magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Shamrock Rovers FC 4 : 0 19:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 3 (1 szavazat)

hangulat: 3 (1 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 1 : 0 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.07.31, 12:14 (szerk.: 2023.08.02, 17:07)
    Ramirez egy showman. Első elfutása, már közben kiabálja a nevét a közönség, Rami kiint, hogy OK köszi, és közben cselez tovább előre. Hatalmas!

    - Nem értek egyet azzal, hogy Zaki gyenge volt. Rengeteget dolgozott, iszonyatosan hajtott. És sokszor nagyon jól indult be labda nélkül, csak sajnos nem nagyon adták neki a labdát a többiek.
    - Gól és gólpassz ide vagy oda, aki nálam kicsit kilógott lefelé, az inkább Traoré volt. A második félidőre összekapta magát, a fenti momentumai is akkor voltak. De az első játékrészt mintha átaludta volna.
    - Cissé nagyon magabiztosan és tisztán játszott. Igazából múlt héten se értettem hogy játszhatott helyette Knoester...
    - Makreckis és Abu Fani is nagyon tetszett (pedig előbbi nem is a saját posztján játszott)
    - Ramírez pedig iszonyatosan jó volt. Egyébként érdekes volt látni, hogy az elején mintha nem bíztak volna még benne a társak. Folyamatosan totál üresen várta a labdát a balszélen és nem tették oda neki. Aztán jött a gólja, egy-két jó elfutás, beadás, és megoldódott a kérdés.
    - Nagyon kellett ez a siker, tetszett a csapat hozzáállása is, dícséret jár Máté Csabának is!

    Nem tudom, a múlthéten nem volt jó a taktika és a felállás sem, de azért a játékosok nem annyira szomorúak hogy kibaszták Csecrsét.

    Hazaértem, és Gratulálok a csapatnak a győzelem miatt! Rami nagyszerűen jázszott, Makreckis is! Aki gyenge volt az Zaki, és Lisztes akinek momentuma sem volt, a Tábor nagyon jó volt nem la la láztak végre végig buzdították a csapatot.
    Bánhatja aki nem jött ki! Máté jól összekapta a csapatot gratula neki is, habár végén kinevették mikor Katonát hozta be.smiley

    Aztán a kis Katona kis híján gólt fejelt. Szerintem Zaki sem volt gyenge, ment, hajtott, csak nagyon tömörültek az írek a saját tizenhatosukon. Krisztiánra meg mintha készültek volna.

    zép volt fiúk, volt lendület.
    Több kènyszerítôt làttam mint az elmúlt fèl èvben összesen.
    Szegény botka azért jó nagy “csizmát” visel a lábán.
    Innen csak felfele!
    Hajrà Fradi!

    Szép volt fiúk! Remélem, most már a helyes ösvényen poroszkálunk. Nem emelnék ki senkit, mert ma egy csapatot láttunk. Jó volt látni az újakat, biztatóak. Érdemes megfigyelni, hogy Cristiano beljebb helyezkedett, mint Civic szokott és belülról húzott ki a vonalhoz, ezzel "on time" széthúzva a védelmet.

    Mert a szélen ott volt a szélső Marquinhos , aki aztán befelé szaladt .

    Ez nagyon, de nagyon kellett. Rendes feltámadás volt.
    Kellett Sigi, kellett Rami, ahogy Abu Fani is. Vitték a többieket magukkal. Ja, és Mackreckist se hagyjam ki. A védelem is rendben volt.
    Köszönjük Csaba! Hálásan köszönjük.

    Az újak közül Mackreckis, Cissé és Abu Fani is rendkívül biztató volt ma, Rami pedig egyszerűen zseni! Varga góljának külön örültem, szurkolok neki, hogy nagyon sokszor eredményes legyen nálunk is. Romdhane is jó lesz, ha beilleszkedik. Sigi pedig a csapat lelke, nagyon nagy szükség volt rá ebben a helyzetben. A tavaly nyári és őszi Traoréból is láttunk ma valamit, óriási lökést adna, ha újra stabilan tudná hozni azt a formát, amit akkor.

