magyarfutball.hu

Debrecen, Dóczy József utca

 1. photo: Debrecen, Dóczy József utca (2008)
 2. photo: Debrecen, Dóczy József utca (2008)
 3. photo: Debrecen, Dóczy József utca (2008)
 4. photo: Debrecen, Dóczy József utca (2008)
 5. photo: Debrecen, Dóczy József utca (2008)
 6. photo: Debrecen, Dóczy József utca (2008)
 7. photo: Debrecen, Dóczy József utca (2008)
 8. photo: Debrecen, Dóczy József utca (2008)
 9. photo: Debrecen, Dóczy József utca (2008)
 10.  
4 corrections / data submitted by users 0 unfinished
 1. 14 users were here.
 2. alias
  1. Egyetemi Sporttelep
  2. DEAC stadion
  3. DUSE pálya
  4. DEAC Sportcampus
 3. related grounds
 4. address
 5. map, route
 6. capacity
  altogether : 3.200
  seats: 900 (covered: 250)
  stands: 2.300
 7. population
  Debrecen: 201.582 (2023)
 8. home clubs
  1. BeStrong SC

   (2018 - )

  2. Debreceni Egyetemi AC
  3. Debreceni VSC II.
  dissolved / recently playing elsewhere
  1. Debreceni Kinizsi SE (1984)
  2. Debreceni Kinizsi SE (2000 - 2001)
  3. Ultras Debrecen SE (? - ?)
 9. attendance record
 10. pitch size
  105m x 65m
 11. pitch type
  natural grass
 12. score board
  electronic (video)
 13. floodlight
  yes
 14. running track
  cinder track
 15. year of surrender
  1926
 16. first match
 17. related matches
 18. help
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2023.04.13, 13:01
  Megújult sportkomplexummal lépett előre a Debreceni Egyetem

  A DEAC-stadion közel százéves műemlék jellegű régi lelátóját korszerűsítették, illetve egybeépítették mellette felhúzott épületszárnyakkal.

  Debrecenben átadták a Debreceni Atlétikai Club (DEAC) felújított és bővített Dóczy József utcai sportkomplexumát – adta hírül honlapján a beruházó Debreceni Egyetem. Az 1 milliárd 320 millió forintos fejlesztést a Dryvit Profi Kft. kivitelezte, a munkák másfél évig tartottak.

  A munkák során a DEAC-stadion 1928-ban épült, műemlék jellegű régi lelátóját korszerűsítették, illetve egybeépítették az attól jobbra, illetve balra felhúzott új, összesen csaknem ezer négyzetméteres épületszárnyakkal. A háromszintes létesítmény együttesen így csaknem 1500 négyzetméteressé vált.

  A DEAC 32 szakosztálya több mint 3 ezer igazolt sportolót foglalkoztat
  Az első emeleten egyebek mellett irodákat alakítottak ki a Sporttudományi Koordinációs Intézetnek és a DEAC szakosztályainak. A két új részt a régi lelátó mögött folyosóval kötötték össze, ahol egy, a DEAC-relikviáknak helyet adó állandó kiállítóteret hoztak létre. A második szinten tantermek kaptak helyet. A komplexumban ezeken felül lelátó, öltözők, irodák, raktárak, műhelyek is létesültek.

  A létesítmény átadóján elhangzott beszédekből kiderült, a DEAC 32 szakosztálya több mint 3 ezer igazolt sportolót foglalkoztat. A sportkomplexum tervezése és kivitelezése egyaránt másfél évet vett igénybe. A terveket többször is módosították, hogy minél sokoldalúbban használják ki a rendelkezésre álló tereket, amelyeket várhatóan több százezren fognák majd használni a korszerűsített sportcampust

  2023.04.10
  https://magyarepitok.hu/mi-epul/2023/04/megujult-sportkomplexummal-lepett-elore-a-debreceni-egyetem
   
 2. avatar: pancso
  2022.01.21, 11:01
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2021.12.06, 10:36
  A Dóczy utcai sportpálya főlelátójának átalakításával és bővítésével folytatódik a Debreceni Egyetem sportinfrastruktúrájának fejlesztése. Kívül-belül egyedi, az oktatást is segítő korszerű épületegyüttes épül a sporttelepen nettó 1,3 milliárd forintból 2022 év végére. A bontás a napokban kezdődött.

  A Debreceni Egyetem számára kiemelt fontosságú a sporttudomány, melynek erősítésére az intézmény több mint 15 éve országosan egyedülálló sportstratégiát dolgozott ki. A DEAC ugyancsak meghatározó szerepet tölt be a DE életében, az ország egyik legrégebbi és immár legnagyobb egyetemi sportklubja az eredményesség mellett az egyetemmel együtt infrastrukturális szempontból is folyamatosan fejlődik – írja az unideb.hu.

