, hogy lenne olyan kedves és kérne egy időpontot a megfelelő helyre, hogy a nézőszámokat és az 50 éves időtávot figyelembe véve kicsit locsolják már meg a stadion költségvetését és körbe pár plusz sort a tetejére legyenek kedvesek megfinanszírozni, hogy ne kelljen már minden évben az EL csoportköröket a megyerin játszanunk. smiley

  Ennyit tudok, ha valahol csúsztam, majd pontosítok, pontosítotok.


  Köszönöm kimerítő és alapos tájékoztatásod!

  Az új stadionunk UEFA 3 besorolású lesz, ha jól tudom. Ahogy írtad, ML az állóhelyekkel próbál majd „taktikázni”. Nem ismerem a szabályokat, de akkor ezek szerint a fent említett besorolásnál lehet álló helyet alkalmazni. Erre a debreceni „felhajtható székes” megoldás (rövid lelátók mentén) lenne a legmegfelelőbb. Ebben az esetben a terület növelése nélkül lehetne gyarapítani a helyek számát, mivel az adott helyen többen tudnak állni, mint ülni.

  Múltkor olvastam valahol a neten, hogy a paksi stadion jobb, azaz UEFA 4 besorolású lesz (igaz, csak 4500 fő). Erre dobtam egy hátast, oda minek…?

  A paksi példából kiindulva és hozzátéve az MTK, a Gyirmót és a Kövesd esetét, ezek nagyjából akkora méretű stadionok, mint ami a mienk lesz, szerintem van létjogosultsága a nagyobb stadionnak. A nagyobb stadion mellett több érvet is felsorakoztattak már itt (50 évre épül, nemzetközi szereplés lehetősége, stb.), azokat nem ismételném.

  Hajrá Vasas!


  105 méteres a pálya. A hosszú lelátó is. Az 10500 cm. Vegyünk egy ülés szélességet 60 cm-nek. Az 175 ülés egy sorban. 3 sor oldalanként 1050 hely. Csak a hosszú oldalakkal számolva. Ez lenne amiről beszélgetünk, mivel az alatta lévő "50" így is, úgy is megépül.

  Vasas Drukkerkocsma
   
 18. avatar: magyarfutball.hu
  2016.11.02, 17:35 (szerk.: 2016.11.02, 17:35)
  Az Új Illovszky Rudolf Stadion (nem végleges) látványtervei:
  kép
  kép
  kép
  https://www.facebook.com/VasasLabdarugas/posts/1337109662986689
   
 19. avatar: magyarfutball.hu
  2016.11.01, 15:29
  A stadion tervezési folyamata során először júliusban, egy Szurkolói Találkozó keretében mutatta be a klub az építési engedélyhez tartozó előzetes terveket. A pontos részletek és az arculati elemek kidolgozása még jelenleg is zajlik.
  Az új stadion elhelyezkedése viszont már véglegesnek és publikusnak tekinthető, ennek megfelelően az alábbi ábrán mutatja be a Vasas SC honlapja, hogy az új aréna a jelenlegi stadionhoz képest kis mértékben elforgatva, továbbra is a Hajdú utcával párhuzamosan, a Fáy utcához teljesen kitolva épül majd meg. A cél ezzel az volt, hogy a terület minden négyzetmétere kihasználható legyen, ennek köszönhetően lehetőség nyílik egy szabványméretű élőfüves tartalékpálya létesítésére is a stadion közvetlen szomszédságában.
  kép

  2016.11.01
  http://www.vasasfc.hu/hirek/itt_az_uj_stadion_helyszinrajza-2216
   
 20. avatar: magyarfutball.hu
  2016.03.02, 14:58
  Ahogy többen már bizonyára értesültetek róla, a mai napon a Magyar Közlönyben megjelent egy kormányhatározat (Kormány 1073/2016. (II. 25.), amely a Vasas Sport Club létesítményfejlesztési programjának megvalósításához szükséges intézkedésekről szól.

  Ennek kapcsán a Szurkolói Klub elnökeként a mai napon felvettem a kapcsolatot Markovits László elnök úrral, aki a következőkről tájékoztatott:

  A mai Kormányhatározat a Miniszterelnök és a Klubelnök közötti 2015. augusztus 26-i találkozón megbeszéltek szellemében született, a folyamat a mai napon jutott el az első hivatalos eredményig. Ettől függetlenül jelen állás szerint a klub a részletekről nem kíván hivatalosan, a széles közvélemény számára tájékoztatást adni, hiszen két nagyon fontos lépés hátra van még. Az egyik a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal kötendő támogatási szerződés aláírása, másik pedig az NSP Munkacsoport jóváhagyása a stadion koncepcióterve (beépítési programja) kapcsán.

