magyarfutball.hu

 1. A Fradi címer miért nincsen bent? Az odavágó adatlapján bent van!
 2. Lipták Zoltán nem utazhatott el Dubajba

  A magyar válogatott szakmai stábja, valamint az itthonról utazó játékosok vasárnap délelőtt Frankfurt érintésével keltek útra Dubajba. Egervári Sándor szövetségi kapitány már a németországi repülőtéren kapta az újabb rossz hírt: a sérült Szalai Ádám és Kádár Tamás mellett a tegnap estére megbetegedő Lipták Zoltánra sem számíthat az eredetileg kihirdetett keretből a szerdai felkészülési mérkőzésen.

  A Spanyolországban edzőtáborozó Videoton szakvezetője, Mezey György szombaton este már jelezte a szövetségi kapitánynak, hogy Lipták Zoltán erős gyomorrontás miatt gyengélkedik, de ekkor még úgy tűnt, a védő vasárnapra rendbe jön annyira, hogy elutazhat Dubajba. A futballista állapota azonban nem javult ma délelőttre - bár a láza már elmúlt, a betegség más tünetei még erősebbek lettek -, ezért vasárnap nem utazhatott el csapattársaival, Lázár Pállal és Elek Ákossal a szerdai mérkőzés helyszínére. Miután másik játékos behívására már nem volt...
 3. Szerintem jó ötlet volt megrendezni a Szuperkupát, bár a színvonal elég rossz volt. Mindig a nyugati példákra hivatkozunk, aztán tessék amikor alkalmazzuk, akkor az senkinek sem tetszik.

  2010-ben a Bayern München és a Chelsea is duplázott a hazájában, akár a Debrecen. Mind a három esetben a bajnoki ezüstérmes volt az ellenfele a csapatoknak.
  Mint ismeretes a Debrecen legyőzte a Videotont, bár a Videoton a mérkőzés végeredményétől függetlenül a DVSC-nek adta volna a trófeát, ezt a mérkőzés előtt le is szögezték. Németországban a Bayern kettő nullára verte a Schalke együttesét, tehát ott is a duplázó nyert. Azonban Angliában a Chelsea három egyes vereséget szenvedett a Manchester Untiedtől, és nem nyafogott senki, a történelem könyvekbe hivatalosan is a Manchester került be mint Szuperkupa(avagy Community Shield) győztes.

  Tehát ha már állandóan nyugati példákra hivatkozunk, akkor tessék jó képet vágni hozzá, vagy inkább ne beszéljünk a nyugati példákról...
 4. 2010.10.22, 18:33 - Magyarország - Litvánia 2010
  Székesfehérváron fogadjuk Litvániát

  Eldőlt, hogy Székesfehérvár ad otthont a november 17-i, Litvánia elleni válogatott mérkőzésnek, amellyel Egervári Sándor szövetségi kapitány együttese lezárja a 2010-es esztendőt. A Sóstói Stadionban rendezendő barátságos találkozó 18 órakor kezdődik.


  Egervári Sándor együttesére idén még egy feladat, a Litvánia elleni barátságos összecsapás vár, és a mai napon az is kiderült, hogy válogatottunk Székesfehérváron fogadja ellenfelét november 17-én, 18 órakor. A magyar válogatott legutóbb három éve szerepelt a fehérvári stadionban, 2007. szeptember 8-án Bosznia-Hercegovinát láttuk vendégül, akkor Gera Zoltán tizenegyesgóljával 1-0-ra győzni tudtunk.

  Az is eldőlt, hogy amennyiben a február 9-i hivatalos FIFA-játéknapon nemzeti csapatunk hazai pályán játszik barátságos mérkőzést, úgy annak a találkozónak a győri stadion ad otthont.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/hirek2009.php?itemid=8091
 5. 2010.09.27, 20:37 - Magyarország - San Marino 2010
  Egervári Sándor keretet hirdetett

  A magyar válogatott a San Marino és a Finnország elleni mérkőzéssel folytatja az Európa-bajnoki selejtező-sorozatot. Egervári Sándor szövetségi kapitány kijelölte 21 fős játékoskeretét az október 8-i hazai (Puskás Ferenc Stadion, 19 óra), és az október 12-i idegenbeli (Helsinki, Olimpiai-stadion, 17.30 óra) mérkőzésekre, illetve megnevezte a biztonsági tartalékokat is.

