magyarfutball.hu

Ágfalva, Ágfalvai Sportpálya

 1. 2 users were here.
 2. address
  Győr-Moson-Sopron megyehiányzó adat beadása
   
 3. map, route
 4. capacity
  altogether : ?
  seats: ?
  stands: ?
 5. population
  Ágfalva: 2.178 (2012)
 6. home club
 7. attendance record
 8. pitch size
 9. pitch type
  natural grass
 10. score board
  n/a
 11. floodlight
  n/a
 12. running track
  n/a
 13. year of surrender
 14. first match
 15. help
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: Metal213
  2011.08.19, 11:20 (szerk.: 2011.08.19, 11:34)
  A labdarúgás az első világháború után vált közkedvelt sporttá Ágfalván. Az első ágfalvi csapat 1926-ban alakult, amely a mai Ágfalva KSK jogelődje. Az akkori csapat tagja, tehát a községi labdarúgás megteremtője volt Nusshör János, Turner Ferdinánd, Schelly Mátyás, Heanz János, Lang András, Prickler András, Ferstl Mátyás, Sey József, Teicher Mihály, Hoffer Ferenc, Holzhofer Mihály játékosok és Waschilka János edző.

  Ágfalva község első futballpályája a magyarföldek mögött a brennbergi vasút mentén a Trift-en volt. A második pálya a Soproni utca végén a gesztenyés aljában volt. A harmadik, ami a mai napig használatos, 1956-ban lett a sportkör otthona.

  A focisták a 30-as 40-es években Lépesfalva(Loipersbach), Somfalva(Schattendorf), Rorhbach, Mattersburg, Brennberg és Sopron csapatai ellen játszottak.A második világháború alatt az egyesület felbomlott, mert a játékosoknak is be kellet vonulniuk a hadseregbe.A háború után Marx Mihály és Nusshör János szervezésével alakult meg újra.
  A labdarúgók sporteredményei hullámzónak mondható. 1954-ben járási bajnokságot, majd 1957-ben Kisalföld Kupát nyertek. A 90-es évek közepén a KSK sokáig a megyei II. osztályban játszott. A legmélyebb ponton az ezredfordulón állt, amikor a megyei IV. osztályba került vissza a csapat.

  Az ezredforduló óta azonban folyamatos javulást mutat a társaság. Második IV. osztályos évükben már bajnokságok nyertek és a tartalék csapat megalakulásával felléphettek a III. osztályba, majd 2008-ban az ezüstérem megszerzésével egyidejűleg kivívták a Megyei II. osztályban való szereplés jogát, ahol ma is szerepelnek.

  A tartalékcsapat 2002-es megalakulása óta rengeteg sikert ért el. A hat idény alatt szerzett két arany, egy ezüst és egy bronzérmével az újkor legsikeresebb tartalékcsapata volt a III.-ad osztályban, majd az első II. osztályú idényben, ahol már az U21-es rendszerhez kellet alkalmazkodni, meg sem állt az ezüstéremig.

  Forrás:http://www.agfalvase.gportal.hu/gindex.php?pg=26389310