magyarfutball.hu

Szászvár, Vásártéri-pálya (demolished ground)

 1. tags
 2. address
 3. map, route
 4. capacity
  altogether : ?
  seats: ?
  stands: ?
 5. population
  Szászvár: 2.334 (2012)
 6. home club
   dissolved / recently playing elsewhere
   1. Szászvári Építők (? - ?)
   2. Szászvári SE (1921 - 1947)
  1. attendance record
  2. pitch size
  3. pitch type
  4. score board
  5. floodlight
  6. running track
  7. year of surrender
  8. first match
  9. help
   
   

  új hozzászólás

  Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  comments

  1. avatar: Golyó
   2016.07.20, 21:22
   Valószínűleg ez a pálya lett a későbbi Szászvári Építők pályája.
    
  2. avatar: Golyó
   2015.03.07, 08:40 (szerk.: 2015.03.07, 08:40)
   A pálya használatának ídőpontja nem tisztázott, mert a II. Világháború kitörése körül avattak egy pályát Szászváron, de valószínűleg, csak ezt a pályát újították fel. Pontos információ még keresés alatt.

   A bányatelepen önkéntes munkával sportpályát építettek a lakók, és sportolók. Katona Miklós bánymérnök köszöntőjéből: "...Mélyen Tisztelt Közösség! Ünnepelni jöttünk össze a mai napon, hogy bensőséges keretek között felavassuk azt a sportpályát, melyet a Szászvár-bányatelepi Kultúr Egyesület tagjai önnfeláldozó munkájukkal készítettek el a nyár folyamán a Legeltetési Társulat által adományozott területen. 1600 m3-nyi földet kellett megmozgatniuk a lelkes tagoknak, hogy a Mecsek északi lejtőjének hullámzó dombjain ezen az 1 holdnyi területet a footballozás céljaira alkalmassá tehessenek.
   ...Ők megmutatták nekünk, hogy a munkások lelkében oly erők lakoznak, mlyek megfelelő irányítás mellett maradandó és nagy alkotásra is képesek, s kizárólag csak a gaz és a lelkiismeretlen felbújtók aljas uszításának és feélreveztő ámításának tulajdoníthatóak azok a rémségek pusztítások, melyekről a világesemények mostani híreit olvasva tudomást szerezhetünk."   Forrás: Kétszáz év a Mecsek mélyében (A szászvári bányászkodás története)