    Gratulálok Máté Csabának és Leónak, a padlóról szedték össze a csapatot pár nap alatt! Csak így tovább, mindig a következő meccsre koncentrálva, az összes ellenfelünket tisztelve menjünk tovább ezen az úton!

    A mai meccs ismét megmutatta, hogy tudunk szépen és ellentmondást nem tűrően focizni. De mindig ott a kérdés, hogy ha Csercse elképzelései nem passzoltak a játékosokkal, akkor miért nem lehetett improvizálni néha és ilyen szép játékokat végigfuttatni, mint amiket ma is? Biztos vagyok benne hogy Csabiék nem gondolták ezt túl, magas letámadást, kíméletlen párharcokat és távoli lövésekre kijátszott akciókat kértek. A jó beadásokat pedig Ramitól kérni sem kellett, életveszély volt szinte minden megmozdulása. Az egyérintős játék is nagyon tetszett, ha ezt tudnánk tovább fejleszteni, nagyon szép szezon elé néznénk a játékot tekintve.
    Nyilván nem fog mindenki ellen működni, de azt hiszem ma a betömörülő ellenféllel szemben elég hatékonyan játszottunk.

    Rami volt a kulcs. Fényévekkel hasznosabban játszott mint Civic. +Volt egy stabil védelmünk. Most pályára került a különbség. Traorenak és Varga góljának is külön örülök. Mackreckis tökéletesen lehozta a posztján a meccset. A 4: 0 megnyugtató, de kint sem kellene kikapnunk. A következő kör sem nehezebb ennél. Az is meglehet. Sajnos szembejött a KI. Tekintsünk úgy rá, mint ami visszaterelt minket a helyes útra.

    Az a 10-11 ezer ember, aki kiment a múlt heti gyalázat után kiváltképp megérdemelte ezt a performanszt.

    engem meglepett, hogy mennyien voltunk, nem számítottam ennyire, és a hangulat is jó volt. persze ezen segített a csapat teljesítménye is.

    Gratulálok a csapatnak! Végre odatettek magukat és ennek meglett az eredménye. CR99 king or! smiley Nem lehet nem kedvelni a srácot, eddig is a kedvenceim közé tartozott de a mai játékával és interjújával örökre belopta magát a szívembe. smiley
    Tetszett Makerckis (számára idegen poszton is megállta a helyét), Ramírez (a mérkőzés embere), Abu Fani (lesz még jobb is), Traoré (az a futás 37 km/h-val). De mindenki mindent megtette a sikerért. A védelmet néha zavarba hozták, szóval ott még van mit javítani.

    Ez a meccs rendben volt, de azért nem szabad átesni a ló másik oldalára, ez a Shamrock nagyon gyenge (sztem a Klaksvík is verte volna).
    A védelem rendben volt, egyértelmű h ez a Samy-Cissé páros a legjobb, de nagyon kell ide egy egészséges Besic (jobban mint a középpályára). Ramírez klasszis ezen a szinten, Makreckis meglepően otthonosan mozgott jobb hatvedben. Így viszont sztem Civicet el kell engedni, ha jön rá értelmezhető ajánlat.
    Abu egyre jobb lesz, Sigér meg könnyen visszakerülhet akár a válogatottba is, ha ezt hozza pl Vécsei helyett.
    Zaki hajtott, ahogy kell, Traoré-ban remélem átfordult ma valami. Marquinhos volt nálam ma a leggyengébb láncszem, valahogy nem ülnek a megoldásai…
    Vargánál meg sztem most átszakad a gát, jók lesznek sztem Pesiccsel.
    Lisztesnek én több időt adnék, Romhdane biztató, nagy zsuga volt a negyedik gól előtt. Katonának szép gesztus volt ez a pár perc, szívesebben nézem mint Ryant, Merciert, vagy Frederiksent.

