magyarfutball.hu

Szombathelyi Haladás - Békéscsaba 1912 Előre 3 : 1 17:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2020.03.14, 10:03
    Zárt kapuk mögött a győzelemért

    A labdarúgó NB II. 28. fordulójában szombaton 17 órakor – zárt kapuk mellett – a Szombathelyi Haladás a Békéscsabát fogadja. Mátyus János vezetőedző és Jagodics Márk csapatkapitány nyilatkozott honlapunknak.

    A szombathelyiek tavasszal remek formában vannak, három-három győzelmet és döntetlent gyűjtöttek be, kilenc gólt szereztek és mindössze kettőt kaptak, legutóbb simán, 4-1-re győztek Soroksáron. Ezzel már az éppen bentmaradást érő, 17. helyen tanyáznak. Ráadásul a vasiak olykor kimondottan jól és látványosan is futballoznak.

    A Schindler Szabolcs vezette, a 32 ponttal a 13. helyen tanyázó Békéscsaba viszont tavasszal nyeretlen, öt mérkőzéséből négyen döntetlent játszott, egyszer kikapott. Igaz, a lila-fehérek megmérkőztekmár a tabella első három helyezettjével, azaz az MTK-val, a Budafokkal és a Vasassal. A Békéscsabát erősíti a korábbi Haladás-védő, Farkas Márk és az Illés Akadémián nevelkedett Burai Erik. A koronavírus miatt zárt kapus mérkőzésen tehát a veretlen Haladás a nyeretlen Békéscsaba ellen folytathatja tovább a bentmaradásért folytatott küzdelmet.

    – Nagyon rossz lesz szurkolók nélkül játszani, de a jelenlegi helyzetben, az egészség, az emberélet a legfontosabb – mondta Mátyus János, a Haladás vezetőedzője. – Úgyhogy el kell fogadnunk azt, hogy szurkolóink nem lehetnek velünk. Anno az FTC és a Honvéd futballistájaként is szerepeltem zárt kapus összecsapáson – de azokra szurkolói rendbontások miatt nem lehettek nézők. Mit mondjak, nem volt kellemes üres nézőtér előtt futballozni, ezt lehetetlen megszokni. Ráadásul az NB II-ben a Haladásnak van a legtöbb szurkolója, úgyhogy bennünk különösen érzékenyen érint a zárt kapu. Ami a Békéscsabát illeti, ellenfelünk sokkal jobb csapat annál, mint helyezése elárul. Hasonló stílusban futballoznak a csabaiak, mint a dorogiak, egyáltalán nem lesz egyszerű dolgunk. De természetesen – mint minden mérkőzésen – ezen is nyernünk kell, nagy szükségünk van a három pontra. Németh Márió és Németh Milán sérült.

    – Korábban sosem játszottam zárt kapus meccsen, úgyhogy nem tudom milyen, de nyilván olyan lesz a hangulat, mint egy sima edzőmeccsen – mondta a vasiak csapatkapitánya, Jagodics Márk. – Szurkolóik mögöttünk álltak, hiányozni fognak – úgy gondolom, drukkerek nélkül amúgy sincs értelme a futballnak. De most ez a helyzet, ezt kell megoldanunk, tesszük a dolgunkat. A Békéscsaba jó és szervezett csapat, olyan játékosokkal, akik képesek meccseket eldönteni. Nekünk a Dorog és a Soroksár elleni játékot kell megismételnünk és akkor mienk lehet a három pont.

    Értesítjük bérlettel rendelkező szurkolóinkat, hogy miután vis maior miatt vagyunk kénytelenek zárt kapuk mögött megrendezni a meccsünket, így részükre nem tudunk anyagi kompenzációt nyújtani. Terveink szerint a következő bajnokságban kompenzáljuk bérleteseinket.

    https://www.haladas.hu/hirek/2472/zart-kapuk-mogott-a-gyozelemert