magyarfutball.hu

  1. 2011.09.06, 02:42 - Budapest, XIV. ker., Hajtsár út
    Nos, valamennyire emlékszem erre a pályára, a Május 1 úti (ma Hermina úti)általánosból minden évben ide hajtottak ki minket ('72-ig, akkor ballagtunk el, s aztán nemsoká követett minket a pálya is)az obligát járőrversenyre. Volt ott kúszás, fagránát-hajítás, meg lajhármászás, ez utóbbi a focikapu két kapufája között kifeszített kötélen történt. Ez volt az a legendás verseny, ahol mindig a legutolsó eredménye számított. Mi ott a suliban úgy neveztük a pályát, ahogyan ezt hallottuk: a BVSC Mexikói úti pályája. Amúgy fekete földes volt (csakúgy, mint a Sörgyár Algyógyi úti edzőpályája. A kettőben még annyi a közös, hogy mindkettőn felbukkant egy ritka madár sportág is: a gyeplabda. A zuglóin a BVSC csapata játszotta a gyephoki bajnokikat a szakosztály megszűnéséig, a kőbányain meg persze a Sörgyár SE.

    (Rövid kitérő: a következő hazai focipályákon volt társ-, vagy inkább albérlő a gyeplabda: Ceglédi Vasutas pálya: CVSE, Gödöllő, Erzsébet Sporttelep: Gödöllő SC, Népliget, Építők SC sala...
  2. 2011.07.25, 17:46 - Budapest, 33 FC
    Köszönöm ezt is. Ugyanakkor Harihárom ügyben szeretnék még adatokat egyeztetni, mielőtt a gyűjtésben alámerülök (ami már felkutatott adat, annek keresése úgy okafogyottá válhatna,). A teljesség igényével szeretném a "33" FC múltbéli adatait egybegyűjteni. A jelenleg legfontosabbak a hiányzók közül:

    - a profi csapat (Budai 11) utolsó bajnoki szereplésének adatai (úgy tudom, az 1938-as kiesésük után még folytatták alsóbb osztályban)

    - a profi és az amatőr (Budai 33 FC) utolsó ismert összeállítása, esetlegesen még élő játékosok, vagy hozzátartozók felkutatása (sajnos eddig 1998. szeptembere a legkésőbbi időpont, amikor még életben volt olyan egykori harihármas labdarúgó, akinek utána jártam, de az én "merítésem" a 40-es évek játékosait nem tartalmazta, ezért még reménykedem).

    Kedves fgymat, ha lehet, a loreiaurel@gmail.com e-mail címemre küldj vmi elérhetőséget (esetleg gaborpapi-ét is szívesen fogadnám) egy esetlegesen operatívabb együttműködés érdekében.

    És végül: nem tud...
  3. 2011.06.04, 20:31 - Budapest, XIV. ker., Szőnyi út
    Így igaz! Akkor verte ki az Egyetértés a Nagy-Dózsát az MNK-ból 11-esekkel, öreg Hajdú védett mindent. Akkor ez (kívülállóknak) felfoghatatlan meglepetés volt. Elég sokan voltak kinn, hétközi meccsnap volt, a kapust dobálgatták levegőbe.
  4. Köszi. Akkor esetleg előtte (1926, a különválás évétől) játszhattak itt. Még 1 kérdés, ide off topic, bocs, de az amatőr 33-ak későbbi sorsáról valami?
  5. Harihárom történetét kutatgatva épp most jutottam olyan infóhoz, miszerint mikor a Budai 33 profi- és amatőrcsapata a néven (is) összeveszett, és a profik kénytelen voltak Budai 11 néven szerepelni, akkor az amatőrcsapat (továbbra is Budai 33 FC) eljött a Marcibányiról, és a Határ úti pályán játszotta hazai mérkőzéseit (30'as évek). Valaki erről, valamit?