    Na, kb így néz ki, amikor egy erős csapat idény eleji formában is magabiztosan eldönti az első meccsen a továbbjutást egy osztálynyi különbséggel gyengébb kiscsapat ellen. A feröeriek ezeknél egyébként sokkal jobbak voltak, de ha így mentünk volna, ellenük se lett volna sok gondunk.

    A 9.ik percig ők támadtak, olyan gyermeteg hibákat véttetünk amit az U6 ban sem néznek el. Szép eredmény a 4-0 de ez a csapat nagyon gyenge volt. Igen Ramirez jól játszott. Sokszor hiába volt üresen nem kapott labdát. A másik oldalon nulla akciónk volt. Sigér? Hát szerintem nehéz úgy véleményt alkotni hogy az ellenfél többet fekszik a földön vagy a kapusánál van a labda. Igy nehéz értékelni a teljesítményt. A lényeg nyertünk. De fejlődni kell mert ez később kevés lesz.

    Csaba megint jo beugro volt, becsuljuk meg. Hozza is rakott a meccshez. Tetszett ahogy vagy 3-4 alkalommal felpasszoltuk 16os ele a labdat, ugrott vagy 2-3 ir a visszapasszra es erre sarokkal vagy siman tovabbhuzta az emberunk a kapu fele es varta a tars. Az irek neztek hulyen es mindbol lehetoseg lett

    Nem biztam benne/bennuk, de a mai nap utan levagyok dobbenve mekkora valtozast tudtak elerni. Most mar azt mondom, hogy amig a csapat tudja tartani ezt a szintet addig maradjanak. Ma egy teljesen mas fradit lathattunk. Letamadtunk, gyorsan jarattuk a labdat, gyorsak voltunk fejben es labban egyarant. Meg azokra is racafolt akik szerint nem eleg kemeny szemelyiseg az edzoi posztra, mert pl Abu Fanit is siman leorditotta es utasitotta barmikor. Most ez a csapat felszabadult, a jatekosokat megfosztottak lancaiktol, hagyni kell, hogy ez most igy menjen tovabb amig a lendulet tart. Ha most rogton hozunk egy karakteres edzot akkor megint a szigoru, kotott es fegyelmezett taktika kovetese lesz az elvaras, ami ismetelten visszafogja es lekorlatozza majd a jatekosokat. Tudunk mi tamadni ha akarunk, letudunk tamadni, tudunk kreativak es lenduletesek lenni, nem szabad mindezt feladni es csakis a vedekezesre es kontrara epiteni.

    Egy hét alatt nem lehet semmit csinálni, valószínűleg csak annyi történt hogy felszabadultak a srácok, plusz kikerült Baráth Gojak Civic. Ramirez valami eszméletlen hogy kezdett az első meccsén.
    Felőlem maradjon Csaba, de az nem most derült ki hogy milyen edző, ez a csapat is szar formában volt, sok sérültel, mondhatni ez egy könnyebb meccs volt.
    De én még mindig azt mondom hogy kell egy európai porondon bizonyított edző, ha ez a meccs vagy párharc dönti el a maradását az roppant amatőr a klubtól. De ha marad kívánom neki a legjobbakat, és remélem cáfol majd.

    A tegnapi győzelem néhány összetevője:
    1.Megváltozott a csapat hozzáallása.
    2.Volt két gyors,a támadásokat folyamatosan segítő szélső hátvédünk.
    3.A beadások többsége végre az alapvonaltól érkezett.
    4.Lövésből lesz a gól,volt átlövésünk.
    5.Néhány klasszis teljesítmény:Ramirez,Abu Fani,Makreckis,Traore.
    6.A szerencse is mellettünk volt-az első percekben kaphattunk volna gólt .