  A keret tagjai október 4-én, hétfőn találkoznak Telkiben, és itt készülnek a két Eb-selejtezőre (a sajtónyilvános eseményekről hamarosan tájékoztatást adunk honlapunkon!) Először kapott meghívót Egervári Sándortól Gyepes Gábor, Pintér Ádám (aki még nem mutatkozott be a nagyválogatottban) és Koltai Tamás.

  - A keretben történt minimális változásokat elsősorban Hajnal Tamás sérülése, Huszti Szabolcs visszalépése, illetve az a tény befolyásolta, hogy Lázár Pál és Lipták Zoltán sárga lapok miatti eltiltás okán nem szerepelhet San Marino ellen, csak a második, finnek elleni Eb-...
 6. 2010.08.24, 13:49 - Magyarország - San Marino 2010
  Szerintem a Puskás azért van ingyen az MLSZ-nek, mert a Puskás a Magyar Állam tulajdonában áll, ahogy az MLSZ is. Tehát tulajdonképpen az Állam (mint MLSZ) kéne, hogy fizessen az Államnak (mint a Puskás Stadion tulajdonosának).

  A 7 millió forint per mérkőzést, pedig a kettős rangadó alatt a két pályaválasztó klub állta volna, mivel a mérkőzést nem az MLSZ, hanem a klubok rendezik.

  Amúgy meg San Marino-t ha már nem Budapesten/a Puskásban rendeznék, akkor én csakis Zalaegerszegen, vagy Győrbe tudnám elképzelni a mérkőzést San Marino földrajzi elhelyezkedése miatt.
 7. 2010.08.24, 10:01 - Magyarország - San Marino 2010
  Dunaújvárosban nem tudom, hogy lehet-e válogatott mérkőzést rendezni. Talán megkockáztatom, hogy nem, mivel csak az egyik oldal lelátó van teljesen leszékezve, és a két kapu mögötti(ha jól tudom).
  Amúgy meg nem hiszem, hogy itt nagyon buszosztatás lenne, a bosnyákok amikor a Sóstóiban játszottak a 2008-as EB selejtezőn akkor egyből oda, busszal mentek. De egyébként vidékre akkor lehetne vinni mérkőzéseket, és oda ahol közel van a határ.
  Pl.: Románia, Moldova ellen Debrecenbe, de inkább Nyíregyházán lehetne meccset rendezni. Ausztriát, Szlovéniát pedig Győrbe, Szombathelyen vagy Zalaegerszegen.

  De azt hiszem abban egyetértünk mind, hogy Magyarországon csak két-három jó stadion van ahol a gyep, és a lelátó is megfelelő állapotú.

  Az Albertre visszatérve pedig, igen valóban az egyik legjobban megközelíthető stadion. Csakhogy a (...) rendőrség amikor kiemelt kockázatú mérkőzésnek minősít egy találkozót akkor lezárnak mindent (mint legutóbb a Kispest ellen) és Metróval is csak a Nagy...
 8. 2010.08.24, 00:30 - Magyarország - San Marino 2010
  Részben egyet értek veled csak az a probléma, hogy Budapesten a Puskáson kívül jól minőségű pálya nincsen. Igaz, a Megyeri út le van fedetve, de a gyep ott se valami jó. Szóba jöhetne még az Albert-Stadion, de ott is rossz a gyep, és nincs lefedetve sem. Bármiféle bántás nélkül pedig: a Hungária körűt, a Bozsik és az Illvoszky-Stadion sem megfelelő válogatott, sőt nemzetközi mérkőzés megrendezésére.
  Vidéki pályák közül pedig csak az ETO Park és a Sóstói Stadion jöhetne szóba, de oda nehezebb lenne megoldani a vendég válogatott szállítását. Mármint persze meg lehet oldani, de a mai világban inkább csak repülővel utaznak a csapatok(legalábbis én így tudom).