  Utóbbit követően tudják majd a stadion látványterveit nyilvánosan is közzétenni a Vasas SC felületein, de ahogy erről már korábban is tájékoztatást kaptunk, a tervek egy lelátókkal körbezárt, 5000 fős stadionról szólnak, így ebben nem fog változás történni.

  Fontos információ az is, hogy az összeg, amit a Kormányhatározatban jóváhagytak, nemcsak a stadionra, hanem a Vasas egyéb sportágait érintő (Fáy utca, Folyondár utca, Pasarét, illetve egyéb helyszínek) létesítményfejlesztési terveire is vonatkozik.

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018138
   
 21. avatar: magyarfutball.hu
  2015.12.08, 19:30
  A 2017–2018-as szezont már a Vasas is új stadionban kezdheti meg, állítja Markovits László klubelnök.

  „A napokban megkötöttük a tervezési szerződést, tehát az Illovszky-stadion teljes felújításával kapcsolatos tervezési feladatok elindulnak – mondta Markovits a Sport Tv Mai helyzet műsorában. – A 2016–2017-es idényben építkeznénk. Ezt a szezont még a Fáy utcában fejezzük be, utána egy évet remélhetőleg mi is máshol játszunk. Úgy gondoljuk, hogy a felújított, új MTK-stadion lehet majd a Vasas otthona a következő szezonban, utána, a 2017–2018-as évadban már az új, felújított Illovszky-stadionban játszanánk. Ötezer fős, lelátókkal körbezárt stadiont tervezünk, hasonlót, mint az MTK-é."

  A Vasas a tervezés elősegítésére az úgynevezett Illovszky Teamet kérte fel, amelynek első tagja Illovszky Rita, a legendás legendás játékos és edző családtagja volt. A klub tiszteletbeli elnöke, Raduly József, a futball legjelentősebb támogatója, Jámbor János, illetve Genzwein Ferenc, a Vasas futballklubjának tiszteletbeli elnöke csatlakozott hozzá. Ötödikként a Vasas Szurkolói Klub elnöke, Kálmán Zoltán lett a projektcsapat tagja.

  Őket követte Tóth József, a XIII. kerület polgármestere, Jákó János, a Vasas Sport Club elnökségének tagja, György Tamás, a Vasas Kubala Akadémia főtulajdonosa, Budai Gyula korábbi Vasas-labdarúgó, illetve Vitray Tamás riporterlegenda és a neves sportújságíró, Hegyi Iván.

  A 11 fős csapat mellett Szabó-Pap Gergely és Polgár-Veres Árpád elnökhelyettes, illetve a labdarúgócsapat ügyvezetője Vancsa Miklós segíti Markovits László munkáját.
  A klub november végén aláírta a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal az Illovszky-stadion rekonstrukciójával kapcsolatos támogatási szerződés első, 498 076 000 forintról szóló részletét. Ennek köszönhetően a korábban elkészült koncepcióterv alapján elindulhat az engedélyezési, illetve kiviteli tervek elkészítése. Ezt a folyamatot fogja segíteni az új tagokkal is bővült Illovszky Team.

  2015.12.08
  http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/vasas-2017-re-angyalfoldon-is-elkeszulhet-az-uj-stadion-2454587
   
 22. avatar: magyarfutball.hu
  2015.03.10, 10:37 (szerk.: 2015.03.10, 11:24)
  Markovits beszélt az Illovszky-stadionról is. Mint írtuk, eleinte 1 milliárd forintból 3000 férőhelyes stadiont akartak építeni az angyalföldieknek, de ez hatalmas felháborodást váltott ki a klub drukkereinek köreiben, akik manapság már most az NB II-ben is van, hogy 2500-an bíztatják a Fáy utcában a kedvenceiket (és akkor még nem beszéltünk arról, hogy esetleges feljutás esetén az élvonalban sok vendégszurkoló is lenne a meccseken).


  Markovits László a stadionépítésről elmondta: ”Ezen a nyáron aligha kezdik még bontani a Fáy utcai focistadiont, szerintem a kormányhatározat után 8-10 hónap kell majd a beruházás előkészítésére, vagyis az építkezés legkorábban jövő nyáron kezdődhet. Szezon közben nem lenne szerencsés a csapatot költöztetni, de ezt majd a futballklub befektetőjével egyeztetjük. Az új stadion az egész Vasas-családnak épül, hasonló méretű lehet, mint az új MTK-aréna. A miniszterelnök úr már megfogalmazta, hogy szeretné és lehetőség van arra, hogy lelátókkal körbezárt stadion épüljön. Ebben az esetben 5 ezres stadionunk mindenképpen lesz, de legalább ilyen fontos tervünk egy új füves edzőpálya építése is mellette.”

