magyarfutball.hu

ETO FC - Aqvital FC Csákvár 2 : 2 19:45

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.05.17, 13:31
    Vasárnap igazi futballünnep lesz Győrben: az 1963-as, 1983-as és 2013-as bajnokcsapatait ünnepli az ETO FC, ráadásul a tripla jubileumot egy sporttörténeti esemény fogja közre, hiszen hazánkban először, olyan kettős mérkőzés lesz a stadionban, amelyen előbb az NB I-es női csapat, majd az NB II-es férficsapat lép pályára.

    A legendás Aranycsapat centere, Hidegkuti Nándor által irányított ETO fennállása első bajnoki aranyérmét szerezte 1963-ban, s ez a csapat duplán történelmet írt, mert a BEK-ben aztán bejutott a legjobb négy közé. Az együttes négy élő tagja, Glaser József, Keglovich László, Szániel János és Tóth László, egészségügyi állapotuktól függően, ha rövid időre is, de az ígéretük szerint, megtisztelik jelenlétükkel az ünnepséget.

    A nyolcvanas évek győri aranycsapata, a Mágus, Verebes József vezetésével, olyan futballforradalmat csinált hazánkban, amit soha nem felejt, aki átélte. A zöld-fehér hívek mai is fejből sorolják a Kovács – Csonka, Hlagyvik, Mile, Magyar, Hannich, Póczik , Burcsa, Szabó, Szentes, Hajszán tizenegyet, akik a többiekkel együtt, duplázni tudtak 1983-ben, megvédve előző esztendei bajnoki címüket.

    Sokat kellett várniuk az ETO-szurkolóknak a következő bajnoki aranyéremre, hiszen csak harminc évvel később, 2013-ban ült újra a magyar labdarúgás trónjára a győri együttes. Pintér Attila csapata, egy emlékezetes Ferencváros elleni találkozó megnyerésével biztosította be a bajnoki címét. Az akkori gárdában már Lipták, Takács, Völgyi, Koltai, Pátkai és Varga mellett, jó néhány idegenlégiós is szerepelt, akiknek a felkutatásában most a csapatkapitány, Szasa Sztevanovic segítkezik.

    AZ ETO FC tehát szeretettel várja bajnokait, akiknek múltidézéssel, ajándékozással, köszöntéssel kedveskedik. A legendákat egyébként a szurkolók is láthatják majd az NB II-es mérkőzés szünetében.

    A május 21-ei, vasárnapi esemény programja:

    14 óra: ETO-Szeged, NB I-es női mérkőzés (győri részről a bajnoki döntőbe jutás a tét.)

    16 óra: A klub és a város vezetői köszöntik az ETO FC bajnokait a stadion VIP-termében.

    17 óra: ETO-Csákvár, NB II-es férfimérkőzés (a bajnokság utolsó mérkőzése.)

    17.45 óra: A bajnokok köszöntése a stadionban, a szurkolók előtt.

    A ETO FC vezetésének döntése értelmében, a mérkőzéseket és a bajnokok köszöntését, a stadionban ezúttal ingyen tekinthetik meg az eseményre kilátogató szurkolók! Regisztrációs (0 Ft-os) jegy megváltása azonban szükséges, amit a jegypénztárban vehetnek át szurkolóink.

    Emellett megkérjük kedves Szurkolóinkat, amennyiben tehetik, bajnokaink tiszteletére zöld-fehérben érkezzenek a találkozóra, ezzel is emléket állítva a nagyszerű jubileumnak!

    https://www.eto.hu/hirek/14058/kettos-merkozessel-koszonti-bajnokait-az-eto/