  A "Wembley-re" visszatérve pedig, én úgy gondoltam a dolgot, hogy tulajdonképpen sok szép emlék köti oda a magyar válogatottat, valamint ez a legnagyobb pálya Magyarországon. Én a Wembley-hez hasonlítottam, mert szerintem olyan szerepet tölt be a magyar labdarúgásban -illetve töltött korábban is- amit a Wembley Angliában.
 9. 2010.08.23, 23:57 - Magyarország - San Marino 2010
  Azért viszik a Puskásba, mert azt remélik és mi szurkolók is, hogy Svédországba legalább döntetlenre hozzuk a meccset, és Moldovát itthon megverjük. Ez pedig kellő alap lenne, hogy ha nem is 40-42 ezer ember de 15-20 ezer kilátogasson San Marino ellen.
  Amúgy meg személy szerint én jobban szeretném, ha minden mérkőzés a Puskásban lenne, mivel az a nemzeti stadion, a válogatott otthona. Én úgy tekintek rá, mint a magyar Wembley-re.
  Végül, de nem utolsó sorban pedig a Puskásért az MLSZ-nek nem kell fizetnie, hiszen a Debrecen amikor tavaly a BL mérkőzéseket játszotta, akkor az MLSZ ingyen adta oda nekik a stadiont, mivel tartozása volt a klub felé (tévé pénz, vagy talán bajnoki aranyért járó díj egy része, nem tudom).
 10. 2010.08.23, 21:13 - Magyarország - San Marino 2010
  A Puskásban fogadjuk San Marinót

  Eldőlt, hogy válogatottunk október 8-án a fővárosban fogadja San Marinót Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, a találkozónak a Puskás Ferenc Stadion ad otthont. Egervári Sándor szövetségi kapitány csapata szeptember 3-án Svédországban kezdi meg szereplését a sorozatban, majd szeptember 7-én Moldova válogatottját látjuk vendégül a Szusza Ferenc Stadionban.
  forrás:
  http://www.mlsz.hu/hirek2009.php?itemid=7789
 11. 2010.08.07, 01:47 - Anglia - Magyarország 2010
  Egervári Sándor egy kényszerű változtatást eszközölt a magyar válogatott angolok ellen készülő keretében, a pénteken megsérült Buzsáky Ákos helyére a DVSC-TEVA védőjét, Laczkó Zsoltot hívta meg a csapatba.

  A Queen's Park Rangers pénteki edzésén Buzsáky Ákos kisebb sérülést szenvedett, egy rossz mozdulatot követően meghúzódott a combizma. Klubja orvosai néhány nap pihenőt írtak elő számára, ami azt jelenti, hogy a középpályás nem lehet ott válogatottunk jövő heti, angolok elleni barátságos összecsapásán. Egervári Sándor szövetségi kapitány úgy döntött, hogy Buzsáky helyére a DVSC-TEVA védőjét, Laczkó Zsoltot hívja be az együttesbe. Laczkó a keret hétfői kihirdetésekor még szintén sérüléssel bajlódott, de azóta felépült, és klubcsapata szerdai Bajnokok Ligája-selejtezőjén már végig a pályán volt.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/hirek2009.php?itemid=7685
 12. Az a játékos Salamon Miklós volt.Később nem is nevezték a mérkőzésre.A NemzetiSport még azt is írja,hogy az akkor Dunaferr elnök,lement az öltözőbe és megmondta a játékosoknak,hogy vesztegetés történt,és ha valakit rajtakap(nak) akkor még a városból is elzavarja.
 13. 2009.08.10, 09:57 - csapat #119
  Én úgy tudom, hogy az SVSE a Káposztás utcában játssza idén a mérkőzéseit, mert Sopronban ebből a csapatból akarnak NB1-es gárdát. Legalábbis a Nemzeti Sport ezt írta.
 14. 2009.08.09, 22:50 - merkozes #2279
  Apa kint volt a meccsen, azt mondta hogy a Leeds a felezőn se lépett át =)
 15. 2009.06.23, 23:39 - stadion #66
  Egykor ez milyen szép stadion volt! Az egyik legmodernebb hazánkban!És ezt is sikerült tönkretenni... Bár véleményem szerint ez még viszonylag javítható stadion! Mert ha megnézzük a [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/2]Vasas-pályát... Hát a gyep szebb mint itt de azon kívül... hát a [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/2]Vasas pályán is nő a fű a beton között, de itt legalább székek vannak...