  2015-03-09
  https://www.facebook.com/notes/reggeli-start-digi-sport/vasas-stadion-mtk-mintára-5-ezres-lehet-jövő-nyáron-indulhat-az-ép%C3%ADtkezés/866309383432130
  http://www.nb1.hu/hirek/megerositettek-amit-az-orban-levelrol-irtunk
   
 23. avatar: ThomeeDVTK
  2014.04.16, 14:43
  Arról is volt mostanában szó, hogy Jámbor beszállásával megépülhet a két kapu mögötti lelátó is, mert szeretnék, ha egyből 6 ezres lenne.
   
 24. avatar: magyarfutball.hu
  2014.04.16, 13:58 (szerk.: 2014.04.16, 14:09)
  Szurkolói találkozó
  Idén tavasztól kéthavonta szurkolói találkozóra hívja a Vasas-függőket a Szurkolói Klub és Markovits László klubelnök. A tegnapi első alkalmon a felnőtt labdarúgás, ezen belül Jámbor János szerepvállalása, valamint a stadionkérdés volt a két fő téma
  ...
  A másik kiemelt téma az Illovszky Stadion rekonstrukciója volt. Ennek kapcsán a Vasas SC elnöke elmondta, a kormány által jóváhagyott stadionrekonstrukciós program értelmében jelen állás szerint egymilliárd forintból épül új stadion a Fáy utcában.
  Az ezzel kapcsolatos hivatalos határozat tavaly év végén született meg, de az előkészítő munka már hamarabb elkezdődött. A klub folyamatos kapcsolatban áll Vígh László kormánybiztossal, illetve az MLSZ illetékeseivel, annak érdekében, hogy a magyar állam és a szövetség előírásait figyelembe véve a lehető leghatékonyabban lehessen felhasználni az megítélt támogatást.
  Közbeszerzés útján a magyar állam építteti meg közvetlenül a létesítményt, így a támogatási összeg nem kerül a sportklub számlájára. Ettől függetlenül a Vasas SC mint vagyonkezelő arra törekszik, hogy egy modern, megfelelő kiszolgálóegységekkel rendelkező stadion épüljön a Fáy utcában, amely segíthet abban, hogy tényleg családi esemény legyen a meccsre járás. A stadion a tervek szerint el lesz tolva a Fáy utca irányába, annak érdekében, hogy egy további füves edzőpálya is kialakítható legyen.
  A pontos befogadóképességről egyelőre még korai beszélni, de annyi biztos, hogy a kötelezően megépítendő két hosszanti lelátó mellett a kapuk mögött marad hely az esetleges további bővítésre. Annak érdekében, hogy már az első ütemben mindenki számára a legideálisabb megoldás kerüljön a Kormány részéről elfogadásra, a Vasas SC, a felnőttcsapat vezetése, illetve a Vasas Kubala Akadémia egymással összefogva teszi meg a szükséges lépéseket. Ez is azt mutatja, hogy a Vasas-családon belül ma már ez a három fél mind sportszakmai, mind az egyéb más témákban egységesen, közös érdekek mentén lép fel.

  forrás:
  http://www.vasassc.hu/hirek/5548/szurkoloi-talalkozo
  2014.04.16.
   
 25. avatar: magyarfutball.hu
  2014.03.28, 11:59
  Röpködnek a számok. Volt már 3 ezer 5 ezer, a legújabb a 6 ezres befogadóképesség.
  Korábban még arról szóltak a hírek, hogy a Vasas 3000 fős, szükség esetén bővíthető stadiont építhet 1 milliárd forintos állami támogatásból. A klub ügyvezető igazgatója, Vancsa Miklós a Reggeli Start (DIGI Sport) című műsorban azonban elmondta, egy 6000 fős létesítmény ideálisabb lenne a klub számára, és hogy ez megvalósulhasson, hajlandóak lennének önerőből finanszírozni a költségek egy részét.

  http://www.digisport.hu/video/19318
   
 26. avatar: magyarfutball.hu
  2014.02.28, 18:40
  Eddig felújításról volt szó...
  ...
  Ha a klub anyagi stabilizálódása nem lett volna elég, a vezetőség egy újabb örömhírrel is szolgálhatott a jelenlévő szurkolóknak, méghozzá egy új stadion építésének a bejelentésével. A létesítmény egymilliárd forintos állami támogatásból épül majd fel, amely a tervek szerint 5000 fő befogadására lesz alkalmas. Vancsa szerint erre szüksége is lesz a jövőben az angyalföldi alakulatnak: „Addig nem lesz igazán jó csapat a Vasas, amíg nem lesz új stadionja” – fogalmazott.

  2014.02.28
  http://www.csakfoci.hu/node/157664