  A Dóczy utcai sportcampus fejlesztése a következő ütemben a központi műemléki jellegű épület korszerűsítésével, bővítésével folytatódik. November végén kezdték meg a terület előkészítését és a bontási munkákat. A rekonstrukció a Biró és társa építésziroda tervei alapján a Dryvit Profi Kft. kivitelezésével valósul meg.

  A fejlesztésnek köszönhetően a központi épület mindkét oldalról új szárnnyal bővül, kívül és belül egyaránt különleges és egyedi lesz. Az új, háromszintes épületrészek a tervek szerint több mint 1100 négyzetméter új építésű hasznos alapterületen tantermeknek, irodáknak, öltözőknek, raktárhelyiségeknek, mosodának, közösségi tereknek adnak majd helyet, emellett megújul a 400 négyzetméteres lelátó és öltözői is. A beruházás a tervek szerint 2022 őszére készülhet el.

  – A bontási munkák ideje alatt a DEAC Sporttelep továbbra is zavartalanul működik, csupán a megközelítésben vannak változások. A lelátó épületben lévő öltözői funkcióik kiváltására a kivitelezés időtartamára konténereket telepítettünk a füves pálya északi oldalán – mondta el Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja.

  Több fejlesztés történt az elmúlt időszakban a Debreceni Egyetem Dóczy utcai sportcampusán: lefedték a sportpálya lelátóját, ahova új székeket szereltek fel, korszerűsítették a világítástechnikát, működésbe helyeztek egy új, 24 négyzetméteres, forgatható eredményjelzőt, az egyik kapu mögött egy különleges, helyben öntött gumiburkolattal (EPDM) ellátott, futballspecifikus fitneszparkot alakítottak ki, valamint folyamatban van egy 10 pályás Petanque Park kialakítása is.

  2021.11.30
  https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/ujabb-fejlesztesek-lesznek-az-egyetemi-sportcampuson-5878457/
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2020.12.19, 08:27
  Az új székek már a helyükön vannak, és épül a lelátót fedő tetőszerkezet is a DEAC-pályán. A Debreceni Egyetem Dóczy József utcai sportkomplexumának felújításával az oktatás és a versenysport is új helyszíneket és jobb feltételeket

  Egyre látványosabb a DEAC-pálya megújulása: a lelátókon már elhelyezték a vadonatúj ülőhelyeket, az egyetemi futballcsapat mezének színével harmonizáló, fekete-fehér műanyagszékeket szereltek fel, a szurkolók biztonsága érdekében pedig a lelátók elé horganyzott acélkorlátokat építettek.

  A DEAC-pálya a fejlesztés révén alkalmas lesz minden másodosztályú labdarúgó-mérkőzés megrendezésére. A mindkét oldalról fedett, összesen 1600-1700 nézőt befogadó lelátókon a futballmérkőzésekre látogató drukkerek kényelmesebben, komfortosabb körülmények között biztathatják majd az egyetemi csapatot. A beruházás keretében egy új, 24 négyzetméteres, forgatható eredményjelzőt szereltek fel a sporttelepen egy interaktív Led-kivevítőfal formájában, ami nem csak a mérkőzéseken, hanem az oktatásban és a szórakoztatásban is szerepet kap.

  A jövőben az esős napok sem akadályozzák majd a szurkolást. December elején kezdte meg a kivitelező a lelátók fölötti, acélszerkezetű tető építését, jelenleg a tartószerkezeteket szerelik a helyükre. A fejlesztés során vendégszektort is kialakítanak, amely szintén fedett lesz. Az íves tetőszerkezet követni fogja az alatta lévő lelátó kialakítását. A tervek szerint a lelátók ponyvaszerkezettel történő lefedését még ebben az évben befejezi a kivitelező Társ-95. Kft. Ezután kezdődhet a műszaki átadás-átvétel.

  Folyamatban van a füves focipálya kapu mögötti területén egy futballspecifikus fitneszpark építése is, amit különleges, helyben öntött gumiburkolattal (EPDM) látnak el.