    Helyesen mondta Máté Csaba,továbbra is szerényen,kellő odaadással kell folytatni.

    A Tábor kiváló volt.
    A dinamikus játékhoz erőt sugárzó, és tempót adó szurkolás kell, és ezt végre hozták Hambergerék.
    A 12. játékos előtt is le a kalappal!

    Egy rövid értékelés számokkal:

    Dibusz 6 (sok dolga nem volt, az elején egy bravúros védést azért bemutatott.)
    Makreckis 7 (számomra a meccs egyik embere, idegen poszton hibátlanul játszott. Jól pótolta Botkát)
    Cissé 6 (megbízható volt, nyugodtságot tükrözött)
    Samy Mmaee 6 (jól osztogatott hátulról, bár éreztem rajta egy kis sértődöttséget, flegmaságot)
    Ramirez 8 ( a mezőny legjobbja, nem értem Csercsét, hogy miért nem próbálta ki a KÍ ellen. Meggyőződésem, ha nincs Civic büntetője, akkor hoztuk volna a meccset), nagyon tetszett, hogy bátran lőtt többször is.
    Sigér 6 (nagyot küzdött, a gólja szerencsés volt, de legalább megpróbálta. Csercse tavaszi és Bl meccsein senki nem próbálkozott.
    Abu Fani 6 (sokat futott, igyekezett irányítani, még akkor is, ha nem mindig sikerül)
    Zachariassen 6 (nagy küzdő, Sigér góljához kellett Ő is)
    Traoré 8 ( a nagy futása sokáig az emlékeimben fog élni)
    Varga 6 (igyekezett lefejelni a magas védőket, Traoré futásánál jó helyen volt és szépen megoldotta)
    Marquinos 6 (sokat futott, hasznos volt mezőnyben)

    A cseréket nem értékelném, mert kevés idejük volt, nem tudtak színt vinni a játékba.
    Szakmai stáb: Érdemük, hogy jól tudták motiválni a csapatot, végre láttunk "gegenpressing"-et , kapuralövést, szélről bejövő veszélyes labdákat és nem csak 90 percen át "körbepasszolom a védelmet játékot".
    Kíváncsi vagyok, hogy komolyabb csapat ellen mit tudnak kihozni a csapatból.

    Gondolom előttem már 100x leírtátok, de ez a mai elképesztően kellett. Kellett pár nap, mire a múlt heti totális megsemmisülésből összevakartuk magunkat, de csak kivonszoltuk a seggünket és szurkoltunk, sajnálom, ha valaki pusztán saját elhatározásból nem jött ma ki. Jó volt a hangulat, nem volt veszélyes a sor sem a büfében, sem a budiban, ráadásul végre láttunk ötletes focit, rendes szögleteket, letámadást, gyors labdaszerzést, nem érdekel, milyen ellenfél ellen, nekem pont erre volt szükségem az eddigi letargia gyógyírjeként. Őszintén szólva hiányzott már a meccs utáni jó kedélyű elemzés a lelátón és a stadion előtt, míg el nem gurul mellettünk a csapatbusz, amit még egyszer megtapsolhatunk.

    Ha nincs az az az első gól, lehet csúnyább lett volna, de volt, szóval mindegy. Remélem ez egy fordulópont. Abu Fani nagyon jó lesz, külön szimpatikus volt hogy egyből a tábor felé indult a meccs végén. Ramirez jó volt még, Samy pedig lehet nem kap füttyöt a mai hozzáállása után legközelebb. A Varga gól pedig nagyon kellett, szimpatikus srác, szerintem jó is, induljon be a gólzsák

    Össze sem lehet hasonlítani a múlt heti hozzáállással. Úgy érzem, Makreckis lesz a legnagyobb értékemelkedésen áteső játékosunk. Fantasztikusan agilis, jól helyezkedik, jól cselez és a labdával is jóban van.
    Ami a legváratlanabb volt, hogy Sigi volt a levegő ura. Én legalább 5 megnyert fejpárbajra emlékszem, de lehet, hogy volt az 6 is.
    Tudtam, hogy ma is ki kell menni.

