magyarfutball.hu

Abaújszántó, Abaújszántói Sportpálya, Edzőpálya

 1. 2 users were here.
 2. related grounds
 3. tags
 4. address
  Borsod-Abaúj-Zemplén megyehiányzó adat beadása
   
 5. map, route
 6. capacity
  altogether : ?
  seats: ?
  stands: ?
 7. population
  Abaújszántó: 3.088 (2012)
 8. home club
  -
 9. attendance record
 10. pitch size
 11. pitch type
 12. score board
 13. floodlight
  yes
 14. running track
  n/a
 15. year of surrender
 16. first match
 17. help
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.11.19, 21:23
  Műfüves nagypálya épül Abaújszántón

  Kedden délután tartották az épülő a nagyméretű műfüves focipálya alapkőletételét Abaújszántón.

  A Borsod megyei település a Pályaépítési Program keretében nyert forrást a 133 millió forintos beruházásra, amely a keddi alapkőletétellel látványos szakaszához érkezett. A beruházási összeg hetven százalékát – 93 millió forintot – a Magyar Labdarúgó Szövetség pályázatán nyerte el Abaújszántó, a 40 millió forintos önrészt pedig az önkormányzat saját forrásból biztosítja.

  Az ünnepségen részt vett Mészöly Kálmán, az MLSZ tanácsadója, aki beszédében elmondta: augusztus végén szeretne visszajönni, és részt venni a kész pálya ünnepélyes átadóján is.

  – Kicsit meg vagyok lepődve, mert sokkal több kislányt látok itt, mint fiút. Sebaj, női szakágunk is egyre izmosabb és nagy öröm számomra, hogy a fiúk-férfiak szintén sokat hallatnak magukról manapság. Lenyűgöző, amit itt látok: gyönyörű a környezet, gyönyörű az egész sporttelep és nincs megállás, a korral haladni kell. Van egy vágyam: itt akarok lenni az avatóünnepségen is - mondta Mészöly Kálmán.

  Madár György, a települést polgármestere elmondta: bár a városban három nagyméretű füves pálya, két 20×40 méteres műfüves küzdőtér és egy 20×40 méteres bitumenes pálya található, a település vezetői mégis fontosnak tartották, hogy további fejlesztésbe fogjanak.

  - Szükség van műfüves komplexumra annak érdekében, hogy városunk fiataljai és sportolói, továbbá a térség településein élők télen-nyáron használhassák. Természetesen gondolunk az általános- és középiskolásokra, valamennyi korosztály képviselőire, mert ismerjük az alaptételt: az önkormányzatoknak először elő kell teremteniük a sportág infrastrukturális hátterét ahhoz, hogy a klubok és a csapatok később maradandó eredményeket produkáljanak - fogalmazott a polgármester.

  Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tavaly Tokajban, Sátoraljaújhelyen, Mályiban, Miskolcon épültek pályák, Abaújszántó mellett hamarosan Edelényben, Miskolcon és Mádon is új műfüves játéktereket avathatnak.

  2013.05.08
  https://palyaepites.mlsz.hu/hir/mufuves-nagypalya-epul-abaujszanton