  A lelátó és a pálya környékének korszerűsítése mellett hamarosan bővítik a sporttelep főépületét is annak érdekében, hogy a létesítményt nagyobb létszámú oktatási tevékenységre lehessen használni, valamint újabb lelátókat alakíthassanak ki. Az új, több mint 1100 négyzetméternyi hasznos alapterületű épületrészekbe a tantermek mellett irodákat, öltözőket, raktárhelyiségeket is terveztek.

  https://hirek.unideb.hu/hu/hir/20201217_fejlodo-sportcampus-doczyn
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2020.10.29, 14:42
  A DEAC Sportcampuson fogadjuk a Csákvárt

  A DEAC labdarúgócsapata végre hazatér, vasárnap már saját otthonában játszhatja le bajnoki mérkőzését....
  kép

  https://deac.hu/labdarugas/a-deac-sportcampuson-fogadjuk-a-csakvart/
   
 6. avatar: fgymat
  2020.07.25, 21:58
  Ez a meccs biztosan itt volt? Mert akkor ennek kéne lennie a nézőcsúcsnak:
  https://www.magyarfutball.hu/hu/merkozes/49369

  Nem ott volt, csak amikor beadták, még nem volt lehetőség megnézni melyik pályán volt, más a nézőcsúcs, javítottam is.
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
  2020.07.25, 15:41
  Ez a meccs biztosan itt volt? Mert akkor ennek kéne lennie a nézőcsúcsnak:
  https://www.magyarfutball.hu/hu/merkozes/49369
   
 8. avatar: fgymat
   
 9. avatar: magyarfutball.hu
   
 10. avatar: pancso
  2012.04.08, 16:10
  Nagy változás történt az egyetemi sporttelepen, ahol a fejlesztéseknek köszönhetően már villanyvilágítás mellett készülhetnek a sportolók.

  Történelmi pillanatnak lehettek szemtanúi a szombat esti DEAC Szertár Sportbolt – Hajdúdorog mérkőzés nézői. Magyarországon először játszottak ugyanis megyei másodosztályú bajnoki találkozót villanyvilágítás mellett füves pályán.

  Elkészült ugyanis a DEAC füves pályájának világítása. A beruházás 15 millió forintba került és a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata finanszírozta, a nem teljesített kreditek után befizetett díjakból – mondta el Jávor András oktatási rektor-helyettes a szombati átadón.

  Az Egyetemi Sporttelepen ez után lehetőség lesz arra, hogy az oktatási időt követően az esti órákban is sportolhassanak a füves- és a futópályán a hallgatók, az oktatók, illetve az igazolt versenyzők.

  - A fejlesztés lehetővé teszi, hogy esti edzéseket tartsunk, illetve az is egy óriási dolog, hogy itt tényleg labdarúgónak érezheti magát az ember, akár a megye kettes csapat játékosa, akár az NBIII-as csapat játékosa legyen is. Azt gondolom, hogy óriási dolog, hogy ebben a környezetben focizhatnak a fiatalok, és ennek óriási vonzereje van – hallhattuk Katona Lászlót, a DEAC Szertár Sportbolt edzőjét.

  A fejlesztések azonban még nem értek véget. Júniusban újrafüvesítik a jelenleg elég rossz minőségű pályát. Sikeres pályázat esetén pedig a lelátót is korszerűsítik még ebben az évben.

  forrás: http://www.dehir.hu/debrecen/este-is-nappali-fenyben-%E2%80%93-vilagitast-kapott-a-deac-palya/2012/04/08/
   
 11. avatar: magyarfutball.hu
  2010.06.11, 12:34
  A forrásként megadott oldalon már másik kispad van, mint ami nálunk látszik.
   
 12. avatar: Ailton
  2010.06.11, 12:27
  vehetnének új kispadot is, enyhén nem NBII-es szintű.
   
 13. avatar: magyarfutball.hu
  2010.06.11, 11:36
  Ahogy befejeződtek a küzdelmek a kis Loki számára, az NB II-es hazai mérkőzéseknek helyet adó DEAC-pályán megkezdődtek a munkálatok. Mint kiderült, öntözőberendezéssel látják el az Egyetemi Sporttelep játékterét.

  - A DVSC Futball Szervező Zrt. szervezésében és finanszírozásában a DEAC-pályán folyik az öntözőberendezés kiépítése – tudtuk meg Szilágyi Sándortól, a DVSC-TEVA cégvezetőjétől. - Automata öntözőről van szó, amely így sokkal víztakarékosabb lesz, nem mellesleg a pálya talajának a minősége is jelentősen jobb állapotba kerül majd.

  forrás:
  http://www.dvsc.hu/Lapok/hirek_hud.aspx?ID=3954&source=/lapok/Default_hu.aspx
   
 14. avatar: adi
  adi
  2008.03.26, 10:06
  Itt játsza a DVSC II. a meccseit az NB3-ban. Vagyis, ha nem az Oláh Gáboron akkor itt.