    Dibusznak nem volt sok védeni valója, de a támadásépítésben hasznos volt.
    A copfos jobbhátvéd nekem nagyon pozitív meglepetés. Már ahogy bemelegített, látszódott rajta a koncentráció és odaadás. Jó mentalitású jó focistának tűnik.
    Samy összességében jól védekezett, de amikor nála volt a labda, sokat szöszmötölt vele.
    Cissé szerintem a legjobb belső védő a keretben, ma ennek megfelelően is játszott.
    Ramirez a meccs legjobbja, szerintem a legjobb Magyarországon játszó focista.
    Sigi hajtott, nem volt rossz, jó volt újra a kezdőben látni.
    Abu Fanit imádom, nagyon jól olvassa a játékot. Azt külön öröm volt nézni, ahogy 4-0-s vezetésnél sprintelt elvégezni a szögletet. Civic még hátrányban is kocogni szokott.
    Marquinhosnak szar meccse volt, de tudjuk, hogy jó játékos.
    Zaki küzdött, hajtott, de nem volt élete mecccse.
    Traoré összeszedte magát a múlt heti után, de még ma is messze volt szerintem a tudása legjavától.
    Varga kicsit lassúnak tűnt, de voltak jó megoldásai és gólt is szerzett.
    Esiti kifejezetten jól állt be.
    A 7-es arab szerintem kicsit túl volt pörögve, de nagyon akart.
    Lisztesnek fontos szerepe volt a 4. gólban.
    Owusu nagyon nem tűnik csapatjátékosnak, csak magáért játszik. Mindig amikor hozzá került a labda, meg akarta váltani a világot ahelyett, hogy hoz egy egyszerűbb, de jó döntést.

    Statisztikai adatok a írek elleni Európa Konferencia Liga selejtezőről.

    4-2-3-1-ben játszottunk, 64%-ban volt nálunk a labda, 17.7 passz/perc volt a passztempónk, 84%-kal passzoltunk az 50:15 tiszta játékidejű találkozón. A vendégek vitték ezúttal a párharcokat, 97-112-re, 37 labdát szereztünk az írek térfelén, akik csak 11-et a miénken. 3 labdaeladásunkból lett vendéglövés, azonban mi 13-szor éltünk ezzel a fegyverrel.

    49+2 támadásból 22 lövésig jutottunk, 7-szer találtunk kaput (írek: 21 / 6 / 2), az xG-arány: 2.2 – 0.41, az xcG-arány 2.62 – 0.42 volt. Nagy előrelépés, hogy 26 beadásból 15 talált embert (58%, a KÍ ellen ez 40/10 volt) – Ramírez 8/6, Makreckis 5/2, Traoré 4/3. A támadópárharcoknak csak 32%-át (78/25), a védekezőpárharcok 60%-át (63/38) nyertük. 30 cselből 17 sikerült, 24-szer jutottunk el a vendégtizenhatosra.

    Így értékeltétek a Shamrock Rovers elleni teljesítményt.

    Ramírez 9.10
    Traoré 8.03
    Abu Fani 7.65
    Makreckis 7.33
    Sigér 7.31
    Cissé 7.11
    S. Mmaee 6.92
    Dibusz 6.89
    Varga B. 6.89
    Marquinhos 6.71
    Ben Romadan 6.58
    Zachariassen 6.55
    Lisztes 6.21

    https://ulloi129.hu/2023/07/27/elo-a-shamrock-rovers-elleni-ekl-selejtezorol/
    https://ulloi129.hu/2023/07/30/igy-teljesitettunk-a-shamrock-rovers-ellen-3/
    https://ulloi129.hu/2023/08/02/ramirez-traore-abu-fani/