magyarfutball.hu

Dombiratos, Dombiratosi Sportpálya (demolished ground)

 1. alias
  1. Beszántott dombiratosi futballpálya
 2. tags
 3. address
  Békés megyehiányzó adat beadása
   
 4. map, route
 5. capacity
  altogether : ?
  seats: ?
  stands: ?
 6. population
  Dombiratos: 526 (2012)
 7. home club
   dissolved / recently playing elsewhere
   1. Dombiratos (? - ?)
  1. attendance record
  2. pitch size
  3. pitch type
  4. score board
  5. floodlight
  6. running track
  7. year of surrender
  8. lebontás éve
   2011
  9. first match
  10. help
   
   

  új hozzászólás

  Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  comments

  1. avatar: BZS1979
   2011.12.08, 09:49
   Gólok helyett zöldség terem a focipályán
   2011. november 30. 16:42
   Felszántják a focipályát Dombiratoson — döntött az önkormányzat. A településen nincs annyi fiatal, akikből össze lehetne verbuválni egy csapatot.

   A dombiratosi focipályán régen volt ilyen nyüzsgés, mint most, amikor felszedték a kapukat, védőkorlátokat. A falunak legalább húsz éve nincs már focicsapata. Az egykori játékosok, akik a megyei bajnokságban rúgták hajdan a bőrt, ma már „öregfiúk”. A szurkolás sem nagyon hiányzik senkinek.

   — A focipálya csak gondot okozott az elmúlt években. Nyáron nyírni kellett a füvet, hogy ne gazosodjon el a terület — mondta elöljáróban Bojczán Endre polgármester, aki azt is elárulta, hogyan született az ötlet a pálya felszántására.

   — Az önkormányzat korábban értékesítette a művelésre alkalmas területeit, mert nem tudták mire használni. Mi ebben a nehéz gazdasági helyzetben arra törekszünk, hogy minél inkább önfenntartóvá váljon a falu — folytatta a településvezető. Az elmúlt időszakban több portát is felajánlottak a tulajdonosok az önkormányzatnak. Ott elbontották a romokat, a területet kitakarították, és beültették facsemetékkel, gondolva a jövőbeni tüzelőanyagra. A napközis konyha működését is szeretnék gazdaságosabbá tenni. A Start közmunkaprogram keretében zöldséget termesztenének, de nincs földjük.

   — Ezért döntöttünk úgy, hogy felszántjuk a focipályát egy vállalkozó segítségével. Tavasszal pedig zöldségmagok, palánták kerülnek a fű helyére — mondta Bojczán Endre. Aki mégis focizni szeretne, lesz hol játszania. A volt iskola udvarán van egy betonos és egy füves kispálya is.

   http://beol.hu/bekes/kozelet/golok-helyett-zoldseg-terem-a-focipalyan-415033